Otthonunk (2009) 23

Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója… [tovább]

francia

Képek 2

Szereposztás

Yann Arthus-BertrandNarrátor
Glenn CloseNarrátor
Jacques GamblinNarrátor
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem túl vidám természetfilm a bolygó pusztulásáról. És kifejezetten szomorú, hogy tíz évvel ezelőtt készült és kicsit sem érzem, hogy azóta jobban állnánk, sőt. Viszont, én alapvetően szeretem Novák Pétert, de a narrációja nem igazán adta át a drámaiságot.

Kitticica

Mindenkinek látnia kell, megdöbbentő dokumentumfilm földünk pusztulásáról. Remélem a film végén lévő üzenet beteljesül és megoldás születik globális szinten.

ptamara 

Az eleje még olyan gyönyörű volt, aztán már csak elszomorított az egész. Hihetetlen, hogy mi emberek mire vagyunk képesek. :(

eltim 

Imádom. Már számtalanszor láttam és szinte mindig kiráz a hideg a filmtől. Mindenkinek érdemes megnéznie legalább egyszer.

Nienna001

Szíven ütött ez a film, hogy mennyire gyönyörű a világunk és mi milyen lelkesen romboljuk ezt.

kamububu 

Régen láttam és akkor tetszett. Most hatalmas csalódás. Lehet, hogy nem kellett volna közben lediplomáznom a témából… :)
Most végignézve iszonyatosan pontatlannak, mellé pedig elviselhetetlenül közhelyesnek tűnt. A képek nagyon szépek, de nem passzol hozzá a zene. A narráció hangszíne borzalmas volt magyarul. A szöveg is, de gyanítom, hogy hozott anyagból dolgoztak, ezért nem kárhoztathatom őket. Ráadásul a film nagyon csapongott. Képtelen volt egy témát értelmesen elmagyarázni, helyette folyamatosan ugrált összefüggéstelenül.
Kár érte, mert amúgy eddig abban a tévhitben éltem, hogy a franciák jó természetfilmeket csinálnak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján