Otthonunk (2009) 29

Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója… [tovább]

francia

Képek 2

Szereposztás

Yann Arthus-BertrandNarrátor
Glenn CloseNarrátor
Jacques GamblinNarrátor

Kedvencelte 6

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem túl vidám természetfilm a bolygó pusztulásáról. És kifejezetten szomorú, hogy tíz évvel ezelőtt készült és kicsit sem érzem, hogy azóta jobban állnánk, sőt. Viszont, én alapvetően szeretem Novák Pétert, de a narrációja nem igazán adta át a drámaiságot.

Kitticica

Mindenkinek látnia kell, megdöbbentő dokumentumfilm földünk pusztulásáról. Remélem a film végén lévő üzenet beteljesül és megoldás születik globális szinten.

VMalfoy 

Gyönyörű képsorok, borzalmas környezetpusztítás és hihetetlenül lehangoló hangulat.

ptamara

Az eleje még olyan gyönyörű volt, aztán már csak elszomorított az egész. Hihetetlen, hogy mi emberek mire vagyunk képesek. :(

kamububu 

Régen láttam és akkor tetszett. Most hatalmas csalódás. Lehet, hogy nem kellett volna közben lediplomáznom a témából… :)
Most végignézve iszonyatosan pontatlannak, mellé pedig elviselhetetlenül közhelyesnek tűnt. A képek nagyon szépek, de nem passzol hozzá a zene. A narráció hangszíne borzalmas volt magyarul. A szöveg is, de gyanítom, hogy hozott anyagból dolgoztak, ezért nem kárhoztathatom őket. Ráadásul a film nagyon csapongott. Képtelen volt egy témát értelmesen elmagyarázni, helyette folyamatosan ugrált összefüggéstelenül.
Kár érte, mert amúgy eddig abban a tévhitben éltem, hogy a franciák jó természetfilmeket csinálnak.

Ólomvirág 

Mindenkinek látnia kéne, hogy újra és újra tudatosítsuk magunkban, hogy milyen áron éljük az életünket.

3 hozzászólás
eltim

Imádom. Már számtalanszor láttam és szinte mindig kiráz a hideg a filmtől. Mindenkinek érdemes megnéznie legalább egyszer.

Nienna001

Szíven ütött ez a film, hogy mennyire gyönyörű a világunk és mi milyen lelkesen romboljuk ezt.


Hasonló filmek címkék alapján