A Mitchellék a gépek ellen (2021) 201

Connected · The Mitchells vs. the Machines
113' · angol · sci-fi, animációs, kaland, vígjáték, családi 6

Nincs veszélyesebb annál, mintha valaki egy hétköznapi család tagja: a filmekben mindig ők kerülnek veszélybe, ők keverednek borzasztó kalandokba, és nekik kell megmenteniük a világot.
Márpedig Mitchelléknél nincs átlagosabb família. Szeretik egymást, de rendetlenek; nem tudnának meglenni… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Maya RudolphLinda Mitchell (hang)
Danny McBrideRick Mitchell (hang)
Olivia ColmanPal (hang)
Eric AndréMark Bowman (hang)
Abbi JacobsonKatie Mitchell
Michael RiandaAaron Mitchell
Chrissy TeigenHailey Posey
Fred ArmisenDeborahbot 5000 (hang)
Beck BennettEric (hang)
John LegendJim Posey (hang)

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Békacica 

Ami először megtetszett az a látványvilág, a grafika. Nagyon mai, nagyon modern, teli mémmel, olyan, mint egy instasztori. Aztán ott vannak a szereplők, egy átlagos család, akiknek meg vannak a maga furcsaságai. És milyen tuti üzenet ez, hogy nem kell a tökéletes kirakatba illlő embereknek lenni. Na meg a kutya… disznó… vekni kenyér és a robotok. A főszereplő meg tiszta én vagyok, ha nincs kit videózni, akkor a háziállat lesz a főszereplő. Úgy szerethető az egész, ahogy van.

Bea_Csakegyolvasólány 

Rengeteget nevettem a filmen. Szerintem nagyon jó lett. Egy-két dologban, főleg Katienél magamra ismertem. Én is szoktam ilyen lenne. Viszont ennek ellenére a kedvenc karakterem nem más volt, mint Katie anyukája. Hatalmas volt, ahogy harcolt a gyerekeiért. :D
Ez az animációs film ugyanakkor sok dologra rámutatott, ami érdemes elgondolkodnia az embereknek.

Szeszj 

Imádtam, pedig valahogy az eleje egy kicsit döcögősen ment nálam, de aztán beindultak a dolgok és utána már nagyon élveztem. Egy jól felépített, aranyos de örült mese lett, aminek a mondanivalója is gyönyörű, én mindig is imádtam a család centrikus filmeket, itt pedig jól bemutatják a szülő-gyerek kapcsolatot minden hibájával együtt.
Az animáció különleges, jól néztek ki benne ezek a mém szerű részek, de úgy az egész nagyon hangulatos lett.
A szereplőkben egy kicsit mindenki magára ismerhet, nagyon szerethetőek, bár nekem Katie egy kicsit sok volt az elején, de persze megértetem őt.
Kedvenc szereplőm a két robot lett, meg persze a kutya, meghaltam rajta. :D :D
Szerintem egy nagyon jó kis mese lett, érdekes, vicces, jó mondanivalója van, tud újat mutatni, én imádtam. ^^
https://tenor.com/view/monchi-the-mitchells-vs-the-mach…
https://tenor.com/view/dinner-night-katie-mitchell-aaro…

LoneWolf 

A tanulság ugyan klisés, az efféle családi ellentétek már unalmasak, illetve a soundtrack-től a fülem téptem (a score mondjuk tetszett), de stílusos a tálalás, a cselekmény pörög, és a poénok többsége működik, így összességében egy szórakoztató kis darab lett. Többet most nem igazán tudok róla írni, mindenesetre sokkal jobban élveztem, mint azt vártam. (Azon ritka alkalmak egyike volt ez, mikor még trailert se néztem előtte a filmről…)

NaNa_88 

Helyenként kicsit abszurd, de abszolút imádnivaló. Rengeteget nevettem rajta, az animáció is egyedi, a szereplők nagyon szerethetőek. Nálam betalált.

Kemiviki 

Nem vártam sokat ettől a mesétől az előzetes alapján, de hű meg ha, hát nagyooon meglepett. A történet nem újdonság, gépek vs. emberek a szokásos sablon dolgokkal. De a tálalás, a körítés valami elképesztő. A cselekmény pörgős, szórakoztató és a drámázást sem viszik túlzásba. És elgondolkodtató hogy mi a fene lenne velünk az okos kütyüink nélkül.
A grafika egyedi, kellemes, talán a legjobb szó rá hogy élettel teli. Tetszettek az effektes apróságok és a zene is illett a sztorihoz. A karakterek gyorsan megkedvelhetőek és ki ne érezte volna már a a generációs szakadékot a családján belül.
Ui: Az a kutya-malac- kenyér halálos :D

ChEebor 

Nagyon egyedi stílusú film. Már a kinézete is érdekes, a figurákon is van valami egyediség, de a film insta- és egyéb netes effekteket használ folyamatosan, ezzel valahogy nagyon modernné téve magát, miközben bátran egyensúlyozik a szatíra és a giccs határán. És egyáltalán, a zenei világ, az egész történet olyan, mintha valaki internetes mémeket dobott volna össze és írt köré egy sztorit. A Mitchell-család egyáltalán nem átlagos, tiszta őrült az egész banda, de pont ezért lehet megszeretni őket, mert nem tökéletesek, de nem is kell annak lenniük. Ellenségük pedig egy nagy géphadsereg, akik a saját képükre akarják formálni a Földet, persze emberiség nélkül. A vezérük egy okostelefon, aki valamiért tisztára úgy néz ki, mint spoiler. A film izgalmas, nagyon jó a humora, a vége szerintem egy kicsit túlzásba viszi a drámát, de aztán egy nagyon elszállt elemmel rázódik vissza a rendes kerékvágásba. A film főcselekménye teljesen a családra és az általuk megélt abszurd helyzetre fókuszál, nincs semmilyen explicit szerelmi szál, ami teljesen törli a film eredeti üzenetét és ami gyakori ennél a témakörnél. Azt is érdekesnek találtam, hogy Katie szemszögéből látjuk a dolgokat, aki teljesen film mániás, és gyakran kezeli úgy a kalandjait, mintha a saját filmje lenne.
Összességében tehát nekem az év egyik nagy meglepetése volt a film. Egyedi, vicces, és még tanulsága is van.

monokrom22 

A Michellék a gépek ellen egy kiváló film kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyon fontos témákról beszél és ha már kicsit is elgondolkozunk a látottakon, az alkotás elérte a célját. A karakterek zömében kiválóra sikerültek, a humor kifogástalan, a látvány frenenetikus, ezt pedig nagyrészt egyediségének köszönheti. A zene is sokat hozzáad és a számtalan utalás már csak hab a tortán. Egy picit lehetett volna belőle csípni, a családot kevésbé hangsúlyozni és az anya karakterét jobban kidolgozni, de ezen felül, mindenkinek kötelező bevizsgálni.

Irasalgor

Ahogyan a Croodék esetében elmondtam, itt is azt tudom mondani, hogy egy egész család számára kiváló szórakozást nyújtó, számtalan poénnal, kritikus felhanggal és mondanivalóval szolgáló animációs filmet láthatunk a Mitchellék „személyében”, ami úgy beszél egy fontos generációs különbségről, hogy közben megtanítja a szülőt és a gyermeket is elfogadni a másikat: mert végső soron a család adja a legnagyobb erőt az életben. Aki szeretne egy tanulságos filmet látni az internetes mémvilág bugyraiban felnövő gyerekekről, miközben nem tudja, hogy mit kezdjen magával azért, mert nem érti meg, a gyereke miért a Redittet választja inkább az erdőben sétálás helyett, azoknak is tanulságos lehet az alkotás, de aki csak szimplán jól akarja érezni magát és nevetni, azok is jól járhatnak a művel. Remélem jövőre látjuk az Oscar-listán, mint a Legjobb Animációs film díjára jelölt alkotás!

Értékelés: 9/10

eszternemeszti 

nekem amúgy hatalmas parám ez, amit igazából ez az animációs film is bemutat, hogy lényegében „okosabbá” tesszük a létrehozott dolgokat, megteremtünk egy olyan mesterséges intelligenciát, ami majd konkrétan túljár az emberek agyán és legyőzi őket. szerintem ez baromi valóságos és ezektől a robotoktól már rendesen félek.
ezzel szemben annyi rengeteg pozitív dolgot mutat be ez a film. például a szülő-gyerek kapcsolat. ahogy vívódnak és egymástól várják a segítséget akkor is, ha nem értenek valamiben egyet.

imádtam, és szerintem 3D-ben lett volna a legjobb, mert tényleg nagyon jól megcsinálták. a film végén, ahogy felsorolják a készítőket: fantasztikus! nagyon-nagyon!

a film nagy részét végigzokogtam, engem ez a család dolog mindig nagyon megérint. viszont annyi mindent tanít. <3 felírtam a 'keresztgyerekeimnek meg kell mutatni' listára.


Népszerű idézetek

evé 

Az egy kutya? Malac? Kutya. Malac. Kutya. Malac. Kutya. Vekni kenyér.
Rendszerhiba.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján