A szállító (A szállító 1.) (2002) 155

The Transporter
92' · francia, amerikai · akció, thriller, krimi 16

A szállító magányos ember. A profik mindig magányosak. Egy erődszerű házban él, ha hívják, megjelenik szuper járgányán, hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíznak, majd elporzik. Sosem kérdez, sosem akar többet tudni, mint amennyit muszáj, sosem hibázik. Szigorúan betartja saját… [tovább]

Szereposztás

Jason StathamFrank Martin
Matt ShulzeWall Street
Shu QiLai
François BerléandTarconi
Vincent NemethPilóta
Ric YoungKwai
Didier Saint MelinFőnök
Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Jó kis száguldozós, mindenkit leverős mozi. Stathamnek jól állnak az efféle szerepek. Igazából semmi extra nincs ebben a filmben spoiler, mégis van benne valami feeling, amitől a maga nemében nagyon jó, filmmé válik.

Valcsa

Ahhoz képest, hogy a puszta akciófilmeket nem szeretem (kivétel, ha vígjátékkal van ötvözve), ez baromi jó, tényleg. Tetszett. spoiler
Oké, hogy Frank csak egy kitalált karakter, de mindig elcsodálkozok a képességein. :O :D

Sárkánybaby

Emlékszünk arra az időszakra, amikor Luc Besson olyan filmek forgatókönyvét írta, mint a Taxi, a Wasabi vagy a Yamakasi? Na ez a film abból az időszakból való.
Ezekben mindig volt nekem valami… extra, ami eltér a megszokott akciófilmektől. A Taxi egy nagy városi autós üldözés a laza, nagy dumás főhőssel, a Wasabi a francia-japán kapcsolatokat felmelegítő akciófilm (ettetek már wasabit? Jézus a mennyben…), a Yamakasi pedig a parkour gyönyörét állította reflektorfénybe egy parádés tolvaj-filmben.
Na igen, egyik se volt se kifejezetten mély, se kifejezetten művészi, de mindegyik karakteres volt, ami, valljuk be, egy akciófilm esetében igen pozitív.
Ez a film is ilyen.

A szállító nem muzsikált kifejezetten jól a mozikban, de a DVD eladások jól sikerültek (ezért is a második rész). Ezt azért kissé sajnálom, mert egész ügyes akciófilm. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de szerintem Frank Martin karaktere, a teljes Szállító figura ügyes alap. Az már csak hab a tortán, hogy a harcjelenetek ügyesen vannak komponálva, az ilyen Jackie Chan szintű koreográfiától könny szökik a szemembe. spoiler
Persze voltak megkérdezhető jelenetek, például a romantikus szál spoiler, banális robbanások spoiler, és ahogy (sajnos) az elmúlt évek megtanították: 400 csempészett embert nem két akkora konténerben fognak hurcolni. A vágások helyenként furcsák voltak, és mint általában az akciófilmektől már-már elvárható, nem volt egy nagy története, vagy díjnyertes karakterei (bár tény, hogy Lai fele olyan klisés nem volt, mint a hasonló női karakterek szoktak lenni), de látványos és izgalmas volt a maga európai módján.

Ezt a filmet 2005 táján láttam, és emlékszem arra, hogy tetszett. Jó újra tudni, hogy miért.

4 hozzászólás
carragher 

Egyszer nézős akció film. Vacilláltam ,hogy 6 vagy 7 de a hetes mellett döntöttem.

Timi98 

Tán ez a legjobb film a szériából.


Folytatása

Összehasonlítás

A szállító


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján