A miniszter félrelép (1997) 138

99' · magyar · vígjáték 12

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának – de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális „kihívás” neve Marosi Tünde, és… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Kern AndrásVitt Péter
Koltai RóbertGalamb Sándor
Dobó KataMarosi Tünde
Kamarás IvánMarosi Róbert
Gáspár SándorBakai Béla
Reviczky GáborRákóczi József
Udvaros DorottyaPanni
Hernádi JuditJakab Bella
Kállai Ferencigazgató
Hacser JózsaGalamb édesanyja

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

zuna19 

Számolni sem tudom hányszor láttam már a filmet. Max csillagot ér. Mindent imádok benne, történet, szereplők és a zene se utolsó.

Kitticica

Végig remekül szórakoztam, a Koltai-Kern kettős elképesztően jó humorú filmet készített ebből a Ray Cooney színdarabból. Rosszabb és fárasztóbb filmre számítottam, ehhez képest üdén és fülig érő szájjal fejeztem be. Manapság itthon nem sok ilyen vígjáték készül, ami nagy kár.

Sister

Nem teljesen értem, miért ilyen nagy az ellenérzés a Miniszter félrelép iránt, pedig az egyik legjobb magyar vígjáték évtizedek óta. :) Szerintem minimum 5x láttam már, ha nem többször, és még mindig ugyanúgy vinnyogok rajta a röhögéstől, mint először.
A szereposztás zseniális, én csak arra lennék kíváncsi, hányszor vettek fel bizonyos jeleneteket. :) Tuti, hogy nem bírnám ki pókerarccal. :D
A történet maga nem annyira bonyolult, csak megbonyolítják, és ettől válik az egész szinte önmaga paródiájává. Valóban színházas érzete van az embernek, mivel eredetileg egy színdarabból íródott, de szerintem remekül adaptálta Kern és Koltai. :) Bizonyos beszólásokat már előre várok, mert tudom, hogy egy újabb humorbomba fog robbanni. :)) Olyan nosztalgikus érzést kelt bennem, úgyhogy bármikor szívesen újranézem. :)

mohapapa

Vessetek meg: nekem az egyik kedvenc magyar vígjátékom, bármikor talákozom vele, tudok rajta röhögni. Valami felszabadító az az önfeledt ökörködés, amit Kern, Koltay, Gáspás Sándor, Reviczky előad. Egy csomó marha jó beszólás („Rudi? Ő mára hulla!”, „Köszönöm, uram! Hosszú még az éjszaka!”, „Nem hisztéria! Astora!”, stb), gegek, arcok…
A vége valóban sok, már csak a szerpentin, konfetti, tüzijáték hiányzott volna. Különben tizes lenne.

KyKy

Érdekes, hogy fiatalabb fejemmel sokkal humorosabbnak találtam ezt a filmet, mint most. Ettől függetlenül nem bántam, hogy ennyi év után újra megnéztem, de talán a régi emlékek miatt túl nagy volt az elvárásom, sokkal viccesebbre emlékeztem. Viszont ettől még tény, hogy Koltai remekül alakít, bár a többiekre sincs panasz, de ő viszi a csúcsot.

Badiga

Én nagyon szeretem a magyar filmeket, magyar színészekkel, pláne Koltait Kern párosítással. Ezen a filmen is rengeteget lehet nevetni, tipikus magyar film, magyar történettel :-), abszolút magyar humorral..Van szerencsém sokat találkozni Koltaival, és szegénykém annyit öregedett..

tttothber

Kellemes csalódás volt a film, alapvetően nem nagyon szoktam magyar filmet nézni, ez sem volt tervben, de ez ment a tvben (amit megint ritkán nézek :D), és ennyit rég nevettem filmen. Jó volt nagyon :D

Lenina942

Igazságügyi orvostan vizsga előtt azt hiszem ez a film telibe talált! Régen nevettem ennyit!


Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Uram, hogy lehet, hogy az ő bátyja egyben az ön bátyja is?
– Anyánk közös. De Sanyi, Frédi és Béni más apától származnak.
– Akkor most milyen a viszony önök közt?
– Feszült.

jancsibohi 

– Nem állunk jobban, mint négy és fél órával ezelőtt, Sándor.

jancsibohi 

– A helyzet súlyosbodott, József!
– Jó hallani!
– Egy tolószékre lenne szükségem.
– Tolószékre?
– Igen, egy rokkantnak lesz.
– Valaki hirtelen megrokkant?
– Nagyon sokan rokkantunk meg hirtelen, de csak egyikünknek van szüksége tolószékre.
– Hitelkártyát is elfogadok.

jancsibohi 

– Maradjál már, Sándor! Hiába térdepelsz ott a bátyáddal együtt!

Serafina_Darion

Vitt Péter miniszter: Akkor menjen át a parlamentbe.
Tünde: De mégsem alhatok a parlamentben.
Vitt Péter miniszter: Miért? Ott olyan sokan alszanak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján