A Grincs (2018) 31

The Grinch
86' · amerikai · animációs, dráma, fantasy 6

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.
A Grincs magányosan éldegél barlangjában… [tovább]

magyar
magyar
magyar
magyar

Képek 32

Szereposztás

Benedict CumberbatchGrinch (hang)
Cameron SeelyCindy-Lou Ki (hang)
Rashida JonesDonna Ki (hang)
Kenan ThompsonMr. Brikettbaum (hang)
Angela LansburyMcGerkle polgármester (hang)
Tristan O'HareGroopert (hang)
Ramone HamiltonAxl (hang)
Sam LavagninoOzzy (hang)
Scarlett EstevezIzzy (hang)
Pharrell WilliamsNarrátor
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 206


Kiemelt értékelések

a_girl92 

mikulásmozi barátnőmmel ma, hát cuki volt, nevettünk sokat :)))) egynek elment^^ csak kari hangulat miatt néztük meg ^^ :D

Gothic01

A maga kiszámítható, helyenként túlcsicsázott és töménytelenül nyálas módján… egész aranyos volt. :D

Az a helyzet, hogy mesék terén én is egy Grincs-féle képződmény vagyok, amióta kiestem a célkorosztályból egyszerűen nem tudom őket megtűrni, nem kötnek le, túl szájbarágósnak túl csöpögősnek tartom őket… nem nekem valók. Viszont ez a darab valamiért felkeltette az érdeklődésemet, és objektíven nézve, egyáltalán nem lett rossz. Aki még fogékony idősebb fejjel a mesékre, maga is gyerek, vagy nálam érzelgősebb, – ami lássuk be, nem nehéz – biztosan imádni fogja.

A Grincs animációja nagyon tetszik, az ő jelenetein szórakoztam a legjobban, ahogy lépésről-lépésről megtervezte, hogyan hajtsa végre a nagy merényletet a karácsonnyal szemben, az ő oldaláról a humor is sokkal rendezettebb és józanabb volt.

Egyedül vele szépen végigtengődtem volna a filmet, de a Kik… (a küllemük nagyon emlékeztetett egy másik mese a Horton (2008) figuráira, de aztán utánanéztem, és kiderült, ők is a Kik egy fajtái, őket is Dr. Seuss találta ki, ami után rögtön érhetőbb a hasonlóság) ó, egek, ők kihoztak a sodromból. Főleg Cindy Lou, aki minden felbukkanásakor halálra idegesített, annyira erőltetetten cukros volt a kis csaj, hogy az valami förtelmes :P

Ami az üzenetet illeti… a szokásos, ezerszer lerágott, kioktatós témakör, amit tisztában vagyok vele, hogy gyerekeknek szántak, de azért lehetett volna ennél kevésbé… konkrétabb a tálalása.

Elephant

Egyszerű volt, vicces, aranyos. Szórakoztatott és megmosolyogtatott. Megmelengette a pici szívem, szóval nekem nagyon tetszett :)

KyKy

Alapból valamiért nem szeretem a Grincs filmet. (Tervezem újranézni.) Kicsit kétkedőn álltam ehhez a meséhez, de azt kell mondjam, pozitívabban csalódtam, mint gondoltam. A színek nagyon szépek, tetszett, hogy minden élénk és vidám, még Grincs is, pedig nyilván esze ágában sem volt annak lenni, a karakterek tetszettek, Grincs, a kutyi és a kislány is irtó jók voltak, a történet a maga módján szép és végtére is megható, a poénok ültek, jókat rötyögtem, a havas tájakat imádtam, a karácsony feelingje teljesen átjött, szóval összességében tetszett, még a plusz moziélmény nélkül is simán 8-9 csillagot adnék neki.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján