Kalózok (1999) 23

108' · magyar · vígjáték 12

A két huszonéves srác, Pipi és Max jó barátok. Szenvedélyes rádiósok, és egyetlen vágyuk, hogy megtalálják a helyüket a nagybetűs ÉTERben. Amíg egy már működő, hivatalos rádió nem engedi mikrofonja elé őket, addig szabadon rabolják a frekvenciát. Négykerék-meghajtású kalózadójukkal járják a… [tovább]

Képek 17

Szereposztás

Király AttilaPípí
Bodó ViktorMax
Gubás GabiMárta
Kecskés KarinaJuli
Lukáts AndorKristóf
Ónodi EszterAnci
Máté GáborFarkas
Kozma Orsiönmaga

Kedvencelte 2

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Londonna 

Korábban láttam már részleteket a filmből – meg hát a híres zenei betétek is megvoltak, ugye – de így, egyben még csak most sikerült megtekintenem.
Nagyon jó volt visszarepülni a ’90-es évekbe, megint rám tört, hogy hiányzik… A hangulat nagyon beszippantott, úgyhogy már ez a javára írandó. A zenét most nem emelném ki külön, én csípem a Jazz+Azt, s ahogy a betétdalok, úgy maga a forgatókönyv is bővelkedik jópofa kis szóviccekben. (De hát Geszti Péter társszerző volt itt, úgyhogy ez amolyan alap amúgy is.)
Na. De a sztori. Először is Gubás Gabiról megint ódákat kellene zengeni, de nem teszem. Helyette csak annyit írnék, hogy elképesztően szeretem és tisztelem őt, mert egy jelenség. Márti karaktere pedig különösen kedves lett a szívemnek. Ez a lány egy ékszer, egy kincs, egy csodás, szép, tiszta lélek, egy végtelenül okos és tehetséges ember. Egy érett, felnőtt ember. (Aki emellett szerencsére nem veszítette el a humorérzékét és a gyermeki báját sem.)
És akkor a srácok. Abszolút hitelesek, teljesen életszerűek a figurák. És éppen ezért sikerült őket nem megszeretnem. Vagyis, kellő távolságból szórakoztató jelenségek, és igen, haveroknak kiválóak, meg el lehet velük nevetgélni, de egyébként… Két nagyra nőtt, teljesen komolytalan kölyök. Ergo számomra hiteltelenség a négyzeten, hogy spoiler :-( És, itt bukott el nálam ez a film. Happy endnek szánták, de nem lett az. Komolyan, én annyira örültem volna, ha Márti spoiler, fel is csillant a szemem, mikor megjelent a színen. Ezt a viszonyt már abszolút el tudtam volna hinni, de ezt…
Ez a lány spoiler, egyszerűen ilyen nincs, hogy… Áááá. Kár érte. Mert ezt leszámítva nagyon jó kis sztori és van kellő mélysége is.

Leilaa

Nem vagyok magyar film rajongó, de…
Tök véletlenül találtam rá a filmre, épp a Csepp a tengerben klippjét néztem. Imádom a Jazz+azt. Aranyos, de kissé jellegtelen alaptörténettel, de szuper zenékkel.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Nagyon jó kis csaj. Rendes, kedves, intelligens.
– Mondd már meg ennek az intelligens lánynak, hogy szarás után használjon vécékefét!…

Londonna 

– Duetteznek.
– Mi van?…
– Márta napok óta duettezik, bazdmeg.
– Kivel?
– Öregapámmal. Nézd meg, egy ilyen őszhajú, pókarcú fószer.

Londonna 

A kisterenyei malac a negyedik vágány közelébe' vetett szállást. A tolatást kérjük onnan-oda. Illetve, ide.

Londonna 

Figyelem, menetrendszerinti Wiener-Waltzer pillanatokon belül befut a… kettes vágányra, és ez most komoly. Nagyon komoly! Rettenetesen vigyázzanak a vagányok között! Igen, igen, már kezd kirajzolódni a kanyarban. A váltók, mindenki állnak. Úgy állnak, mint a parancsolat! A császári és királyi mozdony három huncut lámpácskája beragyogja lelkünk Nyugati Pályaudvarát!


Hasonló filmek címkék alapján