Kedvencelte 7

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Szó szerint guilty pleasure ez a sorozat. Nem tehetek róla, de nagyon beszippantanak az efféle YA thriller tinidrámák. Totál PLL és Elite vibes.
Igazából kb. minden karakter idegesítő és egyben szerethető, és mindnél észlelhető a jellemfejlődés, ahogy egyre jobban összetartanak. Neveah-t nagyon csíptem, őszinte és nagy az igazságérzete, ezek miatt tudtam azonosulni hozzá. Bette-et utáltam az elején a legjobban, de a végére őt is megkedveltem. Cassie-nek amilyen kevés képernyőideje volt, ahhoz képest akárhányszor megszólalt püföltem volna.
A nyomozónő tenyérbemászóan idegesítő volt, annyira beledugta az orrát mindenbe, ráadásul konkrétan zaklatta is a diákokat. Nem értem az ő szála egyáltalán hogy jött a sztorihoz.
Túl sok volt a mindenki kamatyol mindenkivel, mindenki mindenki alá ás, aztán a következő pillanatban meg jóban vannak dolog.
Én nem igazán tudtam rájönni, hogy ki a tettes, sok mindenki megfordult már a fejemben, bár annyira nem lepett meg, hogy spoiler
A vége ledöbbentett, nem gondoltam volna, hogy ilyen függővéggel fog véget érni az 1.évad. spoiler
Voltak benne undorító dolgok, pedofíliától kezdve a nemi erőszakig, bár nem ezeken volt a hangsúly mégis örültem, hogy megjelennek benne, mert manapság ezek igen fontos témák.
spoiler nagyon furák és betegek voltak és szerintem teljesen feleslegesek. Értem én, hogy mi volt ezzel a cél, de nem volt sok értelme belerakni.
A táncok elképesztőek voltak, már azért megéri megnézni a sorozatot, minden alkalommal a képernyőhöz ragasztották a szememet és még csak pislogni se tudtam. Illetve a zenék annyira jól el lettek találva, imádtam mindet!
Ettől függetlenül lekötött és élveztem minden percét, és nagyon remélem, hogy ilyen vég után lesz második évad. :)

_Vica_ 

Elég érdekes egy sorozat volt.Tetszett is meg is meg nem is. A történet nagyon jó volt, a táncok meg zseniálisak. Imádtam azokat a részeket. Na de a szereplők…sorban adtam volna nekik a pofonokat legszívesebben. A végére volt egy kicsike karakter fejlődés szerintem, szóval ez miatt meg a csavar miatt amit kaptunk az utolsó részben várom a második évadot.:)

clarity 

a könyv százszor jobb volt, még úgy is, hogy a második részét még nem tudtam elolvasni. itt a cast botrányosan rossz volt, szerintem ez rontotta el az egészet. kár, pedig nagyon vártam a sorozatot.

K_A_Hikari 

Nem tudnám megindokolni, miért, de nálam ez most betalált. Még úgy is, hogy a nyomozós része nem igazán hozott lázba, a balett, a táncok, a zene, az egész csapat úgy egyben, számomra mindent vitt.
Kicsit néha soknak éreztem a (tini)drámát, de ettől függetlenül tetszett. Bírtam a hierarchiaharcot, az árulást, az ármánykodást is, pedig általában nem díjazom.
A balett táncosoké egy külön világ, egy kis buborék, amit laikus sokszor nem ért(het) meg, de örülök, hogy a sorozat által beleláthattam kicsit.
Ebben benne kell lenni, át kell élni a szenvedélyt, az elhivatottságot, a repülni akarás vágyát, a rivaldafény perzselését egyaránt. Barátoddá kell fogadni a fájdalmat, és ellenséggé a gyengeséget.

Emii

Ehh, rájöttem hogy ezek a tinidrámás, egymást hátba támadjuk utána meg úgy teszünk mintha nem történt volna semmi és mindenki kavar mindenkivel sorozatok már nem nekem valók.
Az utolsó részre előreugrottam, mert érdekel ki volt a tettes, és persze spoiler
A balett viszont tetszett, az 10/10. De csak az.

SunflowerSz 

Nem tökéletes, de mégis odaszegezi az embert a fotelhez. Az erőssége egyértelműen a karakterek, szerintem legalábbis senki sem volt unalmas – meglepő módon talán pont Neveah volt nekem egyedül egy cseppet idegesítő, de tuljadonképpen nagyon jól elosztották a történetet úgy, hogy ne mindig ő legyen a középpontban. Én nagyon szeretem a baletett, így a táncos részek egyértelműen a kedvenceim voltak és be kell valljam szerintem nagyon hitelesen ábrázolták ezt a világot – vagy legalábbis én pontosan így képzeltem el, hogy mi lehet a színfalak mögött. Összességében tényleg egy szórakoztató sorozat, sokat lehet agyalni azon, hogy ki az igazi tettes – én két emberre gondoltam és ebből az egyikről végül tényleg kiderült, hogy ő a tettes. Szóval jó kis sorozat, bár voltak benne nekem nem tetsző részek is, de ajánlom :)

Tárnok_Emese

A sok negatív vélemény ellenére szerintem nem volt ez egy rossz sorozat.Tipikus Netlixes hamar ledarálós ,chillelős sorozat :D Nagyon tetszett az alapkoncepció,már az előzetesnél eldöntöttem,hogy nekem már pedig ezt mindenképpen meg kell néznem már csak a nyomozós szál miatt is,szerintem nagyon izgalmassá tette a sorozatot,hogy mi is történt pontosan Cassievel. Volt jó néhány tippem,és a végkifejlet se lepett meg egészen spoiler Minden karakternek megvolt a maga jó,és rossz oldala,de tetszett a végén,hogy mennyire összekovácsolódtak. Néhol már sok volt az ármánykodás,és az egymásnak rosszat akarás illetve volt néhány karakter akit nagyon nehezen tudtam megtűrni. spoiler De összességében,én egy nagyon jó kikapcsolódásnak tartottam,lekötött elejétől a végéig, a táncok gyönyörűek voltak,és szerintem a soundtrack is csodálatosra sikerült♥ Az első évad vége után pedig nagyon kíváncsi leszek a folytatásra spoiler

Kannarenina

Kerestem egy kellően agyzsibbasztó sorozatot, mert nem volt kedvem gondolkodni. Megtaláltam :D
Jó, nem vagyok tini, az igaz. De én is laktam művészeti iskolának a kolijában, ami nagyon pici és belterjes volt, de nagyon messze állt ettől. És nagyon várom már mikor az alkotók felismerik, hogy tinik nem beszélnek így, nem adnak a szájukba totál képtelen mondatokat. A legtöbb szituációban egy felnőtt sem tud annyira frappáns mondatokat kimondani, mint a Netflixes sorozatokban a tizenhat évesek. Jellemábrázolás nulla, jellemfejlődés nulla. Úgy szexelnek, mint ha egy pornóban lennének. Vicces. Mindenki ármánykodik, aki meg nem, az nem hiszi el, hogy xy ármánykodik, de aztán mégis elhiszi, aztán mégsem. A rendőrnőt meg nem is értettem, az minden volt, amit csinált, csak nem nyomozás. A balett miatt jár a 3 csillag, az tényleg jó volt. Az utolsó 3 részt már nem bírtam, úgyhogy „előretekertem”, hogy ki a gyilkos.

ps.: a balett világát nagyon régóta átszövi az abúzus, a nemi erőszak, a keménység, de nagyon rossz végéről fogták meg ennek az ábrázolását, és sajnos a valóság az, hogy a benne élő diákok nem mernek felszólalni. Ha valakit érdekel a balett, érdemes megnézni dokufilmeket pl. a Bolsoj balettiskoláról, ott annyi dolguk van egy nap, hogy ha akarnának sem lenne idejük ennyi sz*rkavarásra. A balett kemény, vagy csinálod rendesen, vagy nem. Attól, hogy kizárod a riválisod az erkélyre, még nem lesz belőled prima ballerina :)

Laura_Várnai

Örülök, hogy a fő fókusz nem csak Neveah-ra irányult, mint főszereplőre, sokkal kevésbé tudtam volna élvezni ezt a sorozatot, ha több időt kap. Egyszerűen idegesített. Lehet valaki erős és magabiztos, de ha mindez nagyképűség, agresszivitás, és nagy ideák hangoztatása mellett önzőségben nyilvánul meg, egy csepp alázat mutatása nélkül, akkor köszönöm, inkább nem kérek belőle. Ennek a lánynak egyszerűen tenyérbemászó képe van, egy másik történetben inkább bully lenne, mint főhős. Ráadásul a szakmai érdemei is hagynak kivetnivalót; mindenki áradozik róla, hogy mennyire jó táncos, de szerintem egy jó előadóművésznek az is ismérve, hogy a színpadon kizárja a külvilágot és a maximumot nyújtja, Neveah viszont minden apró kellemetlenségtől meging, ezzel néha nem csak a saját előadását befolyásolva. És még másokat hibáztat, amiért pl. bénán szerepelt órán, mert eltűnt a kabalája spoiler Kb. minden karakter szimpatikusabb nála. Szerintem elég jó kis sorozat, kicsit Pretty little liars vibe.

martina1

Ez a sorozat amit nézel hajnali kettőkor a netflix megkérdezi, hogy are you still watching?
(egyébként nincs netflixem, de így képzelem el :D) Tipikus binge-watchingolós. Van valami furcsa szeretetem a tánc felé, szóval őszitén mindegy mi van a sorozatban, ha tánc akkor i'm here for it. Szinte mindig lefekvés előtt kapcsoltam be (így volt egy vibe-ja), és őszintén nem igazán erőltettem meg az agytekervényeimet az irányába hogy ki az elkövető, bár voltak tippjeim. Viszont ezektől a tipikus táncsulis szereplőktől már a hajam tépném. Az egyszer megnézed aztán kb. el is felejted sorozatok listájába tudom sorolni (hasonló hangulatú még a The Stranger, Locke and Key..). Kicsit zavaros lett az értékelésem, ooops.


Népszerű idézetek

whenitrains

Neveah: There is no better way to torture your enemies than with your own perfection

Surume

A repülés képessége. Erről álmodozunk. Nincs ennél jobb érzés. Valójában csupán egy-két pillanatig repülsz, mielőtt a gravitáció visszavenné, amit megpróbáltál ellopni. Mert nem számít, milyen keményen dolgozol, mennyire vagy erős és hajlékony, mindig a gravitáció győzedelmeskedik. Mindig.

1. évad 1. rész – Háttértáncosok
Surume

Létezik egy alantas paradoxon a balettban: rugalmasságot várnak el ebben a merev világban.

1. évad 2. rész – Rugalmasság

Hasonló filmek címkék alapján