A bíró (2014) 219

The Judge
141' · amerikai · dráma, krimi 12

0 díj · 1 jelölés

A nagyvárosi, nagyszájú jogász az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával. Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják. Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a szülői házban, és egyre jobban… [tovább]

magyar
angol · magyar

Képek 20

Szereposztás

Robert Downey Jr.Hank Palmer
Robert DuvallJoseph Palmer bíró
Leighton MeesterCarla
Vera FarmigaSamantha
Melissa LeoMargaret Stevens
Vincent D'OnofrioGlen Palmer
Billy Bob ThorntonDwight Dickham
David KrumholtzMike Kattan
Sarah LancasterLisa Palmer
Jeremy StrongDale Palmer

További szereplők

Kedvencelte 30

Várólistára tette 144


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, az egyik kedvenc színészem Robert Downey Jr. Szeretem ahogy a karaktereit alakítja, meg hát tök cuki pasi is. XD A sztori nekem tetszett, a szereplők is jók voltak, főleg Hank karaktere tetszett a legjobban, és a kiscsaj is tök cuki volt. :-) Az apját is bírtam, bár néha nagyon szigorú volt Hankkel szemben. Nem valami jó apa fia kapcsolat volt köztük. spoiler Ezen kívül voltak egész jó jelenetek, néha elég viccesek is, és szórakoztatóak is, bár többsége olyan drámai volt, és szomorú. De még így is tetszett, és csak ajánlani tudom mindenkinek. :-)

BlackWidow 

Ezt a filmet is inkább RDJ miatt néztem meg, illetve mert érdekelt is.
Jog hallgató vagyok/voltam így számomra nem ismeretlenek a tárgyalások, illetve a büntetések meg hasonlók, viszont annál inkább idegen számomra a külföldi jog. Az amerikai jog sokszor döbbentett már meg, legyen szó házasságról vagy válásról, mint pl. most.
A sztori nagyon tetszett, Hank karaktere annál inkább. A cselekmény is tetszett, szerintem ezt a filmet se most láttam utoljára.

Dreamborder 

Sajnos két részletben tudtam csak megnézni, amit nagyon nem szeretek, úgyhogy biztos elő fogom még venni. Nem ismertem a sztorit és nem erre számítottam a cím alapján. Ennek ellenére, vagy épp ezért, nekem ez nagyon tetszett. Lassan csordogáló film, de nem unatkoztam rajta egy percig sem. A lényegéről és az értékéről kisregényt lehetne írni, a színészi munkáról szintén, stb, stb… Az a szó jut az eszembe, hogy finomság. Finoman és ízléssel nyúltak ehhez a filmhez. Nincsenek benne nagy drámák, mégis megfog és nem ereszt. Hatással van a nézőre. A képi világ és a zene is gyönyörű. Ez egy jól sikerült film.

MrsCumberbatch 

Ez a film egy csomó Mi lett volna, ha…? és Miért? kérdést sorakoztat fel. Mi lett volna ha spoiler Miért nem spoiler Mi lett volna ha spoiler És ha már itt járunk. Miért spoiler De a legfontosabb: Mi lett volna, ha spoiler Esküszöm én vártam volna, hogy a végén, felálljon zokogva spoiler Minden esetre én azt vallom, hogy elég gáz ez az igazságszolgáltatás. Mind a valóságban, mind a filmekben. Azt állítják, hogy minden élet egyenlő, mindenki egyaránt számít, de közben kiderül, hogy mégsem… Az is büntetést kap, aki ártatlant öl és az is, aki egy gyilkost öl meg… Ez szerintem nagyon nem igazságos… :/

1 hozzászólás
Ascyra 

És megint szembe fogok menni minden ésszerűséggel ezzel a véleményemmel (is).
Ez a film unalmas. Rosszul megírt és rosszul megrendezett. A dráma nem jött át, a színészek közül az egyetlen aki jó volt, az a spoiler Robert Duvall. Elnagyolták a történetet, a fontosabb részek csak érintőlegesen vannak elővéve, a kevésbé fontosak, meg mint a rétestészta, úgy nyújtják, húzzák, teljesen értelmetlenül. A poénok iszonyú erőltetettek, egyetlen egyen röhögtem nagyot, de azt Sthol hangjának köszönhetem, meg az írónak, semmiképp Hank Palmer karekternek.
Én nagyon szeretem RDJ-t, hihetetlenül karizmatikus, vonzó fickó, nyilván mindenhol levesz a lábamról, de ennek ellenére is, bocs, nem fogom felmagasztalni. Ha színészként kell véleményeznem, akkor rohadt szigorú vagyok és a játéka alig üti meg az elvárt szintet. Azt is mondhatnám, hogy sleidrián, hányaveti. Mintha egyáltalán nem is játszana, hozza a laza fickót, nem igazán erőlteti meg magát, sőt egyenesen hülyének nézi a nézőt. Ezt ő csak azért megteheti, mert ekkora a hype körülötte? Nos, lehet, hogy krva jól néz ki, ettől még nem kimondottan nagy tehetség (engem eleddig egyetlen filmjében sem győzött meg). Idegesített végig a játéka, idegen nekem, izgága és semmitmondó. Vera Farmiga meg alulmúlta önmagát… Szikra semmi, kohézió az egész filmben sehol, senki és semmi sem kötődik igazán. Az egyetlen megható jelenet, mikor Robert Duvall spoiler. Vincent D'onofrio pedig fel sem ismerhető a szerepében… súlytalan. Billy Bob.. na hagyjuk.
Nem jó ez a film. Végignéztem, egynek elment, de idegesít, hogy beáldoztam miatta 2 órát, amikor alhattam volna. Dühös vagyok. (egy kicsit).

Romy 

Vérbeli dráma.Downey Jr.tól az első.Végig lekötött ,a végkifejlet számomra nem teljesen érthető,miért,de mindegy.Ez is egy „elolvasom a fülszöveget,mikor rátalálok,de mire megtekintésre kerül a sor,fogalmam sincs a történetről”-alkalom volt.Az ilyenek általában jól sülnek el és ez sem volt kivétel.Nem sok kifogást találok itt ,azok sem annyira súlyosak.Stohl üdítően hatott Downey hangjaként-eleinte furcsálltam-,akit szintén üdítő komoly alkotásban látni.A szerelmi szálat elkerülhették volna,de szerencsére nem vitték túlzásba.Talán máskor is megnézem.

brygusz

fantasztikus történet volt. elképesztő szerepjáték volt. a film komoly témát dolgoz, megérte minden percét megnézni.

moszat

Igazi karakterfilm, Downey Jr. most is önmagát játssza, de a gazdag, öntelt, cinikus kukifejű (fiam óvodai szlengje) köré egy tisztes, koherens családi drámát épít a film.

ercypici

Tetszett. Szeretem az ilyen filmeket. Engem lekötnek. Egy igazi családi dráma, jó színészekkel.
Nem mondanám kiemelkedőnek, de nagyon tetszett.

Miamona

Az első negyedórában nem nagy jövőt jósoltam neki, de ahogy egyre bomlottak ki a karakterek, úgy vonzott be engem is a történet. Tipikus félresiklott apa-fiú kapcsolat, ki nem mutatott, elfojtott szeretettel a háttérben, ami a jelenre is kihat. Robert Downey Jr. pimasz és sármosan pökhendi. Robert Duvall pedig egyszerűen nagyszerű, igazi, régi, nagy motoros!


Népszerű idézetek

Sydney 

Hank: Ártatlanoknak nem telik rám.

Sydney 

C. P. : Most pontosan milyen esküdteket szeretnénk?
Palmer bíró: Intelligens embereket, akik figyelnek, elemzik a bizonyítékokat.
Hank: Dinkákat! Akiket rávehetek bármilyen baromságra. Bárki, aki már látta Nagylábat, tagadja a holdraszállást. Ők a mi embereink!

Corvus_CoRex 

Hé, Bíró, hova mész? Az állami fegyház emerre van!

1 hozzászólás
Kontra_Judit 

Lauren: Az apuk nem magányosak, csak elvesznek egy fiatalabb mamit.

s_l_m

Tudja, ha veszítünk, veszítünk. De ha jó passzban vagyunk, próbáljunk benne maradni!

Bogesxd 

Doc Morris: Wow, this is not an act, is it? You really aren't a pleasant person.
Hank: Right now? I'm a summer breeze.


Hasonló filmek címkék alapján