8 milliméter (1999) 93

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi,… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Nicolas CageTom Welles
Joaquin PhoenixMax California
James GandolfiniEddie Poole
Peter StormareDino Velvet
Chris BauerGeorge Higgins / Machine
Norman ReedusWarren Anderson
Catherine KeenerAmy Welles

Kedvencelte 7

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Szerintem is: Cage legjobb filmje. Számomra az egyetlen, amit úgy tudok megnézni, hogy nem zavaró benne ő maga. A film egyébként elég kemény, szóval nem egy hétköznapi sétagalopp, az idegeket és a szívet szépen megviseli. Komoly a téma, komoly a rendezés is – bennem elég mély nyomot és sebeket hagyott anno. Egymás után kétszer néztem meg, mert annyira hihetetlennek tűnt. Külön egyébként a díszlet megér egy misét: tökéletesen berendezték a lényegi jeleneteket, hogy biztosan üssön. Üt is. Elég keményen tol néhány gyomrost. Mindenképp ajánlom a dráma/thriller kedvelők számára!

Blissenobiarella 

Szegény Nicolas Cage-től engem a hideg ráz, de ezúttal megbocsátottam neki, mert ez a film nagyon jó.

Mr_Catharsis91 

Ha abból indulunk ki, hogy Shore milyen zenét komponált a szintén elég borús Hetedikhez, akkor az csak a kisebbik probléma, hogy Danna zenéje menyire nem működött a 8 milliméterben. Viszont rámutatott a film egyik nagy hiányosságára, ez pedig: az atmoszféra.
Egyszerűen nem éreztem elég sötétnek, szerteágazóan terjengősnek. Oké, hogy a karakterünknek le kell ásnia jó mélyre és kissé komikus is mikor a gyilok-pornó szó hallatán még a fekete-pornóval kereskedők is elküldik a francba, de olyan izzadtság-szagúnak tűnt.
Az antagonista karakterek felületesek voltak, egyedül a Machine volt úgy ahogy értékelhető, de ő meg feldobott kő maradt, kijátszatlan kártya, pedig rá akar fel is lehetett volna húzni egy egész-estés filmet, de egy epizódot bőven kaphatott volna a Mindhunter-ben is.
Ugyanezt a témát valahol a True Detective sokkal sötétebben és ügyesebben oldotta meg, igaz kettejük közt sok idő eltelt, ezért tűnhet lagymatagnak és gyermetegnek a 8 mm.

fayakezdet 

Elfogult voltam Nicolas Cage-el kapcsolatban. Rengeteg filmjét láttam. Mára már ez a rajongás alábbhagyott. Viszont ezzel a filmmel kapcsolatban, elfogult maradtam. Letaglózott anno. Ez és a szintén ebben az évben megjelent Holtak útja nálam a favorit. Meghatározó filmélmények.


Népszerű idézetek

fayakezdet 

Max California: Ha az ördöggel táncolsz, az ördög a régi marad. Téged formál a képére.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján