A rítus (2017) 69

The Ritual
94' · angol · horror

Egy csapat jó barát, akik még az egyetemen ismerkedtek meg, most újra találkozik, hogy túrázzanak egyet az erdőben, ám a vadonban valami leselkedik rájuk.

angol

Képek 5

Szereposztás

Rafe SpallLuke
Robert James-CollierHutch
Sam TroughtonDom
Arsher AliPhil
Paul ReidRobert
Kerri McLeanGayle

Kedvencelte 11

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

pvik13 

Igaz hogy nem hibátlan film, de valahogy mégis sikerült megfognia és a kedvenc horror filmjeim közé sorolhatom még ha nem is maxolta ki a 10 csillagot. へ‿(ツ)‿ㄏ

pocokláma

végülis…mi a fenéért akarnék én ma este aludni ha helyette akár félhetek is, hogy egy faágra nyársalva végzem? ●ᴥ●

lilla_csanyi

A természetfeletti horror kategóriájában egy jól sikerült darab. Az erdő nagyon szép, de ijesztő, a karakterek számomra hitelesek és emberiek voltak, a közöttük feszülő konfliktusokkal együtt. Kifejezetten jól van dinamizálva, nem unod magad halálra az elején, és nem is ömlik az ember arcába a végén minden egyben. Újítást nem sokat hoz a műfajba, de látványos és nagyon hangulatos.

1 hozzászólás
Laren_Dorr

Mióta gyerekként először láttam a Predatort és az Alient, azóta kedvenc horror típusom az általam túlélőhorrornak elkeresztelt alzsáner: izolált környezet, és egy kis csoport, ami egyre csak fogyatkozik, általában valami rémségnek köszönhetően.
Ennek a típusnak egy remek darabja ez a film, ami a hazánkban egyáltalán nem ismert, de kiváló horror író, Adam Nevill August Derleth díjas, azonos című regényéből készült.
És imádtam. Ugyan semmi forradalmian újat nem hozott a műfajba, de remekül van összerakva: a sötét fenyvesek nyomasztó hangulatát szinte érezni, a kiszolgáltatottság érzése az ember bőre alá kúszik, a szereplők reakciói hitelesek és a mumus is elég eredeti ahhoz, hogy ne rontsa el az összképet, mikor végre megmutatkozik.
A weird és lovecraftiánus történetek kedvelőinek nagyon ajánlom.

3 hozzászólás
molly_

Kicsit olyan Ideglelés feelingem volt közben, és ezt pozitívumként mondom. :D Hangulatteremtésből csillagos ötös, nem az a gagyi paráztatós film, viszont az elejétől a végéig nagyon nyomasztó, amire a helyszín, a sűrű erdő csak rátesz egy lapáttal – mindig, amikor a kamera megállt a fákat kémlelve, már készültem, mikor ugrik elő valami a sötétből, de ez nem az a fajta horror. Néhol kissé sablonos a sztori, de amúgy a mostanság bemutatott horrorfilmek között ez jóval átlag feletti szerintem. :)

mandu 

Nem tudom miért hittem, hogy ez nekem tetszeni fog…

victoria_m997

Ritkán adom meg a 10 csillagot egy horrornak, attól függetlenül, hogy a horror műfaja a kedvenc filmes műfajom valaha. Viszont ez zseniális volt. A Netflix mostanában egyre jobban meglep az igényes filmjeivel. Hangulatteremtés csillagos ötös, hihetetlen az a félelem és rettegés amit az egész film áraszt magából, amikre a zenékkel rátesz még egy lapáttal. A helyszín meseszép, viszont iszonyatosan rémisztő, ezért is kedvelem annyira az erdőben játszódó horrorokat annyira. A szörny kinézete a horrorrajongók álma, az egész eszméletlen. És a történet is lenyűgöző, egyáltalán nem hagy unatkozni egy percig sem, mindig történik valami, mindig vannak csavarok. És most látom, hogy könyv is van! *-* Remélem valaki lefordítja majd és kiadja, biztosan előrendelem abban a pillanatban.

rocketdog 

Bár a boszorkányos horrorok közül még mindig ez a kedvencem: https://snitt.hu/filmek/a-boszorkany-2016
Azért ez is egy elég jól összerakott film.
A történet és a környezet tartogat annyi lehetőséget, hogy a félelem fokozását ne jumpscare cunamival érjék el. Persze 1-2 előfordul eleinte, de a kreatív ötletek többségben vannak.

7 hozzászólás
Negative_Singularity

Oké, ez alatt a film alatt rendesen lúdbőröztem, pedig edzett vagyok a horrorok terén, de ennek az atmoszférája túlnőtt a monitoron, a szobába csordogált, belepett mindent, és még akkor sem eresztett, amikor vége lett.
A zajok, a hangok, a látvány, a sejtetés, mind-mind tökéletes volt, a karakterekről nem is beszélve. Volt közte idegesítő, józanul gondolkodó, az eseménnyel sodródó, a kétségbeesett túlélő. Minden.
A vége sem vitte el rossz irányba a történetet, jól állt neki az északi mitológia, igazából egy átgondoltabb és jobban kivitelezett Ideglelés. Reboot-nak is jó lenne.

Blissenobiarella 

Nem kiemelkedő, de egészen igényes alkotás. Jó volt a hangulata, szép volt az erdő, tetszettek a fordulatok. Egy megtekintést mindenképp megér, de számomra nem nyújtott maradandó élményt.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Luke: Hutch, I definitely just heard something outside.
Hutch: Maybe you did, Lukey. We're not the only animals in the woods.

Ms_Mississippi

– I'm thought the pain barrier. I'm in a bloody agaony.
– No, I thin you're uncomfortable. There's a difference.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján