Yibun Saengeun Cheoeumira (2017–2017) 35

Because This Is My First Life / This Life is Our First · 이번 생은 처음이라
70' · dél-koreai · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat 15
1 évad · 16 rész

Nam Se Hee egyedülálló, 30-as évei elején járó férfi. Saját otthona van, de nagy összegű jelzálogkölcsönnel tartozik miatta.
Yoon Ji Ho szintén egyedülálló, Se Hee-vel nagyjából azonos korú nő. Ji Ho-nak nincs lakása, és irigyli azokat, akiknek van. Pénzügyi gondjai miatt már a randizást… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Lee Min KiNam Se Hee
Jung So MinYoon Ji Ho
Kim Ga EunYang Ho Rang
Kim Min SeokShim Won Suk
Kim Eung SooNam Hee Bong (Se Hee apja)
Moon Hee KyungJo Myung Ja (Se Hee anyja)
Kim Byeong OkYoon Jong Soo (Ji Ho apja)
Kim Sun YoungKim Hyun Ja (Ji Ho anyja)
EsomWoo Soo Ji
Park Byung EunMa Sang Goo

További szereplők

Yibun Saengeun Cheoeumira (2017–2017)
Forgatókönyvíró

Gyártó
MI Inc.

Streaming
Netflix
Rakuten Viki

Kedvencelte 14

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Zahra 

Kicsit olyan rózsaszín, habos-babos történet egy csomó konfliktussal és imádnivaló szereplőkkel. Mégis igazi, valódi kapcsolatokat mutat valódi konfliktusokkal.
Nem is kérdés, hogy See Hee és Ji Hoo kapcsolata volt a kedvencem, amihez előbbi nagyon sokat hozzátett. Nagyon összetett a személyisége. Azt hinné az ember, hogy világéletében ilyen komor és zárkózott volt, de van oka annak, hogy ilyenné vált és amiért nehezen mutatja ki az érzéseit. Fordítva indították kapcsolatukat, mint ahogyan mások szokták, így igazán érdekes, ahogy szerelmük alakul.
Egyébként le a kalappal Soo Ji előtt, amiért ilyen módon tűrte a kollégái szekálását. Igazán talpraesett nő, aki bátran kiáll magáért.

valdezier 

Én végig nagyon élveztem ezt a doramát, mondjuk valamiért az utolsó két rész nem jött be annyira.
De összességében nagyon szerettem, kis slice of life, tök jó tanulságokkal és tabukról sem féltek beszélni.
Nagyon szerettem a szereplőket is, igazából nem volt olyan szál, ami ne érdekelt volna. Pedig más doramáknál érzek olyat, hogy egy-egy sztorivonal nem köt le annyira és haladjunk már. :D
Ami a legjobb volt ebben a doramában, hogy tényleg életszagú volt, vicces volt, kellemes volt, alig vártam, hogy tovàbbnézzem. Nagyon tetszett a végső tanulság is. This is our first life after all. :)

krlany 

Jó volt nézni. Nincsenek nagy drámák, rivalizálások, csak a hétköznapi élet, ami néha elég furcsa szituációkat szül, főleg ha az ember nem akarja, hogy bántsák, de mindeközben a boldogságot keresi… Woori pedig gyönyörű, és minden pillanata beszédes.

Shad 

Erről a sorozatról picit a Reply 1994 jutott eszembe, alapvetően nincsenek hatalmas drámák három nő három teljesen különböző kapcsolatának alakulását mutatja be. Aranyos, kellemes, romantikus szösszenet:) Idei doramákban a tengerparti csók viszi az év csókja címet, már szerintem:P Az első 10 rész alapján a We Married as Job J-drama jutott eszembe róla, de aztán ahogy elkezd Se Hee múltja kiderülni jövünk rá miért is olyan amilyen.
Szereplőket kedveltem egytől-egyig. Talán Ho Rangot értettem meg nagyon nehezen, annál inkább Won Seok érzéseit. Számomra Soo Ji és Ma Igazgató románca volt talán a legmeghatározóbb:) ahogy Ma szép lassan egyesével törte át a falakat Soo Ji körül:) Ji Ho karaktere erős mégis törékeny, okos és aranyos:) nem csoda, hogy Se Hee szép lassan nyit feléje:)
Kinek? romantikus, talán néha picit túl „filozofikus”, aranyos dráma mentes sorozat:)

robnor 

Ez egy olyan sorozat, ahol a hétköznapi emberek állnak a fókuszban, és az ő mindennapos problémáik. Nincsenek benne szélsőséges érzelemkitörések, hajtépés és áskálódás. Szóval olyan normális, tipikus slice of life darab. A zene szerintem nagyon jól illik a sorozathoz.
Ma Sang Goo igazgató úr megmosolyogtatott nagyon sokszor. Szuper aranyos karakter volt.

Melanii

Ez aztán nem volt egy átlagos sorozat, az már biztos!
Ajánlooom a kedves chinguknak.

silentscream 

Ez a sorozat leginkább az egyszerűségével és „hétköznapiságával” fogott meg. Felüdülés volt végre olyat nézni, ami nem a folyamatos drámázásról szól. Nem nehéz beleképzelni magunkat a szereplők helyébe. Imádtam minden percét. Rég nevettem ennyit egy doramán, rendkívül szórakoztató. :) A karakterek szerethetőek voltak, nem volt olyan, aki különösebben idegesített volna. Nosztalgikus volt hosszú idő után újra a képernyőn látni Lee Min Kit. Még mindig a kedvenceim közé tartozik. Egyértelműen felkerült az „újranézős” listámra. :)

b_vivi

A teljes értékelés megtalálható a blogon: https://koreaekkoveiblog.blogspot.com/2017/12/because-t…

"Engem már az első részével megvett magának kilóra. Humoros volt, tartalmas, és tudtam, hogy ebből egy nagyon jó kis sorozatot fognak kanyarítani. Igazam is lett. Egész idő alatt egyszer sem éreztem azt, hogy unalmas lenne. Valójában nagyon életszagú sorozatról van szó, ami egyáltalán nem az én műfajom. De a „romantika” (na jó, nevezhetjük ezt egyáltalán így? :D) és a poénok, illetve a karakterek nagyszerűek voltak. Nagyon tetszett, hogy a sorozatban nem kettő, hanem hat főszereplőnk volt. Adott volt Ji-Ho a „fő-főszereplő”, és két barátnője, illetve később bejöttek a képbe a fiúk is, így lettek hatan. Jó volt, hogy nem hanyagolták el őket, hanem mindegyikre fordítottak időt, és mindegyikük történetét szépen kidolgozták. Nagyon szerethető karaktereket kaptunk, mindenkinek megvolt a maga problémája, a maga álmai, amivel szerintem minden néző könnyen tudott azonosulni, hisz manapság mi is hasonló problémákkal küzdhetünk. De nem kell megijedni, nem egy tömény életszagú dráma ez. Tele van poénokkal, humorral, aranyos és romantikus jelenetekkel.

És ha már romantikus jelenet, akkor lássuk is a két fő-főszereplőnk kapcsolatát. Mikor az elején meghallottam, miféle szerződést ajánl Se-Hee Ji-Honak, majdnem leestem a székről a nevetésről. Azt gondoltam: na ne már, hogy ilyen tényleg van! Na ne már, hogy ebbe valaki belemegy! És de. Van, és belementek. Én meg csak fogtam a fejem, hogy te jó isten, mi lesz ebből. Hát mondanom se kell, semmi sem volt fenékig tejfel, és semmi sem ment olyan könnyen, mint ahogy azt a kis naiv szereplőink gondolták. De tetszett, hogy miután összeköltöztek, és miután megtörtént az a dolog, amit nem szeretnék elspoilerezni, hátha van, aki még nem látta, utána minden… olyan aranyos volt. Ahogy Ji-Ho és Se-Hee kiismerték egymást, ahogy próbáltak a maguk módján gondoskodni egymásról egyszerűen csak aranyos volt. Szépen vezették le, hogyan is szeretnek egymásba. Itt főleg Se-Hee története volt az érdekes. Szép lassan azért rájöttünk, miért is olyan furcsa őt, mi miatt zárkózott el annyira, és miért nem akar házasodni, vagy úgy egyáltalán miért nem volt senkije. Szomorú történetet kapott ő, és kicsit fájt érte a szívem, de végül is túllépett rajta, úgyhogy én is túlléptem rajta. :D" Az értékelés folytatódik a blogon: https://koreaekkoveiblog.blogspot.com/2017/12/because-t…

Betűfaló 

Imádom, mert életszagú, és hétköznapi (párkapcsolat, karrier, családi hierarchia) témákat, és kevésbé hétköznapiakat (pl. szexuális zaklatás) olyan módon dolgoz fel, ami nem túlzó, megoldási lehetőségeket kínál. A főszereplők egyediek, a néző közel érzi őket magukhoz, drukkol nekik. A pasiról kb a film feléig azt hittem, hogy jól funkcionáló autista, de tévedtem. Az egyik kedvecem tőle, amikor a főnökének azt mondja: – Nem túlórázom. Hazamegyek, mert meg kell etetnem a cicát, és szét kell válogatnom a szelektív szemetet.
Akkora arc! :D
Ha a kislányom nagyobb tinikorba lép, vele is meg akarom nézni.


Népszerű idézetek

krlany 

„Az életben a találkozás valakivel,
valójában igazán megdöbbentő.
Mert magával hozza múltját, jelenét és a jövőjét.
Mert az illető egész élete vele tart.
A szív törékeny,
Ezért el is törhet.
Ez a törékeny szív is vele érkezik.”
A látogató

1. évad 11. rész – Because This is My First Beach

Hyun Ja (Ji Ho anyukája): Ji Ho. Everyone lives similarly. There's not much difference. However, it's important to take care of your star pocket. That's the important thing.
Ji Ho: „Star pocket”?
Hyun Ja: Altough our lives are about the same, sometimes there are moments that sparkle. Whenever that happens, don't let it get away. Save them in your star pocket. That way, when things get tough or when you get tired, you can take out a star at a time… and find the power to get through it.

(16. rész)

1 hozzászólás
krlany 

Már értem, hogy miért mennek az emberek a tengerhez, ha úgy érzik, hogy megfulladnak. Itt szembenézhetsz a szíveddel.

1. évad 11. rész – Because This is My First Beach
Zahra 

See Hee: Ha valamit meg kell tenned, jobb ha ma megteszed.

Ji Ho: I saw earlier, and there's a general hospital right in front of here.
Se Hee: Yes. It takes 10 minutes by foot. It's one of the reasons why I chose this house.
Ji Ho: Are you sick?!
Se Hee: No. It's advantageous this way in many parts, if I take my later years into consideration.
Ji Ho: You're still young, so isn't it too early to prepare for that?…
Se Hee: I'm going to die in this house. So I should take everything into consideration. Actually, your room will be where my death will take place.
Ji Ho: … huh?!
Se Hee: That room has nice ventilation.

(2. rész)

krlany 

A társadalomban a házasság néha jó védőpajzs lehet. Olyan erős pajzs, hogy nem hatol át rajta semmi.

1. évad 13. rész – Because This Is My First Time Visiting Your Room
krlany 

Ez a haszna az öregedésnek: a fájdalmas tapasztalat ma már csak emlék.

1. évad 13. rész – Because This Is My First Time Visiting Your Room
krlany 

Az élet túl hosszú. Olyan sok kihagyható jelenet van benne.

1. évad 13. rész – Because This Is My First Time Visiting Your Room
danlin 

Won Suk: Bo Mi, you are like Mac OS to me. You are new, interesting, and intuitive. I do feel comfortable around you. But even though things can be a bit complicated and difficult, I still miss Windows. Rationally, Mac OS is very ideal for me. But my mind and body still remember what Windows is like. I'm sorry, Bo Mi.
Bo Mi: I see. That's the most romantic refusal I've ever gotten in my life.
Won Suk: Is it? Thank you.
Bo Mi: By the way, for how long are you going to be stuck in that old-fashioned OS? Don't you need to update your Windows though? The accountant said she"ll propose tomorrow. So you might want to update yourself before getting formatted.

(16. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján