A nyomozó (2008) 58

107' · magyar · dráma, krimi 16

Malkáv Tibor nincs jóban az élőkkel. Malkáv Tibornak jobbára nincsenek kapcsolatai. Egyetlen élő hozzátartozója a haldokló anyja. A műtétre nincs pénz. Malkáv Tibor elvállalja, hogy megöl egy vadidegent anyja megmentéséért. Malkáv Tibor végez Szirmai Ferenccel. A pénzt megkapja, úgy tűnik,… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Anger ZsoltMalkáv Tibor
Rezes JuditEdit
Terhes SándorSzirmai Ferenc
Kerekes ÉvaNoszfer Ágnes
Tóth IldikóSzirmainé
Kassai IlonaMalkáv Tibor édesanyja
Czene CsabaKöpcös
Juhász IstvánSchwartz
Zágoni ZsoltKüklopsz
Tenki Réka"Szőke nő"

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Corvus_CoRex 

Nem rajongok a magyar filmekért. A régi ff. filmeket bírom. Nem kedvenceim, de azokkal nincs bajom. De az utóbbi évtizedekben amik készültek… legalábbis amiket láttam, mint mozifilmek… szerintem hót gagyik. A Zimmer Feri 1-et + a Csinibabát nagyon szeretem, meg még a Liliomfi és az Indul a bakterház is oké, de a többi…

Szóval ezt a filmet a borítója miatt kaptam le a könyvtár polcáról, aztán nézem, hogy magyar film… Ha nem lennék oda Anger Zsolt hangjáért, nem biztos, hogy kikölcsönöztem volna, így viszont gondoltam, egye fene, ha megfogtam, hát vigyem!
Biztos közrejátszik a dologban, hogy féltem tőle, hogy a szokásos gagyi lesz, de nekem ez végre valahára tetszett! Jók voltak benne a poénok, én legalábbis az ilyen poénokat szeretem, a kivitelezés is, a sztori is… szóval nagyon kellemeset csalódtam benne, örülök, hogy nem tettem vissza a polcra.

Most majd belenézek a többi magyar filmbe is, bár nem hiszem, hogy a többiek közül tetszik majd bármelyik is ennyire. Hát, majd meglátjuk!

Ezt a filmet meg tudom ajánlani olyanoknak is, akik hozzám hasonlóan ki vannak ábrándulva a magyar filmekből. ;)

Ui.: Küklopsz nagyon jó. :D

Ui2: mikor megláttam az elején kiírva, hogy Anger Zsolt, akkor esett le… Anger… van ilyen angol szó… milyen menő neve van már. X)

Ui3: Annyira tetszett, hogy szüleimmel is megnézettem és bár én nem szándékoztam újranézni, azért a szobaajtóm nyitva hagytam és hallgattam, a jobb részeknél meg még ki is ugráltam nézni… X))

Röfipingvin

Sokkalta jobb volt, mint amire számítottam. Bár a nyomozati szál kb a film felétől nem volt nagy durranás, de a karakterek és az őket megformáló színészek zseniálisak voltak.

Kitticica

Tetszett a film és a történet is nagyon ötletes. Egészen a háromnegyedéig nem is unatkoztam, de aztán alig vártam hogy véget érjen és kiderüljön ki is volt a hunyó. Szerencsére okozott némi meglepetést a vége, nagyon ütősre sikeredett, így egy plusz pontot hozzáadtam. Anger Zsolt zseniálisan hozta ezt a különc figurát és a kissé naiv, mindig mosolygó Editet alakító Rezes Judit is remekül játszott.

Traclon

A rákosztályon PSP-vel sniperező öregasszonyt leszámítva elejétől a végéig, minden képkockájában zseniális és tökéletes filmalkotás, elképesztő színészi alakításokkal (külön kiemelve Anger Zsoltot a főszerepben), hangulatos képi világgal, kiváló zenével.

fayakezdet 

Ez egy nagyon nagyon jó történet! Ilyenkor érzem azt, hogy van értelme magyar filmet nézni.

Chris90 

Érdekes kapcsolatom volt ezzel a filmmel. Már évekkel ezelőtt felkeltette az érdeklődésemet, de akkoriban féltem megnézni. Mostanában viszont egyre több kiváló magyar alkotás érkezik a mozikba és a tévé képernyőjére egyaránt, így nálam előtérbe kerülnek a pár éves filmek is. No meg, az sem volt elhanyagolható szempont, hogy a zseniális Anger Zsolt (akire már megint nem lehet ráismerni) játszik benne.

Maga a film kissé sötét hangulatú, nekem az északi országok regényei és filmjei jutottak róla eszembe, de ezt talán nem véletlen egy-két svéd név található a stáblistán. Tetszett az a szürrealitizmus és az abszurd humor, ami áthatotta a filmet. A történetvezetés kissé egysíkúvá ugyan, helyenként voltak azért unalmasabb jelenetek, de még ez sem tudja elvenni a kedvem attól, hogy másnak is ajánljam a filmet.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Küklopsz: Egy időben kamionsofőr voltam. És tudja mire szoktam rá abban az időszakban? Világirodalmi klasszikusokat hallgattam magnókazettán. Nincs is annál szebb, mint amikor eléred Ankara külsőt, Jordán Tamás pedig éppen végére ér A rózsa nevének. Aztán hazafele Kalevala Für Anikóval, vagy Bridget Jones Udvaros Dorottyával.
Malkáv Tibor: Miért nem maga csinálja?
Küklopsz: Á, én nem szeretek annyi szöveget olvasni.
Malkáv Tibor: … A munkát.

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Malkáv Tibor: Mit tud ajánlani ma este hat körül?
Mozipénztáros: Vérhalál lesz negyed hétkor.
Malkáv Tibor: Az nem tudom mi.
Mozipénztáros: Dél-koreai akció művészfilm. Pontosabban egy német producer megvette egy amerikai képregény jogait, megíratta egy zsidó forgatókönyvíróval, hogy aztán dél-koreai pénzből leforgathassa Hong Kongban, lengyel színészekkel.

mazsolafa

– Posta ügyfélszolgálat, tessék!
– Malkáv Tibor. Valaki elolvasta a levelemet.
– Mondjuk erre számíthatott, ha egyszer elküldte…
– A levelet nekem küldték. Kivettem a postaládámból és fel volt bontva.
– Most akkor panaszt akar tenni a kézbesítő ellen?
– Nem lehet valahogy kinyomozni, hogy mi történt?
– Jézusom, egyeseknek mennyi ideje van! De, ha akar egy jó napot szerezni a rendőröknek, tegyen feljelentést.
– A postán nem lehet?
– Mit???
– Kinyomozni.
– Hát dehogyis nem! Most azonnal behívok minden kézbesítőt és ujjlenyomatot veszek tőlük. Aztán az arcukba világítok, mélyen a szemükbe nézek és felteszem a kérdést, te turkáltál….(a vonal megszakad)

Corvus_CoRex 

Gábor néni: Rohadt anyád. Ez a csibész az aknavetővel mindig eltalál. Én csak sniper puskával tudnám leszedni, de amint kidugom a fejem, belenézni sincs időm a távcsőbe. Hogy rohadj meg! Ahh, tessék, már megint!

2 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Rák: Hát ez nagyon megható.
Malkáv Tibor: Köszönöm.
Rák: Ez irónia volt. Egyáltalán nem sajnállak!

Corvus_CoRex 

Malkáv Tibor: Azt az embert keresem, aki Küklopsznak nevezi magát.
Antikvárius: Engem?
Malkáv Tibor: Saját magát.

Corvus_CoRex 

Küklopsz: Maga idegbeteg?
Malkáv Tibor: Néha rángatózik az arcom.
Küklopsz: Á! Értem. Nekem egy időben kézremegésem volt. Attól van, mer' elfojtja a dolgokat. Fessen! Vagy írjon blogot!

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Küklopsz: Szóval lazuljon Kínai. Nincs mitől tartania.
Malkáv Tibor: Nem vagyok Kínai.
Küklopsz: Márpedig ha maga lilát szarik is, én már akkor is csak azt fogom mondani: jé! Lilát szartál, Kínai.

Corvus_CoRex 

Küklopsz: Kitűnő választás volt uram! Hamarosan találkozunk!

Corvus_CoRex 

Malkáv Tibor: Elmegy?
Küklopsz: Hiányozni fogok?
Malkáv Tibor: Kíváncsi voltam miért kért paradicsomot a kólájához.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján