Viharsarok (2014) 38

Land of Storms
105' · magyar, német · dráma 16

Megtalálni igazi önmagunkat olyan utazás, mely ismeretlen, ködös vidékre vezet – távol mindentől, amiben valaha hittünk. A Viharsarok című film a kamaszkor drámája: mozgalmas, érzelemmel telt története önmagukat kereső kamaszok felnőtté éréséről szól. Szabolcs Bernarddal együtt egy német… [tovább]

magyar · angol

Szereposztás

Sütő AndrásSzabolcs
Varga ÁdámÁron
Sebastian UrzendowskyBernard
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Kikiriki

Nem tud úszni, de azért beugrik a vízbe. Logikus. :D

ÉS EGYÉBKÉNT MI EZ A VÉG?? :c

Charityy 

Hallottam hideget-meleget a filmről, így kíváncsi voltam, nekem hogy fog tetszeni. Sajnos egyáltalán nem tetszett, borzasztóan lassú és vontatott, a párbeszéd is kevés, ráadásul egy csomó németül van. Túl soknak találtam a szexjeleneteket is, mintha minden második jelenet arról szólt volna.

doriilány

Hű. Elképesztő, hogy mennyire süt ebből a filmből, hogy magyar. És fura, hogy ezt gondolom, mert eddig számomra a „magyar” film az inkább hordozta magával a negatív jelzőt – túl színes, túlságosan.. még csak a megfelelő szót sem tudom rá, de úgy gondolom, hogy a legtöbben értik mire gondolok. Ez a film azonban.. Annyira tökéletesen mutatja be a magyar vidéket. Nem csak a táj, nem csak az emberek, de a tárgyak, az öltözékek, a szavak szintjén is annyira pontos, hihetetlen. Én le vagyok nyűgözve.
Valószínűleg csak annak fog tetszeni, aki szereti a lassabb folyású darabokat, ahol szinte minden apró mozdulatnak is jelentősége van. Ez ilyen, és én szeretem. Köszönöm, tényleg.

Kemiviki 

Kezdeném azzal hogy ez durván 18 karikás, de komolyan. Viszont nekem ez tetszett, nem rejtettek el semmit, nem köntörfalaztak, mutatták amit mutatni kellett. És le a kalappal a srácok előtt, nem sok ember vállalta volna be ezt szerintem.
A film az év meglepetése volt számomra, mert nem gondoltam hogy valaha is belefutok a kortárs magyar filmek között ilyen gyöngyszembe, úgy tűnik mégsem veszett el a remény a magyar filmek terén.
A történet egyszerű, lassan kibontakozó, de nagyon jól felépített, és érzelmekkel nagyon is teli. Ez egymáshoz érések sutasága annyira valódi, minden apró mozdulat amit tesznek… egyszerűen nem találok rá szavakat.
A vége pedig egy hatalmas arcon csapás volt, hogy nem úgy lett vége ahogy vártam, hogy ilyet be mertek vállalni. Hatalmas piros pont érte.
Kedvenc jelenetem az volt mikor a fiúk fürödtek és összeverekedtek.
Tudom, hogy nem idei film, de eddig még nem láttam, így nekem ez lett az idei év magyar filmje, de szerintem jó sokáig nem talál ellenfélre.

Ui: Vajon hol játszódhatott a film? Nagyon megtetszett a táj.

5 hozzászólás
woolfe

Nagyon erős. Az ereje talán pont a legtöbb netkritikus által felvonultatott hibákból ered: a színészek nem profi színészek (pont ezért hiteles a két fiú sutasága), uralkodik a filmen a csend (ez hitelesen lefesti a falusi életet), a párbeszédek rövidek, tömörek (ez inkább volt életszerű számomra). Gyönyörű képekkel operál, aki szeretne elmerülni egy kis lélektanban, és szereti a lassú folyású, érzelem-alapú történeteket, az szeretni fogja. És végre nincs benne a magyar filmekben uralkodó prűdség. Szép nyitás.

fayakezdet

Ebben a filmben abszolút működött a kevesebb néha több elve. Az elején azt éreztem hogy vontatott, de utána már azt, hogy pont a párbeszédek közötti szünetek adják meg a filmnek a drámaiságát, úgymond.

Zsu

Egy kihívás apropóján néztem meg a hétvégén több LMBT filmet, és nálam ez volt a legjobb. Végül a 9-es értékelésem is 10-esre módosítottam. Vannak hibái, de számomra ez 10-es volt. Kisebb munkához háttérnek kapcsoltam be, de nem tudtam levenni a szemem a képernyőről. Csodálatos jelenetek vannak benne, szép felvételek. A két fiú számomra teljesen hihetően játszott, igaz a mellékszereplők elég sablonosak, de el is tudom képzelni, hogy pont ilyen a focista apuka vagy a falusi többség.
Szerintem is inkább 18-as a korhatár. A szexualitás ábrázolása az átlagos magyar filmekhez képest szerintem nagyon jó lett. És ahogy mondtam, számomra teljesen hihető volt, ahogy eljutottak idáig a szereplők. Volt néhány jelenet, ami kevésbé tetszett spoiler
Az utóbbi években nagyon jó magyar filmeket láttam, és remélem folytatódik ez a javulás.
Végül meg egy kis spoiler: spoiler

csilly

Meglepő volt a számomra, hogy egy magyar filmes gárda hozakodik elő egy olyan művel, amely a férfiak közötti érzelmi és szexuális kapcsolatot viszi a vászonra. Alapvetően előítéleteim vannak a kortárs magyar filmipar darabajival szemben, de akad egy-kettő, amely mégis felkelti a figyelmemet. A vélemények között is pozitív visszajelzéseket láttam, így gondoltam megéri a rászánt időt. Amikor véget ért a film örültem, hogy nem kellett csalódnom.
A történet jól építkezik, szépen bontja ki az eseményeket és világit rá a tényekre. A szereplő gárda teljesítményét kicsit hullámzónak éreztem. Az intim jeleneteknél kiszakadtam a film világából és éreztem, hogy a szereplők csak játszanak, nem tudtam elhinni nekik azt, amit láttam.
Összességében azonban a film nagyon tetszett. Máskor is szeretnék a magyar szakemberektől ilyen tabu témába hasonlóan felkavaró filmet nézni.

shieldmaidenwithflowers

Nagyon, de nagyon erős film ez. Egy csepp rózsaszín máz sincs benne, és a boldogság halvány sugara sem tűnik fel benne. De talán nem is baj. Annyira igazi, és annyira áthatja a kis falusi élet. Megrázó a film, de most pont ez esett nagyon jól. Kicsit még fel kell dolgoznom, de kellett egy ilyen film nekem, határozottan kellett.

Dombi_Petra 

Egyáltalán nem tudom hova tenni ezt a filmet. Nagyon kíváncsi voltam rá, tök szuper értékeléseket olvastam, de csalódtam. Számomra vontatott volt, unalmas és értelmetlen. Voltak benne jó részek spoiler is, de túlnyomó többségben a rossz dominált. A filmnegyedét a német szöveg miatt nem értettem. Végig azon gondolkoztam, hogy van az, hogy magyar beszédnél van német felirat, fordítva pedig nem?! Na mindegy is. De a befejezéstől egy kicsit kiakadtam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján