Vitathatatlan 3. (Vitathatatlan 3.) (2010) 32

Undisputed III: Redemption
96' · amerikai · akció, dráma 16

Uri Boyka (Scott Adkins), az orosz Chorny Cholmi börtön trónfosztott bajnoka (előző részben szerzett) térdsérülése miatt képtelen a ringbe lépni, úgy tűnik, kénytelen lesz kihagyni a harcok harcát, a küzdelmet, aminek minden résztvevője visszanyeri a szabadságát. Egy igazi harcost azonban nem… [tovább]

Képek 20

Szereposztás

Scott AdkinsBoyka
Mykel Shannon JenkinsTurbo
Mark IvanirGaga
Hristo ShopovKuss börtönigazgató
Marko ZarorRaul Quinones
Robert CostanzoFarnatti
Vernon DobtcheffRezo
Anton TrendafilovVízhordó
Valentin GanevMarkov börtönigazgató

Kedvencelte 10

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

Sixa

Az egyik legjobb bunyós film. Scott Adkins meg a szerelmem :D

Kiskakukk 

Ó jaj nekem, nem győztem sóhajtozni a film közben. :D

Csodálatos harcok vannak benne, jó véres, ráadásul itt már Boyka az abszolút főszereplő és komoly karakterfejlődés is van, szóval tetszett, de nagyon-nagyon.
Persze most sem úsztuk meg kötelező nagyszájú fekete karakter nélkül (Turbo), aki ostoba módon arcoskodással és hisztivel indít az új helyen (roppant bölcs hozzáállás…). Vártam, hogy laposra verjék. Az elején nagyon idegesített, de aztán végül őt is sikerült megkedvelnem. Amikor először elkezdtek beszólogatni egymásnak Boykával, már rögtön tudtam, hogy szép pár lesznek. :D Aztán ahogy folyamatosan egymást idegesítették, az roppant szórakoztató volt. Azon is jót röhögtem, hogy Turbo a magyar verzióban folyamatosan Ivánnak szólította Boykát (elvégre minden orosz Iván, ezt a Kiskakukk c. film óta tudhatjuk). :D
Az összes kőfejtős jelenetük nagyon jó. spoiler

Muszáj megjegyeznem pár dolgot:
– Én egy kicsit ugyan tudok hajat vágni, de Boyka klasszisokkal jobb nálam, hiszen ő egy szál gilette pengével egy komplett felnyírt frizurát varázsol magának (talán még tükör se volt a cellájában), ráadásul a szakállát is fazonra igazítja. Hol vagyok én ehhez képest?! :D
– A drogos kolumbiai versenyző elképesztően idétlen volt, mikor huhogva edzett meg rázkódott az edzőteremben, azt hittem, a következő az lesz, hogy bemutat egy piruettet is.
– A (krumpli?)püré+kenyérdiéta mellett továbbra is elképesztően jó fizikumot tudnak fenntartani a versenyzők.
– Vicces, hogy Boyka évekig (?) nem csinált semmit a börtönben, csak csoszogott és takarított, de azért top formában van az első bunyónál, ugyanolyan kigyúrt, mint előtte :D. (Azért szerencsére a lábtörést nem söpörték a szőnyeg alá, mert Yuri végigbicegi/sziszegi a filmet. )
– Scott az egyik interjúban említette, hogy mindig pár plusz kiló izmot fel kell szednie a szerep kedvéért (alapjáraton is elég kigyúrt a fickó), de nem érezte jól magát úgy, mert túl lomha (!!!) lett. :D Azt hiszem sokan szeretnének csak fele ilyen lomhák lenni. (Amúgy fel nem foghatom, miért nem ebben a Boyka stílusban nyomul a mindennapokban. :D)

Nagyon tetszett, klassz volt a vége is. spoiler
Gondolkodtam, hogy levonjak-e egy csillagot a röhejes kolumbiai miatt, de nem teszem, mert baromi szórakoztató film, Scott Adkins és a többi harcművész teljesítménye miatt meg már eleve lazán kijár neki a 10 csillag.

Corvus_CoRex 

Basszus… Boyka egy szent… X)
Nem a vallásos buzgalmára gondolok, hanem arra, hogy Turbót én turbó sebességgel kórházba juttattam volna. Rohadt idegesítő volt. Jesszusom.
spoiler

Ez is kiszámítható volt spoiler

Jaj, bírtam a kis kék teherautót! *0*
Meg nekünk is volt olyan kerek tükrünk. Azt hiszem, ebben a részben volt…
Fú, a láb viszont… 2. rész után elfelejtettem említeni, de itt meg ugye egész végig xar volt nekem, mert nekem meg a bal térdem kaksi. Tavaly tavasszal bicajról a vasúti töltés mellett rázuhantam vele egy kőre és apám szerint nem kellett vele orvoshoz menni.
Nehezen „gyógyult” meg és azóta se jött rendbe. Olyan furán mozog benne valami és ha nem vigyázok, néha olyan érzés, mintha bármikor úgy hátratörhetne nekem is, mint a 2. rész végén, szóval blöehh! X( Lol, mondjuk a 4. rész is „jó” volt, mert a másik, amim szokott fájni, az a derekam… X,)

Voltak azért itt is poénosabb részek, + mondom, ahhoz képest, hogy idegesítő volt Jerikó, + hogy sok dolog kiszámítható volt itt is, + hogy nem vagyok a verekedős filmek szerelmese, tökre nézhető volt nekem ez is. :)

1 hozzászólás
rocketdog 

Mind a történet, mind a karakterek sokkal érdekesebbek az előző részhez képest (bár még így sem ez a film erőssége). A párbeszédek is határozottan fejlődtek a „Megöllek a ringben!” szintről :D
Nem tudom, hogy a 3. részben már több idő jutott-e a küzdelmekre, vagy csak ezt az érzést keltette. De akárhogyis, én kifejezetten örültem ennek. Meg a profibb harcosoknak, akik változatos stílussal érkeztek a ringbe. Azt hiszem kellett is a sérült Boyka mellé még pár erősebb harcos, akit nézhetünk. Élmény volt nézni őket. Ezek a percek ismét 10 pontot érnek.

Ha a széria szemszögéből nézem, akkor jó húzásnak tartom, hogy egy másodhegedűs, alapvetően „rossz” karakterből kihozták a „jó” főszereplőt, és a spoiler.

3 hozzászólás
Annie04

Ugyanaz a véleményem mint a másodikról: http://snitt.hu/ertekelesek/124332 – csak ez még egy kicsit jobb volt.


Népszerű idézetek

Kiskakukk 

Boyka: Isten megajándékozott EGY dologgal: hogy én vagyok a legnagyobb harcos a világon. Az edzés az életem. Miért? Hogy bebizonyítsam, én is érek valamit.
Turbo: Hű… Hát, szar lesz összetörni ezt az álmot.

4 hozzászólás
Kiskakukk 

(Börtönigazgató az újonnan érkezett raboknak.)
Ahogy mondtam… üdvözlöm Önöket. És basszák meg!

Kiskakukk 

Turbo: Láttam a meccsedet. Elismerem, tudsz bunyózni!
Boyka: …
Turbo: De ez szart se számít, mert én is tudok.
Boyka: …
Turbo: Kész öröm veled csevegni! A beszélőkéd fantasztikus!

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Turbo: There is no honor in running.
Boyka: There's no honor in dying for money.

Kiskakukk 

Boyka: Te rohadt Júdás!
Gaga: Rendben, egy rohadt Júdás vagyok. És akkor te mi vagy? Jézus?


Folytatása

Összehasonlítás

Vitathatatlan


Hasonló filmek címkék alapján