Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Linda091

Ez az alkotás egyszerűen nem tudom mi akar lenni. Kisfiammal kezdtük el nézni, aki nagy Donald kacsa rajongó. Az elején a két kis történetnél úgy gondoltam ez egy aranyos kis gyerek mese. Az élő szereplős részek bevezetésénél a melódiákon majdnem elaludtunk. Aztán jött a… nem tudom mi. Donald összetört egy pinatat, amiben valami nagyon durva cucc lehetett. Először kangörcsös lett tőle, aztán olyan drogos víziói lettek tőle, hogy az össze vissza színorgiától majdnem epilepsziás rohamot kaptam. A klasszikus disney mesék hangulatát kerestem, de valami borzadalmat találtam.

ChEebor 

Ezt a régi Disney-filmet mindig nagyon meg akartam nézni, de végül csalódtam benne. Persze nem az animációban vagy az alakításban, az olyan, mint mindig. Hanem az, hogy nincs olyan jó hangulata, olyan ügyes rendezése, mint a többi zenés filmjüknek. Ráadásul a három főhős is csak a vége felé találkozik. Mindegy, egyszer azért jó volt megnézni.


Népszerű triviák

Süntüske 

A Mary Poppins óriási sikere nélkül aligha lenne Roger nyúl a pácban. Walt Disney és a rajzfilmbirodalma mindig is előszeretettel kísérletezett a hagyományos film és az animáció ötvözésével. Már az 1945-ös The Three Caballeros című rajzfilmben is együtt szerepeltette Donald kacsát a híres brazil dívával, Aurora Mirandával (ugyanabban az évben, amikor Jerry egér Gene Kellyvel táncolt a Horgonyt fel!-ben), és a Mary Poppinsba is gyermeki örömmel rakta bele az emlékezetes rajzfilmes elemeket. Az 1964-es premier után Walt Disney úgy ítélte meg, hogy ez a fajta kevert technika roppant izgalmas vizuális kirándulás a nézőközönség számára, ezért hasonló stílusban készült el később több Disney-produkció is. A legemlékezetesebb ezek közül az Ágygömb és seprűnyél volt 1971-ben és a Peti sárkánya 1977-ben, ezeknek a sikerét azonban Walt Disney az 1966-ben bekövetkezett halála miatt már nem élhette meg, mint ahogy a Disney égisze alatt bemutatott, 1988-as Roger nyúl a pácban kultfilmmé válását sem.

[port.hu]

Kapcsolódó filmek: A három lovag (1944) · Mary Poppins (1964) · Horgonyt fel! (1945) · Roger nyúl a pácban (1988) · Ágygömb és seprűnyél (1971) · Peti sárkánya (1977)

A három lovag (1944) Mary Poppins (1964) Horgonyt fel! (1945) Roger nyúl a pácban (1988) Ágygömb és seprűnyél (1971) Peti sárkánya (1977)

Kapcsolódó művészek: Gene Kelly · Walt Disney · Aurora Miranda


Hasonló filmek címkék alapján