A tó tükre (2013–2017) 16

2 díj · 10 jelölés

A 12 éves és 5 hónapos terhes Tui Mitcham egy jéghideg hegyi tó vízébe merül és eltűnik… Robin Griffin nyomozó hazatér szülővárosába, hogy kiderítse mi történt, de ez nem egy szimpla eltűnt személy utáni hajsza. A lenyűgöző szépségű, ámde Isten háta mögötti hegyi városkában ördögi erők… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Elisabeth MossRobin
Thomas M. WrightJohnno
Peter MullanMatt
David WenhamAl
Jacqueline JoeTui
Skye WanseyGrishina
Geneviève LemonBunny
Robyn MalcolmAnita
Holly HunterGJ
Nicole KidmanJulia

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Emerson 

A karaktereken bukott el a dolog. Főnyomozónk egy 31 éves fruska, kemény mint a keddi kenyér (később persze kiderül, hogy nem 100-as). Mullan hozta a szokásos violent mad man I fucked everybody formáját, David Wenhamnak meg volt egy Meridája (tényleg borotvált volt a lába?), Holly Hunter pedig olyan szinten irritáló volt, hogy ha megjelent rögtön felére zuhant az amúgy sem magas színvonal.
A történet nyomozati szempontból harmatgyenge és logikátlan volt. Azt hiszem ez a sorozat ébresztett rá, hogy ha valami nem jön be, akkor jobb még az elején elkaszálni. Ezt még becsülettel végigszenvedtem, de nem kellett volna.
Az egy csillag a gyönyörű helyszín érdeme, de jobb lett volna, ha inkább valami természetfilmet nézek Új-Zélandról.

2 hozzászólás
Mr_White 

Különös hangulatú krimi (mini)sorozat. Krimi, hisz megvan benne minden, ami kell, gyilkosság, eltűnt gyerek, rendőr, főgonosz, etc. Nyomozás, na az nincs túl sok a játékidőhöz képest, inkább valami különös, nyomasztó hangulat üli meg a filmet meg az Új-Zélandi kisvárost is, előjönnek a régi sérelmek, az ellentétek, mindenki próbál valahogy élni, miközben egy kislány kóborol a hegyekben (ha él még…).
Azoknak ajánlom, akik inkább a bűnre helyezik a hangsúlyt egy krimiben, nem a fordulatokra és izgalmakra.

2. évad: Ezt kár volt leforgatni…

Chris90 

Az első évad – a maga vontatottsága ellenére – nem volt rossz, viszont a második évad felénél a sorozat számomra rettenetesen kifulladt, teljesen elvesztettem az érdeklődésemet, így – bár ilyet ritkán csinálok, főleg, hogy 3 rész volt csak hátra – de a sorozatot az évad felénél kaszáltam.


Hasonló filmek címkék alapján