Macskák királysága (2002) 146

The Cat Returns · 猫の恩返し (Neko no Ongaeshi)
75' · japán · animációs, fantasy, anime 12

Kedves történet a Macskakirályságba tévedt kislányról, aki egy varázslatos világban találja magát a mesés birodalom jegyeseként. A lányt Báró, a kandúr, Muta, a nagy fehér macska és Yuki, a cicakislány próbálja megmenteni a Macskakirálytól. Egyetlen lehetőséget a szabadulásra egy kis szobrocska… [tovább]

japán · japán, angol

Szereposztás

Ikewaki ChizuruHaru (hang)
Hakamada YoshihikoBáró (hang)
Maeda AkiYuki (hang)
Yamada TakayukiLune (hang)
Satoi KentaNatori (hang)

Kedvencelte 25

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Chriss 

Aranyos anime volt. Szinkronosan néztem, mert Csifó Dorina most is kihozta a maximumot karakteréből, mint mindig :) Haru azonban sajnos még így sem lett szimpatikus, de ez nem a szinkron hibája. Aranyos, segítőkész lány, de nagyon butának van beállítva. Viszont a Bárót nagyon megszerettem, ahogy Toto-t és Renaldo Moon-t is :) A zene is tetszett, főleg ami a film végén megy a stáblista alatt. Az animáció is tetszett, szép, részletgazdag, alapos. A történet végig lekötött. Jól esett a tompult agyamnak :D Most kicsit felélénkültem :) Ajánlom mindenkinek, mert kikapcsol, szórakoztat, és még a szinkron sem rossz.

3 hozzászólás
Yuuko

Tetszett, ahogy összekapcsolták A könyvek hercegével, a báró már ott nagyon birizgálta a fantáziámat. Szóval őt, a pufi macskát és a madarat is imádtam, a macskák királysága pedig nagyon menőn nézett ki, bár nagyon fura volt. Aranyos film volt, mondjuk a főszereplő csajszi az elején eléggé idegesített, és a magyar hangja is eléggé furcsa volt, szerencsére a végére egészen megszoktam.

Szeszj 

Kár hogy gyerekként nem láttam, biztos hogy imádtam volna. Persze most is tetszett, aranyos volt! Nagy macskás vagyok, így főleg tetszett, bár azért a főszereplő egy kicsit spoiler A macskák királyság azért elég menőn nézett ki, igaz elég fura hely! :D
A szereplők közül Báró és Mute volt a kedvencem. Yuri és Lune pedig gyönyörű cicák voltak.
A képi világa nagyon szép és részletes, bár ez így van mindegyik Ghibli alkotásnál.
Azt tudom mondani hogy ez egy nagyon aranyos mese, és aki imádja a macskákat annak biztos hogy nagyon tetszeni fog.

Rab_Csenge

Mivel eléggé macskás vagyok nekem tetszett, egy kicsit érdekes, egyben aranyos története van :) Minden jó volt, kivéve a főszereplő, ő valahogy nekem nem volt szimpatikus :/ ehez mondjuk lehet az is hozzáad hogy a magyar szinkronja sem volt a legjobb…

p_LillaRéka 

Ez egyszerre volt nagyon aranyos és csöppet bizarr is, de nekem nagyon tetszett. A kedvencem a Báró volt, jó volt a Könyvek hercege után ezúttal főszerepben viszont látni. A másik kedvencem pedig természetesen a fehér, dagadt macska volt ő nálam vitte az egészet :D
Az animáció a szokásos Ghibli minőség, azaz nagyon szép és részletgazdag.
Nyilván van ennél sokkal jobb Ghibli, de engem teljesen kikapcsolt, szóval ha éppen nem vágyik az ember semmi többre akkor szerintem remek választás.

Chris_teena 

Egyik kedvenc Ghibli filmem, nagyon szeretem. Báró nagy kedvenc lett A könyvek hercegében, jó volt kicsit aktívabb szereplőként látni. Toto egy imádnivaló madár, tetszik ahogy piszkálják egymást Mutával. És Muta, na ő most lett nagy kedvenc, tekintve hogy szinte teljesen úgy néz ki, mint az én cicám, az én Töpikém. Egy kedves történet, szeretni való szereplőkkel.

nattyreach

Ha kicsiként látom, biztos örök kedvenc marad a bizarrul mesés kitalációival. A főszereplő mindkét alakjában szimpatikus volt, és úgy az összes többi szereplő is, főleg a fehér cica, azt hiszem, Yuki.

A macskák udvarlása külön szót érdemel spoiler, meg mikor spoiler. Az meg külön tetszett, ahogy spoiler. Meglepő egy mese, nem tökéletes, de kizökkentett a hétköznapokból, ami jól jött.

Tori_Kagome 

Nagyon bájos Ghibli film. A stúdió más animéihez képest rövidebb és egyszerűbb, mégis szórakoztató. Imádtam a Bárót és Mutát, jó volt őket megismerni a Könyvek hercege után.
Macskásoknak nagyon ajánlott!

Mentavirág

Emberek, ez mi volt? :D Na nem mintha panaszkodnék, mert nagyon aranyos történet, de azért volt néhány pillanat, mikor csak lestem, hogy mi történik itten… Nem hagyott annyira mély nyomot, de legalább egyszer érdemes megnézni. Harut kicsit hisztisnek találtam – hű ember, komolyan az életed problémája, hogy hozzá akarnak adni egy macskaherceghez? :D Báró viszont hamar belopja magát az ember szívébe – szerintem kicsit mindannyian úgy velünk vele, mint Haru. spoiler Nagyon aranyos kis mese, főleg macskarajongóknak. :)

Honey_Fly 

Ez olyan mese-mese-mátka volt annak ellenére, hogy a vége felé konkrétan kimondják a méééély tartalmat, amiről elvileg szólna. Jó egyébként, hogy elhangzik, mert azt hiszem, hogy nem jöttem volna rá magamtól. Az emberszereplők megrajzolása nem igazán tetszett, a kedves macskák szépek voltak, a gonoszak pedig kellően rusnyák. A Báró természetesen gyönyörű. Belehallgattam magyar szinkronnal is, de annyira Kautzky Armand bársonyos hangját képzeltem el ehhez a sármos macska úrhoz, hogy csalódtam amikor nem az ő hangján szólalt meg, inkább mégis eredeti nyelven néztem. Ami szerintem jót tett az élményemnek. Szeretem a japán nyelvet hallgatni. Enélkül csak közepesre ítélném a rajzfilmet, így egy fokkal jobbra.


Hasonló filmek címkék alapján