A Mitchellék a gépek ellen (2021) 70

Connected · The Mitchells vs. the Machines
113' · angol · sci-fi, animációs, kaland, vígjáték, családi 6

Nincs veszélyesebb annál, mintha valaki egy hétköznapi család tagja: a filmekben mindig ők kerülnek veszélybe, ők keverednek borzasztó kalandokba, és nekik kell megmenteniük a világot.
Márpedig Mitchelléknél nincs átlagosabb família. Szeretik egymást, de rendetlenek; nem tudnának meglenni… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Maya RudolphLinda Mitchell (hang)
Danny McBrideRick Mitchell (hang)
Olivia ColmanPal (hang)
Eric AndréMark Bowman (hang)
Abbi JacobsonKatie Mitchell
Michael RiandaAaron Mitchell
Chrissy TeigenHailey Posey

Kedvencelte 7

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Bea_Csakegyolvasólány 

Rengeteget nevettem a filmen. Szerintem nagyon jó lett. Egy-két dologban, főleg Katienél magamra ismertem. Én is szoktam ilyen lenne. Viszont ennek ellenére a kedvenc karakterem nem más volt, mint Katie anyukája. Hatalmas volt, ahogy harcolt a gyerekeiért. :D
Ez az animációs film ugyanakkor sok dologra rámutatott, ami érdemes elgondolkodnia az embereknek.

LoneWolf 

A tanulság ugyan klisés, az efféle családi ellentétek már unalmasak, illetve a soundtrack-től a fülem téptem (a score mondjuk tetszett), de stílusos a tálalás, a cselekmény pörög, és a poénok többsége működik, így összességében egy szórakoztató kis darab lett. Többet most nem igazán tudok róla írni, mindenesetre sokkal jobban élveztem, mint azt vártam. (Azon ritka alkalmak egyike volt ez, mikor még trailert se néztem előtte a filmről…)

NaNa_88 

Helyenként kicsit abszurd, de abszolút imádnivaló. Rengeteget nevettem rajta, az animáció is egyedi, a szereplők nagyon szerethetőek. Nálam betalált.

monokrom22 

A Michellék a gépek ellen egy kiváló film kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyon fontos témákról beszél és ha már kicsit is elgondolkozunk a látottakon, az alkotás elérte a célját. A karakterek zömében kiválóra sikerültek, a humor kifogástalan, a látvány frenenetikus, ezt pedig nagyrészt egyediségének köszönheti. A zene is sokat hozzáad és a számtalan utalás már csak hab a tortán. Egy picit lehetett volna belőle csípni, a családot kevésbé hangsúlyozni és az anya karakterét jobban kidolgozni, de ezen felül, mindenkinek kötelező bevizsgálni.

Anna1999Gitta 

A mese humora fenomanális,de a grafikájával nem voltam megbarátkozva. Az anyuka a legjobb karakter, tökéletesen bemutatja egy anyuka tulajdonságait és reakcióit a szituációkban. Imádtam

nattyreach

Kicsit jobb is, meg rosszabb is volt, mint amire számítottam. A két fura robot például nagyon tetszett meg a kisfiú tic-je a szomszéd kislánnyal kapcsolatban, a kutya is jó volt. Egyszerre coming of age meg hülyülés, de az olykor túlzásba vitt hirtelen mozdulatoktól meg pörgéstől eltekintve jó volt ez. Talán a felénél fáradt meg kicsit. A stáblista viszont szuper, ahogy régi fényképeket tettek ki az alkotókról, hozza a film alaphangulatát, őrültködését és kedvességét. Jó, hogy végre egy ilyen bolond család menti meg a világot.

Ja, és a főszereplő kislánykori film műalkotása tetszett. :D A valódi gyerekek azon nevettek volna, nem röhögik ki.

lilla_csanyi

Én ezt a mesét vártam tavaly óta, mióta láttam a trailerét, szóval mikor szembejött velem hogy „ja, amúgy ezt váratlanul átneveztük és ki is jött” akkor hiperűr sebességgel vetettem rá magamat.
A történet szerint a Mitchell family az a fajta család, ahol szeretik egymást, de mindenki egy kicsit különc, káoszos és hangos, szó szerint „még a kutyájuk se tud normálisan kinézni”. Főhősünk Katie, aki felvételt nyer álmai főiskolájába, ahol a filmszakmáról tanulhat. Búcsúestjén édesapjával elég csúnyán összevesznek, ezért apuka azzal a remek ötlettel áll elő, hogy egy családi roadtrip keretében viszik el Katie-t az új suliba, hátha ez majd segíti a családi kapcsolatok erősödését. Az ötlet meglehetősen kevéssé hatékony, egészen addig, amíg a Zuckerberg/Elon Musk hibrid Mark Bowman véletlenül rá nem szabadítja a világra a robot apokalipszist, és így Mitchellékre hárul a feladat, hogy megmentsék az emberiséget.
A karakterek mind jópofák és szerethetőek a maguk különös és számkivetett módján. Jóféle, kacagtató s felnőttek számára is szórakoztató a humora. Az animáció a Pókemberhez hasonlóan elképesztően életteli, látványos, ötletes és egyedi, és konkrétan hozzáad a történethez az ahogy meg van rajzolva. Nagyon tetszik az is, hogy Mitchellék tényleg átlagosak kinézetre is, tehát nem megyünk el sem a mindenki topmodell, sem a mindenkinek bagolyköpet van a feje helyén irányba.
A történet egyébként kicsit nyilván klisés a világmegmentős vonal miatt, ilyet azért már láttunk, de mivel a párbeszédek és a dinamika messze jobb mint manapság kb. bármelyik filmben, ezért nem válik unalmassá.
Külön kiemelném, hogy a film nagyon okosan bánik a generációk közötti digitális szakadék témakörével – nyilván felmerül az a poén faktor, hogy „amaifiatalokleseszakadnak a telefonjukról” illetve „apám assetudja hogy az egér az nem egy igazi egér” de nem kötelezi el magát egyik szélsőség mellett sem, hanem kínál egy középutat, amiben az ifjú generáció tudja élvezni a technikától független szórakozásokat is, a felnőttek pedig nyitnak a digitális világra, hogy jobban be tudjanak vonódni a gyerekeik életébe.
Egyetlen valódi hibájának azt tudom felhozni, hogy visszahozza egy jó 10 évre megint a divatba ezt a ki…szott Numanumajét, pedig már pont mindenki kezdte elfelejteni.
Összességében: imádtam, hozta amit vártam, ajánlom mindenkinek, a trailer tökéletesen bemutatja hogy mire lehet számítani.

Aurora_Michaelis

Nem egy nagy alkotás, de egyszeri kikapcsolódásnak jó volt. A mondanivalója is rendben van. A kutyi jó árc, bár rettentően csúnya. A kissrác magyar hangjával nem voltam kibékülve, szerintem gyerekesebb (korához illő) hangot is választhattak volna neki.

piciszusz 

Voltak klisés részek, de nekem azért tetszett, jót szórakoztam rajta.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján