Macskák királysága (2002) 92

The Cat Returns · 猫の恩返し (Neko no Ongaeshi)
75' · japán · animációs, fantasy, anime 12

Kedves történet a Macskakirályságba tévedt kislányról, aki egy varázslatos világban találja magát a mesés birodalom jegyeseként. A lányt Báró, a kandúr, Muta, a nagy fehér macska és Yuki, a cicakislány próbálja megmenteni a Macskakirálytól. Egyetlen lehetőséget a szabadulásra egy kis szobrocska… [tovább]

japán · japán, angol

Szereposztás

Ikewaki ChizuruHaru (hang)
Yoshihiko HakamadaBáró (hang)
Maeda AkiYuki (hang)
Yamada TakayukiLune (hang)
Kenta SatoiNatori (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

nattyreach

Ha kicsiként látom, biztos örök kedvenc marad a bizarrul mesés kitalációival. A főszereplő mindkét alakjában szimpatikus volt, és úgy az összes többi szereplő is, főleg a fehér cica, azt hiszem, Yuki.

A macskák udvarlása külön szót érdemel spoiler, meg mikor spoiler. Az meg külön tetszett, ahogy spoiler. Meglepő egy mese, nem tökéletes, de kizökkentett a hétköznapokból, ami jól jött.

Mentavirág 

Emberek, ez mi volt? :D Na nem mintha panaszkodnék, mert nagyon aranyos történet, de azért volt néhány pillanat, mikor csak lestem, hogy mi történik itten… Nem hagyott annyira mély nyomot, de legalább egyszer érdemes megnézni. Harut kicsit hisztisnek találtam – hű ember, komolyan az életed problémája, hogy hozzá akarnak adni egy macskaherceghez? :D Báró viszont hamar belopja magát az ember szívébe – szerintem kicsit mindannyian úgy velünk vele, mint Haru. spoiler Nagyon aranyos kis mese, főleg macskarajongóknak. :)

Honey_Fly 

Ez olyan mese-mese-mátka volt annak ellenére, hogy a vége felé konkrétan kimondják a méééély tartalmat, amiről elvileg szólna. Jó egyébként, hogy elhangzik, mert azt hiszem, hogy nem jöttem volna rá magamtól. Az emberszereplők megrajzolása nem igazán tetszett, a kedves macskák szépek voltak, a gonoszak pedig kellően rusnyák. A Báró természetesen gyönyörű. Belehallgattam magyar szinkronnal is, de annyira Kautzky Armand bársonyos hangját képzeltem el ehhez a sármos macska úrhoz, hogy csalódtam amikor nem az ő hangján szólalt meg, inkább mégis eredeti nyelven néztem. Ami szerintem jót tett az élményemnek. Szeretem a japán nyelvet hallgatni. Enélkül csak közepesre ítélném a rajzfilmet, így egy fokkal jobbra.

duracell 

Ez egy nagyon kedves, aranyos film, és az általam látott Ghibli-filmek közül majdnem az egyetlen, amit kisgyerekeknek is nyugodt szívvel ajánlanék. :) A történet és a rajzolás is rendben volt, és nagyon tetszett, hogy Báró A könyvek hercegéből ezzel egy újabb külön történetet kapott. A pontlevonás egyedül a tanulság hangsúlyozása miatt van, amit körülbelül háromszor mondtak el vaskosan a szereplők. Ugye mindenki nagyon jól megjegyezte, mi is volt a film tanulsága? Ennyire azért nem buták a nézők, elsőre is eljut hozzájuk az üzenet. :) Ha valaki szereti a macskákat, kár lenne kihagynia ezt a filmet.

Gwener 

Aranyos macskafantasy izgalmas macska-akciójelentekel, bájos macskaromantikával, gonosz macskaintrikával és szövetséges madarakkal.
Humoros volt és izgalmas, néha el is felejtettem, hogy rajzfilm.

Zajec_Sternenkind 

Hahaha, nagyon aranyos volt, pedig az ilyen általában kiveri nálam a biztosítékot :D A dagadt macska mindent vitt, meg a király (annyira idétlen és szerencsétlen volt még a gonoszságában is). Na, meg a Báró :D
De akkor is a kövér cica… <3

Horváth_Kata

aranyos volt, mind a történet mind a rajzolási mód. Vicces volt, izgalmas, néhol idegesíítő, de mivel szerintem ez volt a leginkább gyerekeknek való Ghibil nem baj.

Röfipingvin

Aranyos, és van is mondanivalója, de a Studio Ghiblinek vannak ennél jobban sikerült alkotásai is.

Hiranneth

Aranyos történet volt, plusz pontot jelent, hogy a macskák világába kalauzolt el, még akkor is, ha az kicsit más volt, mint azt képzeltem :D. Tetszett, hogy korábbi történetből már megismert Muta és Báró itt főszerepet kapott. Mondjuk, ha nekem kedvenc szereplőt kellene választanom, az biztos Báró lenne, de Muta se sokkal marad le utána. Mondjuk csak annyival, amennyi idő alatt kieszi a királyságot a teljes élelmiszer felhozatalából :D.
Viszont Haru alakja annyira nem fogott meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján