A Jangle család karácsonya (2020) 79

Jingle Jangle: A Christmas Journey
122' · amerikai · fantasy, musical, családi

Az életteli Cobbleton városkában játszódó mese a szeszélyes és csodálatos találmányairól híres játékkészítő mester, Jeronicus Jangle történetét követi nyomon. Amikor hűséges gyakornoka ellopja féltve őrzött alkotását, Jeronicus hasonlóan okos és leleményes unokáján és egy régen elfelejtett… [tovább]

angol · magyar

Képek 7

Szereposztás

Forest WhitakerJeronicus Jangle
Madalen MillsJourney
Keegan-Michael KeyGustafson
Hugh BonnevilleMr. Delacroix
Anika Noni RoseJessica
Phylicia RashadJourney nagymama
Ricky MartinDon Juan Diego
Kieron DyerEdison
Lisa Davina PhillipMs. Johnston
Sharon RoseJoanne Jangle

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Békacica 

Aranyos karácsonyi mese pozitív üzenettel.
Az alternatív világ érdekes, kissé szürreális. Főleg a matematika felfogásának tekintetében tud fura dolgokat mutatni.
A látványvilág steampunkhoz hasonló, talán az akar lenni, de a gőzhajtás nem kerül előtérbe, inkább csak a fogaskerekek. Azok viszont mindenhol ott vannak a gépektől kezdve a frizurákig. A jelmezek szépek, színesek. A film úgy általában vibrálóan színes és álomszerű, néhol pedig animációval keveredik. Az animáció inkább átkötésként jelenik meg, de jól illeszkedik az élőszereplős részek közé.
A színészi játék kicsit eltúlzott, a karakterek is végletesek. Ezt a részét annyira nem kedveltem a filmnek.
Összességében kicsit giccsesnek mondható musicalről van szó. Mai átlag karácsonyi giccsnek mondanám a jobbik fajtából.

2 hozzászólás
Haspók 

Ha elhagyják a zenét, az éneklést , akkor sem sok marad a történetből, de legalább nem lett volna túl hosszú és kellemesebben elnézegettük volna.
Egyedül a városka tetszett meg a Jangle család boltja.

MrsCumberbatch 

Nagyon aranyos és megható film. Jók a dalok is benne, természtesen megkapta a maga happy endjét, és bár a csattanót az első perctől kezdve sejteni lehet, nem vesz el az örömből. Bár, ennél több csillagot még sem tudok adni.

clarity 

az idei karácsonyi filmes felhozatal közül talán az egyik legjobb (és leghosszabb). ez mindent elmond arról, hogy 2020-ban milyen gyér volt a kínálat szerintem ezen a fronton is. a történet elég lapos, de a díszlet, a kosztümök, a dalok tényleg minőségiek voltak.

viky0222 

Aranyos történet, de valahogy mégsem ragadott meg igazán. A világ, amiben játszódik érdekes volt, egészen jól felépítették, főleg a matematika volt nagyon érdekes és talán furcsa is benne. Maga a történet nem volt kiemelkedő, teljesen azt kaptam, amire az első pillanattól fogva számítottam. A „csattanó” a végén nem igazán volt meglepő, de szép keretet ad a történetnek. A dalok sem voltak rosszak, bár talán kicsit sok volt belőlük. Ami igazán tetszett az a látvány, a díszletek és a kosztümök. Plusz tetszett az animációk beépítése is, ahogy átvezettek jeleneteket, és végig érzékeltették, hogy más meséli a történetet. Journey egészen kedvelhető volt, ő a tipikus gyerek a filmekben, aki mindenben hisz, és ez így is van jól.
Karácsonyi hangulata mondjuk szerintem nem sok volt, teljesen mindegy volt, hogy mikor is játszódik. Ennek ellenére aranyos, igazi családi film.

Ezüstliliom 

A tudás, a kreativitás és a hit szárnyakat ad. Ebben hiszek én is.:) Tetszettek a jelmezek és a díszletek – igazán rendhagyóak és kreatívak voltak. És a zenék és a táncok is – vérpezsdítőek voltak. Ez az a film, amit nem lehet háttérfilmezésként nézni, mert oda kell tapadni a képernyő elé, hogy semmi látványról ne maradj le.
Néhol kissé mesterkélt és giccses volt, de más rosszat nem tudnék mondani róla.

Nikita88

„Ha hiszel benne, minden lehetséges”.
Szívmelengető, különleges és látványos karácsonyi történet a hit erejéről, a sosem szűnő szeretetről, megbocsátásról, újrakezdésről. Ünnepi filmként tökéletes.

Lahara 

A látványvilágért megérte, a musical részről lemondtam volna szívesen.

a_girl92 

Nagyon cuki kis karácsonyi történet, mese volt…végig tetszett <3


Népszerű idézetek

Bori_Tóth

I know about losing things.
But the magic isn't just in what you've lost.
It's in what you still have.


Hasonló filmek címkék alapján