A kolónia (2015) 93

A Colonia című dráma főszereplői, Lena (Emma Watson) és Daniel (Daniel Brühl), egy német pár szörnyű események részesei lesznek az 1973-as chilei puccs után, mely Salvador Allende elnök megbuktatására irányul. A puccs egyet jelentett Augusto Pinochet felemelkedésével. Danielt foglyul ejtik a… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Emma WatsonLena
Daniel BrühlDaniel
Michael NyqvistPaul Schäfer
Richenda CareyGisela
Vicky KriepsUrsel
Jeanne WernerDorothea
Julian OvendenRoman
César BordónContreras
Steve KarierBernd

Kedvencelte 6

Várólistára tette 199


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jesszusom ez a film, annyira brutális, szívet tépő, borzalmas, kegyetlen és sokkoló szembesülni az igazsággal. Nagyon brutális ez az egész, amit bemutat a film. Teljesen letaglózott a története. Soha nem hallottam erről a táborról és örülök is neki. Gusztustalan és igazságtalan volt, ami akkor történt. Végig izgultam az egészet. Tetszett Emma Watson és Daniel Brühl alakítása, olyan élethű volt, és olyan szomorú.

desertangelable 

Az elején majdnem kikapcsoltam 10 perc után, mert azt hittem, hogy ez is valami polgárjogi harcos film lesz (nem szoktam leírást olvasni ugyebár) aztán szerencsére engedtem tovább és kiderült, hogy jól döntöttem. Senkit nem akarok megbántani, de ez a film is csak azt igazolja, hogy a legtöbb kegyetlenséget a vallás és isten nevében hajtották/hajtják végre a mai napig is. Felfordul a gyomrom tőle, hogy egyesek milyen tettek képesek végrehajtani a „hitet követve”. Bocsánat, de mindig felzaklatnak azok a vallási fanatikusok, akik valami magasztosabb célra fogják a cselekedeteiket, holott, csak szimplán pszicho- és szociopaták. Szóval jó film volt, és szőrnyű, hogy igaz.

Pandalány

Elképesztően nyomasztó és feszültséggel teli film, persze a téma miatt nyilván. Őszintén szólva én erről a chilei táborról még soha nem hallottam, és rendkívül felkavaró volt végig a film nézése közben az a tudat, hogy mindez a valóságban megtörtént. A színészek jó választásnak bizonyultak, hiteles volt mindegyikőjük számomra.
Emma abszolút kilépett a „kis Hermione” skatulyából, aminek nagyon örülök, mondjuk nyíltan kimondom, hogy elfogult vagyok vele kapcsolatban.
A Danielt alakító színész is remek választás volt, nagyon jól játszott.
Lelkileg rendkívül kimerítő film volt, de nagyon örülök, hogy megnéztem.

Charityy 

Eléggé unatkoztam a filmen, a vége meg valami borzalom. Elcsépelt és romantikus. Az egész filmet egy romantikus, 'mentsük meg a szerelmünket' filmbe vitték át és ezzel elrontották az egyébként érdekesnek tűnő alapsztorit. Na meg a főszereplők sem passzoltak egymáshoz.

Osli75 

Ezt még emésztenem kell. Brutális, hogy ilyen megtörténhet, hogy egy katonaság és hivatalok is támogatják ezt a mocskot. Hogy egy embernek nehezen nevezhető valaki a vallás és fanatizmus mögé bújva élheti mocskos életét, mert még kereskedni is jól tud. Daniel jól játszotta az értelmi fogyatékost, néha még én is elhittem. Emma Watson is kibújt a skatulyából és tetszett az alakítása. Amikor a repülőre rohantak nagyon izgultam értük. Beleéltem magam. Nagyon szomorú, hogy ez is igaz történet alapján készült.

Trixi 

Örülök, hogy engedtem a főnöki nyomásnak, mert ez bizony tényleg nagyon jó volt. Sokáig halogattam, tartottam attól, hogy lelkileg megvisel majd. Végül is nem volt annyira durva, mint ahogy vártam, de a mondanivalója és a jelenetek mögötti valós történések nagyon is. Hogy ilyen megtörtént, megtörténhet – borzalom. Vallásba ágyazott sima perverzió, agresszió a hatalom miatt (+politika és korrupció). Daniel Brühl, mint mindig most is remekelt. Hozzá kell lassan szoknom, hogy ő igenis egy figyelemre méltó fiatal reménység (csak így tovább!). Emma Watson bár bájos, inkább kislánynak tekintem, semmint nőnek. De legalább a szerepét jól hozta. Michael Nyqvist hihetetlenül félelmetes volt, borzongtam akárhányszor csak megjelent.

dr_Eminens 

Ez a film az elején elhitette velem, hogy komoly politikai thriller lesz, ami majd jól felfedi a chilei történelem egy kevéssé ismert részletét a nagyközönség előtt, de ez inkább egy durván hollywoodizált exploitation film. Az nem gond, hogy egy fiktív romantikus sztorit ágyaz a valós keretekbe, de közben szinte semmit nem tudtunk meg magáról a táborról. Mi a helyzet ezzel a német fickóval, aki kiment Chilébe, hogy szektát alapítson és gyerekeket molesztáljon? Miért küldtek hozzá politikai foglyokat? Miért élvezte ő Pinochet és a németek támogatását? Mik ennek a szektának a működési mechanizmusai?

Jobban értékeltem volna ezt a filmet, ha arról szól, hogy Emma Watsonék valami teljesen fiktív szektás elmebeteg karmai közé kerülnek, mert valós emberek tragédiáját felhasználni, aztán nekik dedikálni ezt a filmet egyszerűen ízléstelen volt. Nem feltárta a sérelmeiket, csak felhasználta pár hatásvadász fordulat kedvéért. spoiler

Tetszett, hogy itt a régi damsel in distress toposzt kifordítva a nő indult el megmenteni a barátját, de Emma Watson eléggé súlytalan, és semmi romantikus izzás nem volt köztük Daniel Brühllel, egy percig nem hittem el nekik, hogy ők egy pár. Alapból inkább néznek ki rokonoknak. Az meg kicsit béna, hogy a történet szerint mindketten németek, de angolul beszélnek, két különböző akcentussal.

Lényegében ahogy a táborba érünk, az egész film „vajon-lebuknak-vagy-nem-buknak-le” jelenetek láncolatává válik, ahol mindig egy hajszálon múlik a menekülés sikere, ezért éppen nem unalmas, de tökéletesen felejthető. Ebben a történetben annyival több potenciál rejlett. Talán egyszer majd a chileiek forgatnak belőle egy méltó filmet.

Negative_Singularity

Gyűlölöm, mikor a politikai célokat ráhúzzák a vallásra; a legkönnyebb a hit mögé bújni, pedig önmagában az nem rossz, ha valaki a kezében tartja a keresztet. Olyan ez, mint mikor az apa molesztálja a kislányát; létezik sajnos családon belüli erőszak, de attól még önmagban a család, mint fogalom, nem rossz dolog. Az a rossz, ha azzal takarózik valaki, hogy: de apu szeret téged. Ugyanaz: kapsz egy pofont és még sok százat, mert Isten szeret téged. Undorító. Közben pedig egy aljas, korrupt „kormányt” szolgál még a spoiler. (idézőjelbe tettem a kormányt, mert számomra a puccsal megalakult kormány nem legitim)
Nem tudom, mennyi igaz a szökésből, mennyire részletes az ábrázolás, de ha csak a töredékében hagyta meg a valóságot, az is borzasztó.

KyKy

Nem tudtam, milyen filmet kezdek el nézni, nagyjából Emma miatt voltam kíváncsi, de nem csalódtam.
Elég kemény témát boncolgat a film, és szerintem a kivitelezés sem lett rossz… De azért tökéletes sem. Természetesen el van túlozva minden, fel vannak nagyítva a jelenetek, ahogy szokott, de mégis azt mondom, hogy a téma miatt, az újdonság miatt úgymond, nekem nagyon tetszett. Végig fenntartotta az érdeklődésemet, tényleg kíváncsi voltam a szereplők sorsára, és igazából egészen a végkifejletig nem is volt semmi különösebb problémám, de ott már nekem is sok volt a hollywoodi húzásokból, de egye a macska, így is jól szórakoztam összességében.
Szerintem Emma is nagyon jól játszott, ahogyan a pasi is, viszont a kémia nem volt meg közöttük, a közös jeleneteik egyáltalán nem tetszettek, bármennyire is próbáltam elhinni, hogy milyen mély szerelmet éreznek egymás iránt, nem ment.
Ettől függetlenül örülök, hogy megnéztem.

KittyKaty 

Hát ez a film engem nagyon sokkolt, és meglepően jó volt. Jó voltak a színészek jól felépített film ami a végéig fent tartja a néző figyelmét! Én Emma miatt néztem meg de aki nem szereti annak is ajánlom mert egy jó igaz történet alapján írott film.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján