Otthonunk (2009) 34

0 díj · 1 jelölés

Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója… [tovább]

francia

Képek 2

Szereposztás

Yann Arthus-BertrandNarrátor
Glenn CloseNarrátor
Jacques GamblinNarrátor
Novák PéterNarrátor

Kedvencelte 6

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem túl vidám természetfilm a bolygó pusztulásáról. És kifejezetten szomorú, hogy tíz évvel ezelőtt készült és kicsit sem érzem, hogy azóta jobban állnánk, sőt. Viszont, én alapvetően szeretem Novák Pétert, de a narrációja nem igazán adta át a drámaiságot.

Kitticica

Mindenkinek látnia kell, megdöbbentő dokumentumfilm földünk pusztulásáról. Remélem a film végén lévő üzenet beteljesül és megoldás születik globális szinten.

VMalfoy 

Gyönyörű képsorok, borzalmas környezetpusztítás és hihetetlenül lehangoló hangulat.

ptamara

Az eleje még olyan gyönyörű volt, aztán már csak elszomorított az egész. Hihetetlen, hogy mi emberek mire vagyunk képesek. :(

kamububu 

Régen láttam és akkor tetszett. Most hatalmas csalódás. Lehet, hogy nem kellett volna közben lediplomáznom a témából… :)
Most végignézve iszonyatosan pontatlannak, mellé pedig elviselhetetlenül közhelyesnek tűnt. A képek nagyon szépek, de nem passzol hozzá a zene. A narráció hangszíne borzalmas volt magyarul. A szöveg is, de gyanítom, hogy hozott anyagból dolgoztak, ezért nem kárhoztathatom őket. Ráadásul a film nagyon csapongott. Képtelen volt egy témát értelmesen elmagyarázni, helyette folyamatosan ugrált összefüggéstelenül.
Kár érte, mert amúgy eddig abban a tévhitben éltem, hogy a franciák jó természetfilmeket csinálnak.

Ólomvirág

Mindenkinek látnia kéne, hogy újra és újra tudatosítsuk magunkban, hogy milyen áron éljük az életünket.

3 hozzászólás
eltim

Imádom. Már számtalanszor láttam és szinte mindig kiráz a hideg a filmtől. Mindenkinek érdemes megnéznie legalább egyszer.

Nienna001 

Szíven ütött ez a film, hogy mennyire gyönyörű a világunk és mi milyen lelkesen romboljuk ezt.

schummyka 

Jó, jó….DE! Itt is a szokásos forgatókönyv 1000. alkalommal: azaz a játékidő 90%-a abból áll, hogy milyen rossz irányba megy az emberiség és már csak ~10 évünk van (lehet hogy igazából van 50 évünk, de mondjuk 10-et és akkor észbe kap mindenki és megmentik a Földet hihi' – gondolják magukban a tudósok), majd a legvégén, hogy ne full negatív hangvételű legyen a lezárás, elkezdnek jó kezdeményezéseket bemutatni és VÉGE…
Mikor lesz már egy olyan film ebben a műfajban, ahol mondjuk ez a 90-10% arány megfordul?? Amikor bemutatják az elején röviden hogy ez így nem jó..rossz irányba mennek a dolgok, DE….van/lenne megoldás és lássuk ezeket..!
(egyébként se jó ez a narráció szerintem – oké, hogy a Föld lakosságának 1-2 %-a az, aki a javakat birtokolja, de akkor miért kell a 99%-ot „paráztatni” – jó persze értem, miért….de akkor kínáljon már fel alternatívákat is)


Hasonló filmek címkék alapján