Shigatsu wa Kimi no Uso (2014–2015) 42

Your Lie in April · 四月は君の嘘
22' · japán · animációs, dráma, romantikus, sorozat, anime, zenei 13
1 évad · 22 rész

Arima Kousei kiváló zongorista volt kiskorában. A híres, fiatal győztes, aki sorra nyerte a versenyeket. Ám egy nap, az édesanyja halála utáni időpontra kitűzött versenyen egy ponttól nem tudott tovább játszani – a hangok eltűntek, és csak a sötétség maradt számára.
A történet fonalát… [tovább]

japán · angol

Képek 10

Szereposztás

Taneda RisaMiyazono Kaori (hang)
Hanae NatsukiArima Kousei (hang)
Sakura AyaneSawabe Tsubaki (hang)
Oosaka RyoutaWatari Ryouta (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

mandu 

Ez az anime megnevettet, elszomorít, elgondolkodtat, felidegesít és kitépi a szívedet vagy milliószor a 22 rész alatt. De mikor végzel vele… Rájössz, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhetett veled. És soha nem felejted el. Megígérem. :')

Krenai 

Ez csodálatos volt. Hogy témába vágó hasonlatot mondjak, olyan volt mint egy elképesztő szimfónia a boldog és a szomorú pillanatokkal. És az egész hihetetlenül gyönyörű volt. És mégis hétköznapi tudott maradni, nem rugaszkodott el a földtől, számomra ez is nagy pozitívum volt.

szymba23 

Az egyik legszebb és legmeghatóbb történet amelyet láttam… megmutatja milyen kegyetlen is az élet, milyen sok embert lehet elveszíteni.
Megmozgatott bennem valamit, és hálás vagyok ezért… örülök, hogy megnéztem. 22 rész tele az élettel.

annna

Az első openingje valami hihetetlen jó!!!!
Úgy kezdtem neki, hogy ez egy kis könnyed anime lesz az epic a FMA Brotherhood után, de úgy kb a 11. rész után lehúzott a mélybe. Ha nekikezdene valaki, figyelmeztetném, hogy ez NEM könnyed anime. Nagyon sok érzelemmel játszik. De gyönyörű!! Szóval ha valaki nincs kifejezetten oda a fantasyért (szégyelje el magát!!), de vágyik a drámára, annak nagyon ajánlom.

Dorczy

Szerintem nem ismerem azokat a szavakat, amikkel a leginkább vissza lehet adni ezt a sorozatot.
Csodálatos. Gyönyörűen fájdalmas. A képek, a zenék, a történet, minden. Látni kell. Egyszer. Sokszor. Újra és újra. Széttépi a lelkedet, megtapossa a szívedet, de megtanít élni. Megtanít látni a színeket, meghallani a hangokat. Felejthetetlen. És ha mégis elfelejtődne, a szelleme visszatér kísérteni… :)


Népszerű idézetek

szymba23 

Ugyanarra az égre nézni, amire te is, még egy hétköznapi látványt is képes megváltoztatni. A legkisebb gesztusodra is remény és kétségbeesés közt ingadozom. És a szívem egy dallamot kezd játszani. Van neve is ennek az érzésnek. (…) Azt hiszem, ezt hívják szerelemnek.

szymba23 

Kit érdekel a zene? Kit érdekelnek a szavak? Nekünk ott van a rengeteg együtt töltött idő. Az a sok értékes emlék, még a legapróbb dolgokról is.

molly_

– „Bátorság kell, hogy a feltérképezetlen vizekre hajózz.”
– Ezt ki mondta?
– Snoopy.
– A kutya?
– Vaú.

Riara

Még ha szomorú is vagy, vagy teljesen padlóra kerültél, akkor is játszanod kell tovább! Csakis így élhetik túl a magunkfajta emberek.

Dorczy

– Te maga vagy a szabadság.
– Tévedsz. A zene a szabadság.

Dorczy

Lehet, hogy kizárólag egy sötét út vár ránk. De akkor is tovább kell mennünk és bíznunk kell benne, hogy a csillagok majd bevilágítják az utunkat, ha csak egy kicsit is.

Dorczy

Nem nehéz körülírni, hogy ki vagy. Nem számít mit csinálsz, vagy hogyan változol. Te mindig te leszel.

Dorczy

Nem csak a szövetségesek támogathatják egymást. Az ellenfeleidtől is sokat tanulhatsz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján