A csendestárs (1996) 51

The Associate
114' · amerikai · vígjáték 12

Laurel Ayres a Wall Street legtehetségesebb befektetési tanácsadója, de munkájáért mégis mindig másokat ér a dicséret. Amikor rájön, hogy egyetlen hibája, hogy nőnek született, elhatározza: változtat ezen. Csakhogy műtét helyett ő egy aprólékosan megalkotott és fantáziadús kis hazugsággal él.… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Whoopi GoldbergLaurel Ayres
Dianne WiestSally
Eli WallachFallon
Timothy DalyFrank
Bebe NeuwirthCamille Scott
Austin PendletonAesop Franklin
Lainie KazanCindy Mason
George MartinWalter Manchester
Helen HanftMrs. Cupchick
George Morfogena pláza igazgatója

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Dreamborder 

15 éve már biztos van, hogy utoljára lattam ezt a filmet és most jól esett újrázni. :) Az utolsó jelenetet nagyon bírom, teljesen élesen élt az emlékeimben. :)

Gothic 

A szerethető vígjátékok táborát erősíti, van benne hülyeség, de nem primitív szinten, nem a butaság favorizálásából adódik a humor. A műfajára jellemző abszurditások ellenére erős történet, aminek ráadásul üzenete is van. Ami részint elkeserítő töltetű. Elkeserítő… hogy ameddig egy masszív réteg paradicsomokat dobál a feminizmus szó hallatán, egy elképesztően tehetséges, okos, munkájába rengeteg energiát fektető nőnek férfinak kell kiadnia magát ahhoz, hogy elismerjék, hogy sikeres legyen.
(Ez utóbbira pedig lehet mondani, hogy „hát, de húsz évvel ezelőtt játszódik, akkor még mennyivel elmaradottabb volt a felfogás, de ma már nem lehet elérni semmit, csak ostobaságokért verik a mellüket!” Attól még nem lesz igaz. Elvégre bizonyára ugyanezt az érvet hozták fel a történet korában is bizonyos változtatások ellen, és jé, mégis csak lehetett még felfelé haladni…)

adrica

Whoopi Goldberget nagyon szerettem kiskoromban, és úgy emlékszem, ez is egy jó film volt. A témája miatt lehet, hogy majd valamikor megnézem még egyszer.

1 hozzászólás
Zoja009

Hát az a maszkolás még nem valami profi. :)

lepetitlys 

Jó, újszerű ötlet zseniális színészi játékkal.


Hasonló filmek címkék alapján