Shigatsu wa Kimi no Uso (Shigatsu wa Kimi no Uso 1.) (2014–2015) 58

Your Lie in April · 四月は君の嘘
22' · japán · animációs, dráma, romantikus, sorozat, anime, zenei 13
1 évad · 22 rész

Arima Kousei kiváló zongorista volt kiskorában. A híres, fiatal győztes, aki sorra nyerte a versenyeket. Ám egy nap, az édesanyja halála utáni időpontra kitűzött versenyen egy ponttól nem tudott tovább játszani – a hangok eltűntek, és csak a sötétség maradt számára.
A történet fonalát… [tovább]

japán · angol

Képek 10

Szereposztás

Taneda RisaMiyazono Kaori (hang)
Hanae NatsukiArima Kousei (hang)
Sakura AyaneSawabe Tsubaki (hang)
Osaka RyotaWatari Ryouta (hang)
Kayano AiAiza Nagi (hang)
Noto MamikoArima Saki (hang)
Ishigami ShizukaKashiwagi (hang)

Kedvencelte 32

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Három szóban össze lehet foglalni az animét: szerelem, zene, dráma. Innentől kezdve a történet elég kiszámítható, mégis képernyő elé ülteti az embert és mégis végig bőgi a huszonkét részt.

Az animáció gyönyörű, mind a karakterek, mind a színek elkápráztatják a nézőt. A zenei betétek egy része a zongorán és hegedűn hallott klasszikusok, ehhez jönnek az openingek és az endingek. Utóbbiak nem kifejezetten lettek a szívem csücskei. A seiyuu munka nem kiemelkedő ugyan, de ügyes.

A történetről: adott egy érthető okok miatt mélyen traumatizált, ugyanakkor tehetséges főhős, akinek a depresszióját gyönyörűen oldja Kaori, a cselekmény legéletvidámabb és legharsányabb figurája. Nem mellesleg nagyszerűen játszik hegedűn. Mindeközben vannak mellékszereplők, első sorban Kousei legjobb barátai, Tsubaki és Ryouta, akik kissé ugyan papírmasé figurák, mégis támogatják a főhőst, illetve bonyolítják a történetet.

A dráma elég sok és durva, viszont középtájékon kicsit leül a történet; számomra tipikusan az a helyzet állt elő, amikor a 12 rész kevés lett volna, a 22 viszont már sok. Az erős kezdés és a még erősebb befejezés közepén langyos a sztori. Az biztos, hogy ez a noitamina blokk egyik legszebb és legerősebb animéje és szerencsére sokkal hatásosabb, mint a film.

mandu 

Ez az anime megnevettet, elszomorít, elgondolkodtat, felidegesít és kitépi a szívedet vagy milliószor a 22 rész alatt. De mikor végzel vele… Rájössz, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhetett veled. És soha nem felejted el. Megígérem. :')

Krenai 

Ez csodálatos volt. Hogy témába vágó hasonlatot mondjak, olyan volt mint egy elképesztő szimfónia a boldog és a szomorú pillanatokkal. És az egész hihetetlenül gyönyörű volt. De mindeközben mégis hétköznapi tudott maradni, nem rugaszkodott el a földtől, számomra ez is nagy pozitívum volt.

szymba23 

Az egyik legszebb és legmeghatóbb történet amelyet láttam… megmutatja milyen kegyetlen is az élet, milyen sok embert lehet elveszíteni.
Megmozgatott bennem valamit, és hálás vagyok ezért… örülök, hogy megnéztem. 22 rész tele az élettel.

annna

Az első openingje valami hihetetlen jó!!!!
Úgy kezdtem neki, hogy ez egy kis könnyed anime lesz az epic a FMA Brotherhood után, de úgy kb a 11. rész után lehúzott a mélybe. Ha nekikezdene valaki, figyelmeztetném, hogy ez NEM könnyed anime. Nagyon sok érzelemmel játszik. De gyönyörű!! Szóval ha valaki nincs kifejezetten oda a fantasyért (szégyelje el magát!!), de vágyik a drámára, annak nagyon ajánlom.

Rab_Csenge 

A története nagyon jó, hogy Arima-ra fokuszál jobban de a végén spoiler Kaori is jobban a középpontba kerül. spoilerA vége szívszorító és látszik hogy nem minden történetben van happy end. Nem először látom de minden egyes alkalommal elbőgöm magam spoiler
A szereplők nagyon nagyon passzolnak a történethez, és mindenkit nagyon megszerettem ♡‿♡
A zenék is nagyon jók és mindenképpen kellenek és beleillenek is a történetbe. Én hegedülök is úgyhogy valamennyire át érzem Kaorit hogy milyen jó hogyha megtapsolnak, elismernek a játékod miatt.
Összevetve ez egy nagyon jó egyben szomorú történet ami nekem az egyik kedvencem most és szerintem később is az lesz

Dorczy

Szerintem nem ismerem azokat a szavakat, amikkel a leginkább vissza lehet adni ezt a sorozatot.
Csodálatos. Gyönyörűen fájdalmas. A képek, a zenék, a történet, minden. Látni kell. Egyszer. Sokszor. Újra és újra. Széttépi a lelkedet, megtapossa a szívedet, de megtanít élni. Megtanít látni a színeket, meghallani a hangokat. Felejthetetlen. És ha mégis elfelejtődne, a szelleme visszatér kísérteni… :)


Népszerű idézetek

molly_

– „Bátorság kell, hogy a feltérképezetlen vizekre hajózz.”
– Ezt ki mondta?
– Snoopy.
– A kutya?
– Vaú.

szymba23 

Ugyanarra az égre nézni, amire te is, még egy hétköznapi látványt is képes megváltoztatni. A legkisebb gesztusodra is remény és kétségbeesés közt ingadozom. És a szívem egy dallamot kezd játszani. Van neve is ennek az érzésnek. (…) Azt hiszem, ezt hívják szerelemnek.

Riara

Még ha szomorú is vagy, vagy teljesen padlóra kerültél, akkor is játszanod kell tovább! Csakis így élhetik túl a magunkfajta emberek.

szymba23 

Kit érdekel a zene? Kit érdekelnek a szavak? Nekünk ott van a rengeteg együtt töltött idő. Az a sok értékes emlék, még a legapróbb dolgokról is.

Dorczy

– Te maga vagy a szabadság.
– Tévedsz. A zene a szabadság.

Dorczy

Nem csak a szövetségesek támogathatják egymást. Az ellenfeleidtől is sokat tanulhatsz.

Dorczy

Lehet, hogy kizárólag egy sötét út vár ránk. De akkor is tovább kell mennünk és bíznunk kell benne, hogy a csillagok majd bevilágítják az utunkat, ha csak egy kicsit is.

Dorczy

Nem nehéz körülírni, hogy ki vagy. Nem számít mit csinálsz, vagy hogyan változol. Te mindig te leszel.


Folytatása

Összehasonlítás

Shigatsu wa Kimi no Uso


Hasonló filmek címkék alapján