A királyt megölni… (2003) 9

1645-ben, az angol polgárháború idején Thomas Fairfax tábornok (Dougray Scott) a győzelmet ünnepli legjobb emberével, Oliver Cromwell-lel (Tim Roth). A börtönbe zárt I. Károly Fairfax feleségén, az érzékeny lelkű Lady Anne-en keresztül próbál tárgyalásokat kezdeményezni a győztesekkel. A két… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Tim RothOliver Cromwell
Dougray ScottSir Thomas Fairfax
Olivia WilliamsLady Anne Fairfax
James BolamDenzil Holles
Rupert EverettKing Charles I
Benedict CumberbatchRoyalist
Corin RedgraveLord de Vere
Julian Rhind-TuttJames
Adrian ScarboroughJoyce őrmester
Jeremy SwiftWhitby earl-je

További szereplők

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Emerson 

Kétlem, hogy történelmileg hű volt a sztori… oké, tudom én, hogy szokás az ilyet kiszínezni, de néha meresztettem a szemem, hogy ezek az angolok tényleg ilyen hülyék voltak?! I. Károly például egy infantilis idiótának tűnt, mintsem királynak… Cromwell meg egy kis mitugrász idegbeteg, aki rögtön elveszettnek tűnt, ha nem volt mellette hű (és tejbetök) „pulikutyája”, Fairfax. Azért ne már… Ha ezektől eltekintünk, akkor kapunk egy korrekt kosztümös filmet, ahol a politikai ármánykodás van előtérben és nem az unalmas nyáladzás, vagy épp a hentesüzemnek megfelelő csatajelenetek.
Cromwell figurája eleve megosztó, hiszen ő volt Anglia egyetlen „diktátora”. Nem is nagyon készül film róla, pedig megérdemelné.


Hasonló filmek címkék alapján