Zac Efronnal a Föld körül (2020–) 19

Down to Earth with Zac Efron
40' · amerikai · sorozat, dokumentumfilm 7
2 évad · 9 rész

Zac Efron színész és Darin Olien wellnessguru világ körüli utazásra indul az egészséges és fenntartható életmód titkát keresve.

angol

Képek 4

Szereposztás

Zac Efronönmaga
Darin Olienönmaga
Carmen Yulín Cruzönmaga
Anna Kendrickönmaga
Sasha Pintoönmaga
Martin Rieseönmaga

Kedvencelte 5

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Zsófia 

Nyitott voltam rá, de nagyon szájba rágós (a tanulságok, a filozofálgatások…), és Zac Efronnak az első rész után már egyszer sem sikerült meggyőznie arról, hogy nem csak a pénzért és a pózokért ment ki a dzsungelbe. Többet vártam/reméltem ettől a dokutól.

brena

Rég láttam a TVben bármit is amiből ennyi újat tanultam volna!Nagyon tetszett. Biztos vagyok benne,hogy újra fogom nézni még.

eszternemeszti 

1. ÉVAD

Szerintem nagyon sokan nem tudtak elvonatkoztatni Zac Efrontól, de ez nem róla szólt. Ebben az egészben ő egy elég parányi porszem volt. Az elején úgy éreztem, hogy kicsit kellemetlenül érzi magát a kamera előtt, így, hogy nem betanult szöveg van és nem feltétlen a színészi tehetségre kíváncsiak az emberek, de a 2. résztől nagyon jól kezelte az egészet.
Mondhatunk bármit amúgy ZE-ra, de ugyanúgy először csinált dolgokat, mintha mi lettünk volna ott, ahhoz képest meg szerintem nagyon nyitott volt és bevállalós.
Az egész sorozat egy nagyon jó tematikára épül. Mind elgondolkoztat, de nem közvetlenül és nem ő rágja a szádba, hogy mit gondolj, hanem az egész visz magával és miután bezártad a netflixet, utána kezd el kattogni az agyad. Sokszor volt az, hogy ZE-ba belefojtották a szót, miközben nagyon értékes gondolatai voltak és jó volt látni, ahogy ő is ugyanúgy, akár a néző, elmereng az egész eddigi életén. Csodás, komolyan.
Várom a második évadot, ígéretes, nekem nagyon tetszik!

clarity 

nem volt rossz, bár Efron-ék szívhattak valamit, mert a percenkénti tinilányos vihogást akár hülyülésről, akár komoly témáról volt szó egyformán szinkronban nyomták.

piciszusz 

Már csak dühből is végignéztem. Engem amúgy ez felcseszett. Zac Efron vihog, minden 2. szava az, hogy wow és papol, hogy mennyire rossz a földnek, miközben a Hiltonban meditál reggelente, repülget országról országra és műanyagból issza az elviteles juicet, nagyon hiteles. Még Darin akire azt mondom, hogy tök értelmes palinak tűnik és adott hozzá valamit a sorozathoz.

csaknekedeszti 

Engem kióra megvett ez a sorozat.

Látom sok nézőt egyenesen irritált a „Zac Efron-központúság”, de szerintem nem tulajdonítottak neki különlegesebb szerepet. Ezerszer van az, hogy éppen valami traumáját osztja meg és közbevágnak, így nem tudja kifejteni a gondolatmenetét (ez mondjuk sokszor elég zavaró, szerintem legalábbis).

Sok kultúrsokk ért hirtelen, de rendkívül élveztem. Jó volt hallani különböző kontinensről, országról származó emberek életbölcsességeit, megismerni az életmódjukat és a történeteiket.

Az első évadból nekem Szardínia tetszett a legjobban, majd követte is Izland!
Gyönyörű vágóképeket kapunk! Egyenesen imádtam őket!

10/9

1 hozzászólás
kamububu 

Őszintén sajnálom, hogy ez a sorozat ilyenre sikeredett.
Az ötlet csillagos tízes lenne, mert végre itt egy fiatal és ismert ember, aki meg tudja szólítani azokat is, akik nem a BBC-n és David Attenborough filmjein nevelkedtek. Fontos dolgokról mesél, fontos dolgokat mutat be, és mindezt úgy, hogy a nézőnek megjöjjön a kedve az utazáshoz, a világot nyitott szemmel nézéshez, a tenni akaráshoz.
A megvalósítás… hát az rettenetes. A részek színvonala egyébként is elég ingadozó volt (még jó, hogy Izlandot rakták előre, mert lehet nem néztem volna végig, ha az nem tetszett volna annyira), de ami skálán kifejezhetetlenül idegesített, azok a megnyilvánulások. Annyira förtelmesen amerikai volt, amennyire csak várhatná a néző, ha sztereotip dolgokra számít. Szerintem bárki, aki angolul egy kicsit is tud, választékosabban tudja magát kifejezni, mint filmbéli kalauzaink. Minden awesome, minden cool, minden amazing. Más szerintem nem is hangzott el. Nagyon idegesítő volt. De legalább az összes létező márkajelzést beletolták a néző arcába. Sajnos az egész hiteltelen lett attól, amilyen mennyiségben a Hilton feliratok, a Michelin csillagos séfek, és a két pasas bárgyú arckifejezései voltak képernyőn. A legőszintébb pár mondat talán az utolsó részben hangzott el Darin szájából. És ez nagyon szomorú, mert egyébként tényleg voltak nagyon érdekes helyek, működési modellek, elképzelések, amikről szerintem egy átlagos néző eddig nem is hallott, itt viszont végre valaki bemutatta. Kicsit emlékeztetett fénykorombeli egyetemista terepgyakorlatainkra ez a sok üzemlátogatás :)
Tehát összességében az ötletért tíz csillag járna, a körítés ér vagy két és felet, így valahol félúton belőttem a hatot, mert az üzenet fontos lenne, csak út közben elveszett.


Hasonló filmek címkék alapján