A legfehérebb nap (2019) 7

A White, White Day · Hvítur, Hvítur Dagur
109' · dán, izlandi · dráma 16

Egy mindentől távol eső izlandi városban egy szolgálaton kívüli rendőrfőnök gyanakodni kezd, hogy egy helyi férfinek viszonya lehetett a feleségével, aki nem rég halt meg autóbalesetben. Az igazság megszállott hajszolása idővel veszélybe sodorja őt és a szeretteit is. Egy történet gyászról,… [tovább]

izlandi · magyar

Szereposztás

Ingvar Eggert SigurðssonIngimundur
Hilmir Snaer GudnasonOlgeir
Haraldur StefanssonStefán
Laufey ElíasdóttirIngibjörg
Sigurdur SigurjónssonBjössi
Arnmundur Ernst BjörnssHrafn
Hirdetés

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

entropic

Azt gondoltam, elég művészfilmes csajszi vagyok, de b*szki, valószínűleg mégsem. Vagy hely- és időfüggő a dolog. És talán megette az agyamat Hollywood, vagy nem tudom, de majd megőrültem ettől a lassúdad északi művészfilmesditől, amit a kertmoziban néztünk páran, és úgy öt perc után azon gondolkodtam, hogy mikor lesz már vége, menjünk már inkább, olyan szép a nyáreste, miért kell itt nekünk enigmatikus izlandi bosszúdrámát néznünk; és nem is tudom, ki választotta a filmet, szerintem nem is választottuk, csak úgy voltunk vele, hogy kertmoziba akarunk menni, és az összes helyi kertmozi kínálata közül ez tűnt a legérdekesebb filmnek – érdekes is, na, de ez mégis merőben helytelen hozzáállás; ez nem az a film, amit csak úgy random meg lehet nézni, de ha meg is lehet, akkor inkább télen. Erre föl kell készülni. Meg talán utánanézni (előrenézni) sem árt, mert csak a filmre hagyatkozva – hát, úgy nem annyira világos, hogy mi ez az egész.

1 hozzászólás
Mamuszy 

Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Nem egészen ilyenre számítottam az előzetes nekem mást sugallt viszont nem is volt nagy csalódás. A látványvilága az egyszerűen gyönyörű volt, nagyon megragadta a figyelmemet.
A történet meg egészen izgalmas és érdekes volt, tele fordulatokkal, egy különleges darab szerintem, bár hiányzik belőle még valami kis plusz dolog. Szívesen néznék több ilyen filmet is!

Gabriella_Balkó 

Egy azon kevés művészfilmek közül, ami nem tetszett. Habár otthoni környezetben néztem meg, online mozivetítésként, de nem hiszem, hogy igazi mozivásznon jobban megérintett volna a film. Engem zavart ez a homályos történet, az izlandi ködbe belevesző részletek, amik nélkül szerintem nem lehet teljesen megérteni a filmet. A hosszú snittek, a klasszikus skandináv zenefelvezetés, az operatőri munka nem menti meg azt a filmet, aminek nincs rendes története.

#Kino Lumiere
#mozi otthon


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján