A rítus (2011) 124

The Rite
114' · amerikai, magyar, olasz · thriller, horror 18

Michael Kovak papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a… [tovább]

angol · magyar

Képek 1

Szereposztás

Anthony HopkinsLucas atya
Alice BragaAngeline
Colin O'DonoghueMichael Kovak
Ciarán HindsXavier atya
Rutger HauerIstvan Kovak
Chris MarquetteEddie
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett jó kis történet és a cselekmény, színészek alakítás is tetszett. Eléggé meggyőző ördögűzés volt.

Negative_Singularity 

Hm… én a keresztény kultúrkörre szorítkozó ördögűzéses történetekben elfogult vagyok, a klasszikus Ördögűző c. film máig viszi a pálmát (és a harmatgyenge folyatásai is, mivel a látványra és az élményre helyezik a hangsúlyt, és nem akarják leboxoltatni az emberrel az Isten vs. Sátán erkölcsi vitát – ráadásul iszonyú felületesen és elcsépelten).
Nekem végig az volt az érzésem, hogy ez egy remake (ha így van és szándékos volt, bocsánat, nem néztem utána), hozzányúlt egy régebben már befutott témához egy remek színésszel, hozzáadott egy kis mai, modern technikát és voilá: kész a film.
Egyébként meg érdemes angolul megnézni, mert Anthony Hopkins gyönyörű anyanyelvünkön szól pár szót :) <3

Marcsi 

Ördögűzés, igaz történet alapján, Sir Anthony Hopkins. Mi kell még?

mvancsika 

Anthony Hopkins a már tőle megszokott módon remek alakítást nyújt, és két személyes kedvencem (Toby Jones és Rutger Hauer) is felbukkan egy-egy nyúlfarnyi szerepben. Ám nem csupán miattuk tetszett ez a film. Engem nagyon beszippantott a film hangulata, a főszereplő (?) kételkedése (bár ezzel többet is foglalkozhattak volna).
Eredeti nyelven ajánlom a megtekintését.

H_Kincsoo

Már vagy tízszer láttam a filmet, de anyummal minden halloweenkor újra előszedjük, illetve mikor csak úgy kedvet kapunk hozzá.
Emlékszem, elsőre úgy ültem neki, hogy „úristen én ma nem alszok, mert horrort nézek jaj”, ugyanis tudni kell rólam, hogy én nagyon félős vagyok. A horrorokat is inkább elkerülöm, de ez a film egy kis borzongatásnál többet nem igazán nyújt. Viszont, egyszer néztem meg eredeti szinkronnal azt a jelenetet, ahol Hopkins magyarul beszél, és nem mertem aludni éjszaka. Az valami eszméletlen jóra sikeredett. Illetve maga az ördögűzős jelentek is nagyon tetszettek. Sose unom meg őket.
Nagyon szeretem ezt a filmet, meg tudom nézni bármikor, amikor kedvet kapok hozzá. Azok se riadjanak vissza tőle, akik nem rajonganak a horrorokért, kicsit borzongatós, de nem az a tipikus „nem alszok most egy hétig” film.

András_a_László

Hopkins alakítása képviseli az egyetlen értéket a filmben…. DE AZ NAGYON!!!!!

Röfipingvin

Hopkins az Hopkins, de azért kell, hogy más is legyen egy filmben…

KillerCat

Egy közepes és átlagos film lenne, ha nem lenne benne valami, ami viszont egyetlen egy ördögűzős filmre sem mondható el, méghozzá az, hogy itt teljesen hűen és hitelesen mutatják be a katolikus egyház ördögűzői tevékenységét.
Egy apró érdekesség: spoiler

Szencsike 

A könyvhöz képest nem egy nagy eresztés, a végefelé a ráébredés-kiűzéses jelenet volt az, ami igazán érdekes volt, amúgy… Nagyon bele akarták erőltetni a hitetlenkedést, csak sajnos elég semmilyenre sikeredett. A könyvhöz képest rengeteg mindent változtattak, nekem ott sokkal jobban átjött, a dolgok miértje mint itt. Rosaria szála sikerült igazán jól, ezzel kellett volna dolgozni és hatásosabb lett volna.

Timi

Az egyik legjobb ördögűzős film, de már maga Sir Anthony Hopkins miatt is érdemes megnézni!


Népszerű idézetek

Carmilla 

– Fura, hogy az ördög létezését épp az bizonyítja, hogy nincs bizonyíték…

Carmilla 

– Legyen óvatos, Michael!
– Miért?
– Az, hogy nem akar hinni az ördögben, nem védi meg tőle.

Carmilla 

– Félj engem, halandó!
– Hogy félnélek, ha nem is létezel?

s_l_m

Attól, hogy nem hiszel az ördögben, még nem menekülsz meg tőle.

s_l_m

A szkeptikusokban meg az ateistákban az az érdekes, hogy mindig egyet keresnek: bizonyságot. Csak azt nem tudom, mi lenne, ha egyszer rátalálnának.

s_l_m

Időnként engem is teljesen elhagy a hitem. Olykor hónapokig nem tudom miben hiszek: Istenben? Ördögben? Mikulásban? Tündérekben? De én is ember vagyok. Gyönge ember, akinek nincs ereje. De van valami, ami egyre csak ás, egyre csak kapar bennem. Mintha Isten körme lenne. És mikor nem bírom tovább a fájdalmat, valami kilök a sötétből, vissza a fénybe.

s_l_m

Mondja, egy betörő felkapcsolja a villanyt, miközben épp kirabolja? Nem. El akarja hitetni, hogy nincs is ott. Mint az ördög. Neki az a jó, ha nem hisznek benne.

s_l_m

A hit nagy érték, ne dobja el! A jóért meg kell harcolnunk minden erőnkkel.

s_l_m

Az nem véd meg a gonosztól, hogy nem hiszel benne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján