A könyvek hercege (1995) 147

Whisper of the Heart · 耳をすませば (Mimi o Sumaseba)
111' · japán · animációs, dráma, romantikus, anime

Shizuku 14 éves kamaszlány, aki imád álmodozni. Hogy kiszakadjon a mindennapok szürkeségéből, szinte minden szabadidejét a könyvtárban tölti. A nyári szünidőben elhatározza, hogy húsz könyvet fog elolvasni. Ahogy nézegeti a könyvtári könyveken a kölcsönző-kártyákat, különös dologra lesz… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Honna YokoTsukisima Shizuku
Takahashi IsseiAmasawa Seiji
Muroi ShigeruShizuku anyja (hang)
Yamashita YoreiTsukishima Shiho (hang)
Tachibana TakashiShizuku apja (hang)
Takayama MinamiKousaka-sensei (hang)
Nakajima YoshimiSugimura (hang)
Yoshiyama MaikoHarada Yuuko (hang)
Iizuka MayumiKinuyo (hang)
Tsuyuguchi ShigeruHumbert von Gikkingen báró (hang)
A könyvek hercege (1995)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Studio Ghibli

Kedvencelte 47

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Egészen más történetre számítottam, de jó volt ez így, tetszett. A hangulata, a zenék, a szereplők… minden kedvesen nosztalgikus érzéseket ébresztett bennem. Aranyos és kellemes, igazán szerethető, abszolút Ghibli.

Szeszj 

Nem erre számítottam, azt gondoltam az elején hogy más irányban megy a történet, de örültem hogy nem mert egy nagyon édes, érzelmes és elgondolkodtató Ghibli mesét kaptam. A tanulsága is tetszett, én is sokszor érzetem így mint Shizuku, még most is. :D
Seiji és Shizuku kapcsolatát nagyon szeretem, olyan szépen volt felépítve, mondjuk a vége meglepett egy kicsit. De nagyon örülök hogy spoiler.
Moon nagyon cuki volt! :D Jó volt a Bárót is látni.
Biztos hogy máskor is megnézem mert egy nagyon szép történet van itt bemutatva és az animáció is rettentően szép. ^-^
https://media1.tenor.com/images/55555571c2b1fb18701b45f…
https://media1.tenor.com/images/184d8af4e2cadafe4ccc30b…
https://www.youtube.com/watch…

krlany 

Egyszerűen muszáj voltam újranézni az Iblard jikan miatt.
Már nem is emlékeztem, hogy a Country Roads ennyire meghatározó dala ennek a rajzfilmnek. Szeretem. Király volt így ebben az átdolgozásban… No igen, a hegedűkészítés nagyon tuti, pláne Cremonában. Irigyeltem Seijit, hogy ő már ennyi idősen tudja, hogy mit akar csinálni. Eléggé bele tudtam magam élni Shizuku helyébe, aki viszont nem. Arról nem is beszélve, hogy mekkora már Seijitől, hogy úgy próbálja felhívni magára a figyelmet, spoiler… Nagyon menő.
Azért maradtak bennem kérdések. Pl. spoiler
Látványban a szokásos csodaszép…

Yuuko

Nagyon tetszettek a háttérzenéi a filmnek, először azok fogtak meg igazán. Shizuku és Seiji kapcsolata is nagyon aranyos volt, nagyon szurkoltam nekik.
A sorozat rajzolása is hangulatos volt, egyszerűen jó volt nézni. Shizuku nagyon szimpatikus volt, és teljesen megérthető az aggodalma a jövője miatt. Nagyon aranyos film volt, szinte végig mosolyogtam rajta. spoiler

Lunemorte 

Jópofa kis rajzfilm volt ez, bár a zenék engem idegesítettek (már gyerekkoromban is a mesékbe illesztett zenék irtóra irritáltak, szóval ez nálam általánosságban értendő).
A mese arról szól, hogy van egy fiatal lány, akit amúgy rendesen elhanyagol a családja, néha leszidják hogy tanuljon meg vásároljon be, de kb ennyi…Majd egy napon találkozik egy macskával és minden megváltozik vele együtt persze…Vajon hova vezet a rejtélyes macska? Kiderül-e, ki az a rejtélyes könyvkölcsönző, aki mindig egyel hamarabb olvassa a könyvet? Rátalál-e valaha is a szerelem a főszereplő lányra és sikerül-e a terve?
Ettől az animétól tuti megjön a kedve az olvasáshoz az embernek…Talán még egy macskát sem ártana beszerezni, de én megelégszem a kutyámmal. :-)

Bea_Csakegyolvasólány 

A kedvencem lett. Ez a második olyan Miyazaki film, amit bármikor megnézek majd. Vicces, aranyos és csodálatos. Shizuku és Seiji karakterét nagyon szerettem, valamint azt is, ahogy a kapcsolatuk alakult. Arról nem is beszélve, hogy mennyit nevettem Shizuku osztálytársain. És bár a film plakátja miatt egy teljesen más történetre számítottam, kellemesen csalódtam benne. Ez a fajta megoldás sokkal jobban tetszett.

1 hozzászólás
Honey_Fly 

Könyvek, macska, hegedű. Az életem alappillérei. Csoda-e, hogy elfogult vagyok? Tizennégy évesen szerelembe esni igazi érzelmi hullámvasút. Úgy tűnik Miyazaki Hayao emlékezett erre még 54 évesen is. Nagyon aranyos, idillikus mese ez arról, hogy az álmaink elérése a mi kezünkben van.

Negative_Singularity

Aranyos volt, bár teljesen másra számítottam a leírás és a kép alapján, de nem csalódtam. Olyan kis… könnyed volt, az élet vidám oldalát mutatta, és a nehézségek csak árnyaltan, amolyan borítékolt megoldásként már az elején ott voltak. Nagyon át tudom érezni Shizuku bizonytalanságát, és Seiji… hát nem ilyen fiúról álmodik mindenki?
Néha picit vontatott volt, de csak azért, mert nem akart semmit sem ez a film, csak megmutatni, hogy nem vagyunk egyedül, és bizony minden jó, ha a vége a jó, csak merjünk álmodni; nagyot, kicsit, hétköznapit, különlegeset, mindegy.
A country roads japán átirata pedig egyszerűen gyönyörű.

Hiranneth

Engem most nagyon megfogott ez a mese. Pedig ezt se mondanám sokkal mozgalmasabbnak, mint az elődjeit, mégis. Talán azért, mert mind a hegedű, mind az írás közel áll a szívemhez, és még néha mostanában is el kell gondolkodnom azon, ki vagyok, mit akarok az élettől, és mit szeretnék csinálni a későbbiekben. Pedig hol vannak a gimnáziumi éveim…:D
Shizuku és Seiji egyaránt kedvenc alakok lettek, tetszett, ahogy közeledtek egymás felé, még ha az elején nem is volt zökkenőmentes a kapcsolatuk.

duracell

Az elmúlt pár hétben elég sok Ghibli-filmet láttam egy huzamban, de bátran kijelenthetem, hogy ez volt a legviccesebb az összes közül. A film első felét kb. végignevettem, utána kicsit leült a sztori, de így is könnyű volt figyelemmel végigülni. Erre ráadásul még a mese címke is illik, és azon kevés Ghiblis alkotás egyike, amit bátran megmutatnék gyerekeknek is. Arról nem is beszélve, milyen releváns volt az általános iskolai szerelmi kapcsolatok bemutatása. (Ezeken nagyon nevettem. :D) A „hülye bunkó, hülye bunkó, hülye bunkó” és a „Te tényleg ennyire sötét vagy?” akkora hahotákat váltott ki belőlünk tesómmal, hogy a szüleink csak értetlenül néztek át a szomszéd helyiségből (tekintetükben a hát ezek meg mit szívtak? kérdés tükröződött :D). A befejezéssel kicsit átestünk a ló túloldalára, spoiler, de annyira aranyos, meseszerű volt minden, hogy így volt kerek a történet. Az animáció és a zene a szokásos színvonalat hozta, csak most már a Szőke herceg mellett/helyett a saját Seijimet várom. :)


Népszerű idézetek

brittta

Nishi: Meg kell találnod magadban a drágakövet, hogy időt nem sajnálva fényesre csiszold!

Rhea_Doherty_2

Shizuku apja: Rendben, Shizuku, tégy úgy, ahogy jónak látod. De tudnod kell, nem lesz egyszerű a saját utadat járni.


Hasonló filmek címkék alapján