A fiú és a világ (2013) 3

The Boy and the World · O Menino e o Mundo
80' · brazil · animációs, kaland

0 díj · 1 jelölés

A fiú és a világ elragadóan szép mese egy kisfiúról, aki az apja keresésére indul a faluból a városba, és kiszakadva az idilli burokból felfedezi a Világot. A kedves rajzok, a fiktív mesének induló történet nagyon is valószerűen mutatja be a nagybetűs világot a csíkos pólós kisfiú, Cuca… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Marco Aurélio Campos(hang)
Vinicius Garcia(hang)
Lu Horta(hang)
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

krlany 

Az eleje úgy indul, mint egy szabadtéri goa parti, és igen, pont annyi pszichedelikummal. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, az animáció megalkotásának folyamatában részt vettek néminemű tudatmódosító szerek is. Nem mintha baj lenne… Persze, mit tudok én a brazil rajzfilmes kultúráról, a fehér fűről, a vizimadárhajóról és a pipázó hernyószerelvényről…
A film maga izgalmas már ábrázolásképpen is… mintha zsírkrétával lenne rajzolva… a pasztell színek melegséget hoznak (pedig nem), a szögletes, hosszúkás alakzatok, pedig hidegséget (és mégsem), a kettő együtt pedig, valami különös látomásos utazás… a szivárványon innen és túl.
De még mielőtt bárki is azt hinné, hogy ez valami kis könnyű rajzfilmecske… nem. Kőkemény társadalombírálat, amolyan szociofotó. A címe akár A gyapot útja is lehetne, onnantól kezdve, hogy honnan lesz olcsó munkaerő, aki leszedi, és kész termék, megfejelve a gépesítéssel, amely által munka nélkül maradnak az emberek, jön a környezetszennyezés, agyatlan esőerdőírtás, lesz nyomornegyed, szemétben kotorászás ésatöbbi… Igen, globalizáció ellenes, talán nem véletlen, hogy a mumus jelképe a sas, és igen, hasonlít, és vannak egyéb szimbolikus dolgok is, mindenki számára megfejthető módon világos üzenettel… de azért ne felejtsük el, hogy Brazíliában vagyunk, a szamba hazájában, és a karneválok földjén.:)
Én ennek simán adnék Oscar-t. Gyönyörű a képi világ (nem mellékesen a rendező rajzolta kézzel), remek a mondanivaló, eredeti a stílus, eltalált a zene. Engem megvett kilóra.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján