A bíró (2014) 164

The Judge
141' · amerikai · dráma, krimi 12

0 díj · 1 jelölés

A nagyvárosi, nagyszájú jogász (Robert Downey Jr.) az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával (Robert Duvall). Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják. Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a… [tovább]

magyar

Képek 12

Szereposztás

Robert Downey Jr.Hank Palmer
Robert DuvallJoseph Palmer bíró
Leighton MeesterCarla
Vera FarmigaSamantha
Melissa LeoMargaret Stevens
Vincent D'OnofrioGlen Palmer
Billy Bob ThorntonDwight Dickham
David KrumholtzMike Kattan
Sarah LancasterLisa Palmer
Jeremy StrongDale Palmer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

brygusz

fantasztikus történet volt. elképesztő szerepjáték volt. a film komoly témát dolgoz, megérte minden percét megnézni.

moszat

Igazi karakterfilm, Downey Jr. most is önmagát játssza, de a gazdag, öntelt, cinikus kukifejű (fiam óvodai szlengje) köré egy tisztes, koherens családi drámát épít a film.

ercypici

Tetszett. Szeretem az ilyen filmeket. Engem lekötnek. Egy igazi családi dráma, jó színészekkel.
Nem mondanám kiemelkedőnek, de nagyon tetszett.

Kontra_Judit 

Robert Downey Jr. miatt tettem többek között várólistára a filmet. Link magánélete ellenére imádom a játékát. Persze elég neves szereplőgárda is van mellette – Robert Duvall, aki zseniális volt az öreg „bűnöző” bíró szerepében, aztán Vera Farmiga a másik nagy kedvencem, egyszerűen imádom a csajt. És Sarah Lancastert emelném még ki – bár csak nyúlfarknyi a szerepe itt, akit a Chuk-ban szerettem meg igazán :) Miattuk is érdemes megnézni a filmet.
Az alaptörténet nagyon tetszett, szórakoztató is a film és nagyon erős példákkal illusztrálja a szülő-gyerek kapcsolatot.

Emerson 

Mostanában üldöznek az indokolatlanul hosszú filmek. 141 perc?! Minek? Sajnos az volt a legnagyobb baja – a hosszúsága mellett – hogy túl volt írva. A karakterek, a sztori és akkor itt egy rakás sablon. Minden mozzanat, történés előre kitalálható volt – pont ezért fuccsba ment a drámai része is. Itt-ott azért voltak erős jelenetek, de aztán visszatértek a jópofizós/nagypofájú párbeszédekhez és már el is felejtettem, hogy itt tán mély mondanivaló is volna. Mert azért a (kisiklott) szülő-gyerek kapcsolat általában hálás téma, ha drámázni kell, de sajnos ezt nem tudták kihasználni. RDJ rutinból hozta azt a figurát, amit már legalább tízszer (ha nem többször) eljátszott. spoiler. Ejnye… ne menjünk már rá a nyugdíjas szerepekre! :-(
7 csillagot még nagy nehezen adtam volna rá (az ítélet miatt), de a végén megint bedobtak egy sablont, így részemről nem érdemel többet 6 csillagnál.

5 hozzászólás
Miamona

Az első negyedórában nem nagy jövőt jósoltam neki, de ahogy egyre bomlottak ki a karakterek, úgy vonzott be engem is a történet. Tipikus félresiklott apa-fiú kapcsolat, ki nem mutatott, elfojtott szeretettel a háttérben, ami a jelenre is kihat. Robert Downey Jr. pimasz és sármosan pökhendi. Robert Duvall pedig egyszerűen nagyszerű, igazi, régi, nagy motoros!

King_Diamond

Megható film volt. Ritkán nézek drámákat, gondolom ezért is érzem így. A végét megkönnyeztem, pedig nem vagyok ilyen típus. A történet alapvetően nem rossz, de másodlagos. Itt a színészek teljesítménye az elsődleges, és főleg Robert Duvall, de Robert Downey Jr. is pazarul játszanak. Utóbbi számomra most mutatta meg igazán, hogy igenis tud színészkedni (habár lehet, azért gondolom így, mert olyan sok filmjét még nem láttam). Vera Farmiga és Leighton Meester is jó páros volt, mint anya-lánya, mindketten dögösek. És persze Billy Bob Thornton is remekel az ügyész szerepében. Egyáltalán nem unalmas, hiába két és fél órás. A kisvárosi hangulat, helyszín szintén plusz pontot érdemel nálam. A magyar szinkronja szintén jól eltalált. Egyszer mindenképp ajánlatos megnézni, de én a többször nézős kategóriába sorolnám, még ha nem is évente.
9/10

1 hozzászólás
Sisyll

Egy egyszerű történet, korántsem egyszerű érzelmekkel, zseniális színészi játékkal fűszerezve.
A mellékszereplők nekem kicsit elvesztek, de a két Robert ahogy hozza a figurát az már lélekbevágó. Akinek hasonló konfliktusa van a szüleivel, igen csak magára talál ebben a filmben. Dráma a javából kérem szépen.

Corvus_CoRex 

Tökéletes nyár esti film volt. :)
És tökéletesen meg tudtam érteni milyen az, amikor segíteni akarsz a szüleidnek, de nem hagyják és ááááh! >_<
És jó volt, hogy anyával néztem, mert a legutolsó jelenettel kapcsolatban felvetettem valamit, de csak hülyeségből és ha anya nem erősít meg, nem jutott volna el a tudatomig, hogy basszus, tényleg! D:

Mr_White 

Jól összerakott dráma, egy darabig kriminek is elment, de aztán kiderült, hogy nem lesz az. Kár, hogy az utolsó fél óra a saját könnyeibe fullad.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Hé, Bíró, hova mész? Az állami fegyház emerre van!

s_l_m

Tudja, ha veszítünk, veszítünk. De ha jó passzban vagyunk, próbáljunk benne maradni!

Kontra_Judit 

Lauren: Az apuk nem magányosak, csak elvesznek egy fiatalabb mamit.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján