A lehetetlen (2012) 254

The Impossible
114' · amerikai, spanyol · dráma, katasztrófafilm 12

1 díj · 6 jelölés

Maria és Henry Thaiföldre utaznak a fiaikkal, hogy a trópusi paradicsomban töltsenek néhány kellemes napot. 2004 december 26-án reggel a medence mellett pihenik ki az előző esti karácsonyi buli fáradalmait, amikor szörnyű földmorajlás rémiszti meg az embereket. Mariát szinte megbénítja a… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Ewan McGregorHenry
Naomi WattsMaria
Marta EturaSimone
Tom HollandLucas
Samuel JoslinThomas
Oaklee PendergastSimon
Sönke MöhringKarl
Geraldine Chaplinidős nő
Ploy Jindachotegondozó
Harry HollandKid in the Tent

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 148


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Megrázó film, főleg azért, mert igaz történet alapján készült, ráadásul halványan ugyan, de emlékszem még az akkori hírekre, a borzalomra, amit éreztünk és arra is, hogy ekkor adakoztam életemben először. Magát a katasztrófát és a család sorsát hihetően mutatja be, de mint film, néha vontatottnak és kicsit talán unalmasnak éreztem, főleg a közepén. Tetszett Ewan McGregor és Tom Holland játéka. Egyáltalán nem olyan film, amit valaha újranéznék.

Törpillaa 

Ööö nekem nem igazán jött be. Egyik szereplő sem. Uncsi, hosszú, vontatott, ami nem igazán tetszik nekem. Bár szomorú, hogy ez történt velük, de nem hatott meg. A látvány borzasztó…

Coralie 

Megrázó film. Hitelesen mutatja be a pusztító hullám után maradt katasztrófát. Nem is nagyon lehet róla mit írni. Erre a történetre tényleg illik a címe.

Ugyanakkor a víz először visszahúzódik cunami esetén, és csak utána jön a magas szökőár. Mivel a turistáknak fogalmuk nem volt erről, ezért sokan még beljebb mentek az eltűnő vízbe, és kamerázták. Ha akkor valaki riasztotta volna a többieket, ahogy ma már erre kiépített rendszer van, nagyon sok ember megmenekülhetett volna. Illetve még valami miatt tanulságos ez a film. Jól látszott a kontraszt a gazdag turisták és a szerény felszereltségű helyi kórházak között.

MrsCumberbatch 

Hát ez szörnyű volt. Mármint, nem a film, hanem a történet. Nem is tudom, hogy kéne értékelnem ezt a filmet. Nem vagyok egy katasztrófafilm rajongó, szóval nem tudom milyen egy katasztrófafilm, de ez nekem tetszett. Mármint.. jól meglett csinálva, teljesen átadja az egész hangulatát.

Lehet, kicsit elfogult vagyok, de Jézusom! Le a kalappal baby Tom előtt. Ez volt az első nagy filmes szerepe. Gratulálok neki, csodás alakítás volt! Ewant én soha nem tudtam sehova tenni. Nem volt vele sose bajom, de úgy nem is mozdított meg bennem semmit. Hidegen hagyott. Itt viszont ő is nagyot alakított. Naomit nem tudom értékelni… A két kicsi meg hát.. gyerekek.

SunflowerSz 

Nagyon megrázó volt ez a film. Alapvetően nem rajongok a katasztrófa filmekért, de ez jól meg lett csinálva és mivel igaz történet alapján készült így még nagyobb hatással van az emberre. A színészek jók voltak, a hangulat végig elkeseredett és feszült volt. Tom alakítása nagyon hiteles volt, ahhoz képest, hogy itt még mennyire fiatal volt, tényleg figyelemreméltóan játszott a filmben.

2 hozzászólás
crissy 

Hallottátok ezt? Ez a szívem volt – megint összetört. Leestek a darabjai a földre, s kénytelen vagyok újból összeszedni őket.

walksdowonders 

A szívem szakadt bele… Minden könnycseppet, minden fájdalmat, minden reményfoszlányt átéltem a szereplőkkel együtt én is, fel sem tűnt az idő múlása (hajnal 1 óra, atyaég!).

piciszusz 

Ez a film nagyon kemény, én nem is tudom lett-e volna ennyi lelki erőm túlélni ezt az egészet.

Banditaa 

Elég szörnyű film, már ami a témáját illeti. Különösen szörnyűvé az teszi, hogy megtörtént eseményeken alapul. Nyilván voltak benne hozzáköltések, de ez se nem ront, se nem javít az értékén. Egyszer érdemes megnézni, de hogy újból nem akarom látni, az is biztos.

desertangelable 

Karácsony előtt néztük ezt a filmet munkahelyen meló közben, amolyan kedvcsinálónak az ünnepekhez. Kicsit félreértettem amikor a kolleganőm azt mondta, hogy valami világvége filmet nézne, ez lett belőle. Karácsonyi film a cunami áldozatairól/túlélőiről… Bocs.
Engem valamiért annyira nem hatott meg a történet, mint mindenki mást, nem tudom miért, lehet, hogy azért, mert valós történet, és kihagyták belőle a nagy jeleneteket. Vagy lehet, hogy csak nekem nem lettek ezek a jelenetek olyan nagyok. Annak ellenére, hogy mindenkit sajnálok, akit veszteség ért a tragédiában, valahogy engem ez a film most nem szippantott be, végig külső szemlélő maradtam, és nem tudtam velük együtt szenvedni.


Hasonló filmek címkék alapján