A rítus (2011) 109

The Rite
114' · amerikai, magyar, olasz · thriller, horror 18

Michael Kovak papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a… [tovább]

angol · magyar

Képek 1

Szereposztás

Anthony HopkinsLucas atya
Alice BragaAngeline
Colin O'DonoghueMichael Kovak
Ciarán HindsXavier atya
Rutger HauerIstvan Kovak
Chris MarquetteEddie
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett jó kis történet és a cselekmény, színészek alakítás is tetszett. Eléggé meggyőző ördögűzés volt.

Zajec_Sternenkind 

Hm… én a keresztény kultúrkörre szorítkozó ördögűzéses történetekben elfogult vagyok, a klasszikus Ördögűző c. film máig viszi a pálmát (és a harmatgyenge folyatásai is, mivel a látványra és az élményre helyezik a hangsúlyt, és nem akarják leboxoltatni az emberrel az Isten vs. Sátán erkölcsi vitát – ráadásul iszonyú felületesen és elcsépelten).
Nekem végig az volt az érzésem, hogy ez egy remake (ha így van és szándékos volt, bocsánat, nem néztem utána), hozzányúlt egy régebben már befutott témához egy remek színésszel, hozzáadott egy kis mai, modern technikát és voilá: kész a film.
Egyébként meg érdemes angolul megnézni, mert Anthony Hopkins gyönyörű anyanyelvünkön szól pár szót :) <3

Marcsi 

Ördögűzés, igaz történet alapján, Sir Anthony Hopkins. Mi kell még?

H_Kincsoo

Már vagy tízszer láttam a filmet, de anyummal minden halloweenkor újra előszedjük, illetve mikor csak úgy kedvet kapunk hozzá.
Emlékszem, elsőre úgy ültem neki, hogy „úristen én ma nem alszok, mert horrort nézek jaj”, ugyanis tudni kell rólam, hogy én nagyon félős vagyok. A horrorokat is inkább elkerülöm, de ez a film egy kis borzongatásnál többet nem igazán nyújt. Viszont, egyszer néztem meg eredeti szinkronnal azt a jelenetet, ahol Hopkins magyarul beszél, és nem mertem aludni éjszaka. Az valami eszméletlen jóra sikeredett. Illetve maga az ördögűzős jelentek is nagyon tetszettek. Sose unom meg őket.
Nagyon szeretem ezt a filmet, meg tudom nézni bármikor, amikor kedvet kapok hozzá. Azok se riadjanak vissza tőle, akik nem rajonganak a horrorokért, kicsit borzongatós, de nem az a tipikus „nem alszok most egy hétig” film.

Röfipingvin

Hopkins az Hopkins, de azért kell, hogy más is legyen egy filmben…

KillerCat

Egy közepes és átlagos film lenne, ha nem lenne benne valami, ami viszont egyetlen egy ördögűzős filmre sem mondható el, méghozzá az, hogy itt teljesen hűen és hitelesen mutatják be a katolikus egyház ördögűzői tevékenységét.
Egy apró érdekesség: spoiler

András_a_László

Hopkins alakítása képviseli az egyetlen értéket a filmben…. DE AZ NAGYON!!!!!

Timi

Az egyik legjobb ördögűzős film, de már maga Sir Anthony Hopkins miatt is érdemes megnézni!

Little_Monster 

Anthony Hopkins eredetije jó benne, mikor magyarul beszél, amúgy öncélú ijesztgetés az egész, nem nyűgözött le.

Drucocu

Nagyon jó film. Nem csak Hopkins miatt. Tetszett a cselekmény, a film hangulata, az események kibontakozása, a fordulatok. Tetszett, hogy nem az a nagyon horror, amitől nem tudsz aludni éjszaka, de azért lehetett félni a film nézése közben. Amolyan lightos horror. Végig kétségek között voltam, hogy akkor ez most tényleg ördögűzés vagy Michaelnek van igaza. Szeretem a filmekben a visszautalásokat, apró jeleket, melyek a múltban már feltűntek. Ebből is volt jó néhány, úgyhogy nincs mit vitatni. Nagyon jó film. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján