A titkok kertje (1993) 62

The Secret Garden
101' · amerikai, angol · dráma

Mary Lennox kislánykorát a varázslatos Indiában töltötte a múlt század elején. Szülei elveszítése után nagybácsija, Lord Craven gyámsága alá kerül és visszatér Angliába. A szomorú idős úr nem sok időt szentel Marynek. Hosszú utazásokra indul, hogy enyhítse elhunyt felesége hiányát. A kastély és… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Kate MaberlyMary Lennox
Maggie SmithMrs. Medlock
Irène JacobMary anyja
Laura CrossleyMartha
Heydon ProwseColin Craven
Andrew KnottDickon
John LynchLord Archibald Craven
Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Azért került várólistára, mert nagyon szerettem volna kideríteni, melyik volt az a változat, amire gyerekkoromból emlékszem. Még a film elején a kulcs és az ajtó miatt egészen esélyes volt, hogy ez, de a vége, amire halvány határozottsággal emlékszem, az nem stimmel, szóval marad a 87-es.
Ettől függetlenül élveztem ezt a változatot. A szereplők pont annyira irritálóak, hogy egészen addig ne szimpatizáljon velük az ember, míg bele nem helyezkedik pár percre a sorsukba. És onnantól, hogy mindenkinek megtaláljuk a mozgatórugóját, helyére kerülnek a motivációk és a cselekedetek. A történet egyszerre szomorú és szívmelengető, mindenkinek megnézésre ajánlott.
Meggie Smith pedig szokásához híven fantasztikus. Fodor Zsóka meg nagyon jó választás volt a karakterhez.
A könyv még hátravan, de mindenképp sort kerítek rá a közeljövőben.
Csillagok később, mert előbb látnom kell a 87-est.

9 hozzászólás
Sicc

Aki nem olvasta a könyvet, az most álljon neki. Azonnal. Aztán a filmet is nézze meg. Azonnal.

Blissenobiarella 

Kedves családi film, annak minden szépségével, örömével, bújával és giccsével együtt. Azért nem olyan, mint a Walt Disney-féle filmfeldolgozások, annyira nem estek át a ló túloldalára, mint ők szoktak.
Csak egy pár gondolat, ami felötlött bennem közben:
– Szerintem gyerekként tuti, hogy láttam, de egyáltalán nem emlékeztem rá
– Miért van mindössze 6 év a film két változata között? Azért 6 év után nem szoktunk rászorulni még egy remake-re. Ennyire rossz lenne az eredeti? Érdekel az is ezek után.
– Az milyen már, hogy Maggie Smith, amikor először feltűnik a filmben, csak egészen messziről látszik; és én anélkül, hogy tudtam volna, szerepelni fog ebben a filmben, már a járásáról megismertem! Ilyen kérem egy igazi díva. :)

3 hozzászólás
Keikorca

Elbűvölő mese a természet varázslatos erejéről.
A könyvről már csak halvány emlékeim voltak és annyi, hogy imádtam, de ez a film sem okozott csalódást. Nyilván gyorsabban zajlanak az események kicsit, de az eredeti mondanivaló teljesen átjön, gyönyörű képekkel fűszerezve.
És Maggie Smith zseniális (mint mindig!)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján