101 kiskutya (101 kiskutya 1.) (1996) 284

101 Dalmatians
103' · amerikai · kaland, vígjáték 0

0 díj · 1 jelölés

Roger és Anita a parkban ismerkednek össze kutyáiknak köszönhetően. Szerelem első látásra, akárcsak a két dalmata között, akik hamarosan tizenöt pöttyös kiskutyával gyarapítják a családjukat. Az idillnek azonban hamar vége szakad, a velejéig gonosz Szörnyella De Frász szemet vet a jószágokra, és… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Glenn CloseSzörnyella De Frász
Jeff DanielsRoger
Joely RichardsonAnita
Hugh LaurieJasper
Mark WilliamsHorace
Hugh FraserFrederick
Joan PlowrightNanny
John ShrapnelNyúzó
Tim McInnernyAlonzo
Zohren WeissHerbert

További szereplők

Kedvencelte 37

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon szeretem ezt a filmet, de vannak olyan momentumai, amiktől gyerekkoromban a hideg rázott és egyébként is szörnyen morbidnak találtam az egész sztorit. Szóval én felnőttként jobban tudom értékelni ezt az egészet, bár még mindig nagyon durvának tartom a történetet. A kutyusok irtó édesek, Glenn Close pedig tökéletes választás volt a főgonosz szerepére.

Törpillaa 

Imádom, imádom gyerekkorom egyik legnagyobb kedvence. Imádom ezt a filmet, olyan cuki, aranyos, vicces nagyon sokat lehet rajta nevetni. :-) ❤

Trixi 

Kellemes családi kikapcsolódás. A kutyusok nagyon cukik voltak, megdögönyöztem volna mindet. A két ügyefogyott remek választás volt, mármint Hugh Laurie és Mark Williams. A modernizálást értem, hogy miért kellett, de teljesen felesleges volt, szerintem. Igazán jól sikerült a feldolgozás, de azt hiszem maradok az eredeti rajzfilmnél.

Lilla99 

Akárhányszor megnézem ezt a filmet 5 percenként könnyezek. Egyszer az örömtől, egyszer pedig a szomorúságtól. Örök kedvenc jelenet, amikor az elején spoiler. Illetve ezen kívül, az amikor a spoiler. Egyébként meg tiszta vidámság az egész történet, oké az nem, hogy spoiler de az, ahogy spoiler az nagyon vicces és aranyos. Bár már kicsi koromban sem értettem, hogy miért jó az valakinek, ha állatokból készít magának ruhákat, vagy táskákat, egyéb kiegészítőket. Ez mai napig nagyon zavaró dolog számomra, és még mindig nem tudom megérteni. De mindig is úgy gondoltam az eredeti mesére és a filmre is, hogy ez egy jó módja annak, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez milyen rossz dolog is. A lényeg tehát, hogy egy örök kedvenc film ez is, és az eredeti mese (könyv) is számomra.

Zohannna

Oda voltam ezért a filmért régen. Kisgyerekként majd meghaltunk a röhögéstől, amikor néztük. Most már nem tartom annyira viccesnek, inkább fáj…

Nevra 

Oh, hogy én ezt mennyire imádom! Glenn fantasztikus voltál:D Ennyi imádnivaló kutyust:33

Sister 

Nekem ez az igazi gyerekkor! És rájöttem, miért szeretem annyira: tele van különféle állatokkal, akik között láthatatlan véd- és dac-szövetség köttetik Szörnyella de Frász ellen.

Ráadásul most tűnt fel, mennyire sokféle karaktert testesítenek meg a kutyák: a hosszú szőrű kutyáért, aki először ment el a kölykökért, teljesen odavagyok!

Beriniki

Kedvencem volt a mese, így egyértelmű volt, hogy a film is az lesz. Szerintem már rongyosra néztem a kazettát (mert igen, nekem még kazettán is megvan….), annyiszor játszottam le :)
Egyetlen szomorúságom az volt, hogy a mesével ellentétben itt az állatok nem beszélnek (mily meglepő :D ), de Jasper és Horace hülyeségei, valamint Szörnyella De Frász ellensúlyozza azt!

Negative_Singularity

Régen se szerettem, most is csak azért néztem meg, mert vizsgaidőszak van, és 101 csaholó eb a tv-ben érdekesebb, mint Bizánc a Palailogosz korban.
Amúgy netto parasztság egy kiskutyát Pisisnek hívni. Mr. Weasley és Dr. House viszont odatettek.

Pennmenelien

Jól sikerült feldolgozás, Szörnyella jelmezei döbbenetesen jók, a kutyák cukik, bár Jeff Daniels nekem nem Roger (túlságosan a rajzfilmhez hasonlítom).


Folytatása

Összehasonlítás

101 kiskutya


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján