A fenntartható halászat valódi arca (2021) 20

Seaspiracy
89' · amerikai · dokumentumfilm

Az óceánvédő filmrendező elhatározza, hogy filmre veszi, milyen károkat okoz az ember a tengerek élővilágának – és leleplez egy aggasztó globális korrupciót.

angol

Kedvencelte 2

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

fitgirl0602

Döbbenetes képsorok…eddig nem tudtam semmit a kereskedelmi halászatról, de ez a film több perspektívából is bemutatta ezt a világot. Elgondolkodtató. Érdemes megnézni, egy roppant informatív, ugyanakkor izgalmas doku szimpatikus készítőkkel és megszólaltatott szakemberekkel.

Ik4r0s

A probléma adott. Elképesztő, hogy egyes cégek, aktivista csoportok és országok mennyire komolyan védik a halászatukat és a hírnevüket. Hihetetlen, hogy ennyire szabályozatlanul folyik a halászat. Ugyanakkor amellett se lehet elmenni szó nélkül, hogy mennyire hatásvadász a doku. Értem a problémát, dühít engem is. De ez a film konkrétan a játékidő 2,5 harmadában üvölti ezt, hogy nézd már mennyire durva. Valóban az, de nem kell folyton az arcunkba tolni, értjük anélkül is. Így nálam a Seaspiracy 7 pontot érdemel.

S_Bíborka

Földrajzóra. Sokkolós. Agylefagyós. Hihetetlen mit meg nem tesznek az emberek. Megdöbbentő, mennyi ország van akik stikában, fű alatt dolgoznak. Elkeserítő.


Népszerű idézetek

Raesade 

Sylvia Earle: It isn't too late to take the best hope we will ever have of having a home in this universe. To respect what we've got, to protect what remains, don't let any of the pieces escape. Most of the positive and negative things that bring about change in human civilization start with someone. Some „one”. And no one can do everything but every one can do something.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján