A tenger zúgása (1993) 56

Ocean Waves / I Can Hear the Sea · 海がきこえる (Umi ga kikoeru)
72' · japán · animációs, dráma, romantikus, anime 12

A középiskolás diáktalálkozóra tartva az immár fiatalemberré érett Morisaki ismerős arcot pillant meg a vonatállomáson: mintha egykori szerelmét látta volna. Mit hozhat most, annyi év után a nagy találkozás?

Képek 2

Szereposztás

Tobita NobuoTaku Morisaki (hang)
Seki ToshihikoYutaka Matsuno (hang)
Sakamoto YokoRikako Muto (hang)
Amano YuriAkiko Shimizu (hang)
Araki KaeYumi Kohama (hang)
Kanemaru JunichiOkada (hang)
Satou AiTaku édesanyja (hang)

Kedvencelte 1

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Andro 

Nem volt rossz, és még a magyar szinkron sem volt borzalmas. Igen, kivételesen magyarul néztem meg, mert kíváncsi voltam rá így. Kedves, néhol kissé unalmas, egyszer nézős film volt a fiatalságról, barátságról, szerelemről, középiskolás diákokról. Rikako mondjuk végig idegesített, rettentően utálom az ilyen lányokat. Tényleg nagyképű és fellengzős volt, nem csoda, ha mindenki utálta. A vége mondjuk borítékolható volt, de nem baj. Kellemes esti kikapcsolódásnak tökéletes és nem akar többnek látszani a film, mint ami.

Imma 

Végig az volt az érzésem, hogy én már láttam ezt a filmet, de minden jel arra mutat, hogy nem láthattam… Fantasztikusan jó, erős hangulata van, nagyon szerettem nézni, és csak beleengedni magam (ebbe) a kamaszkorba.

Sixa

Egyszer nézős, egyszerű, szinte butuska történet. Semmi extra, kb. alvás előtt pont jó volt :D Viszont a rajzolását nagyon szerettem, főleg az egyetemista ábrázolásokat. Igazán sikerült megfogni azt az igazi 19 éves kort, amikor fordul az emberrel a világ és kívül-belül megváltozik :)

Romy 

Nem csoda ,hogy nem sok maradt meg a történetből ,mivel igazából semmiről nem szól a film:3 Most nem is fogott meg annyira a hangulata sem.Élőszereplősbe divat ilyen visszaemlékezős filmet készíteni,animében kicsit szokatlan.Szerintem nem is áll jól neki.
A lényeg,hogy Rikako egy szemét lány ,a többiekről meg nem sok derül ki.Lehet hogy a karakterek mozgatórugóinak megértéséhez kicsit még érnem kell,mert most se értettem igazán-vagy pedig nincs is mit megérteni:,D.A zene viszont többnyire hangulatos .Szeretem,ha egy Ghibli filmben nem Hisaishi Joe szerzi a zenét ,mert szépek a munkái ,de látszik rajtuk a kézjegye.

Luna 

5 csillag, de csak is a zene és a rajzolás miatt. Mert a rajzolása gyönyörű *-*
Mellesleg sokat nevettünk rajta @dRen-el, bár indokolatlanul is. :D

krlany 

Nem emlékeztem már rá… de nem véletlenül… igazából úgy semmi különös. Se a sztori, se a karakterek, se semmi. Valahogy nem sikerült igazán kibontani, elmondani… A zenéjét viszont szeretem.

K_A_Hikari

Sajnos én ezt nagyon untam. Csak azért néztem végig, mert relatíve rövid.

MissWenut 

Kifejezetten nem tetszett. Semmi sem indokolta szerintem, hogy ez animációs film legyen. Nem volt benn varázslat. Emberekkel is simán eljátszhatták volna. Unalmas volt nagyon. Talán a legunalmasabb animációs film, amit valaha láttam.

Judit_Cseh

Nem volt rossz – bár a különleges Ghibli világhoz képest ez a történet talán egy kicsit egyszerű volt. Bár természetesen egy percig sem unatkoztam – és itt a természetfeletti szálat a természetes szerelem helyettesítette remekül. Hasonló a véleményem, mint a Porco Rosso esetében -kár lett volna kihagyni, de nem ez lesz, amit újra elindítok, ha egy kis „Ghibli-szakkörre” támad kedvem. :)

Péter_Király

Nem volt rossz, de egy furcsaságra azért felfigyeltem. Ugye ez az anime úgy készült, hogy a vezetőség megbízta a Ghibli fiatal animátorait, hogy csináljanak valami „fiatalos” történetet. Sikerült is, bár elég kiforratlan lett. Na de a történet nézése közben bennem az jött le, hogy ez alapvetően nem a sablonos szerelmi történet, Rikako alakja pedig kifejezetten ellenszenves volt. Nem, ez igazából a két fiú története, akik a maguk visszafogott japán módján egy bromance-szerű kapcsolatban vannak. Lehet nem tudatosan, de a film nagy része erre épül és ezt a kapcsolatot járja körbe, a szerelmi szál pedig az utolsó negyed órába szorul. Mintha megijedtek volna, hogy ilyen témákról nem szabad beszélni :) mondjuk a 90-es évek elejének középsúlyosan férfiközpontú japán társadalmában megértem; ma már talán bátrabbak lennének a készítők is.


Hasonló filmek címkék alapján