Űrvihar (2017) 179

A klímaváltozás biztos és elkerülhetetlen. És semmi kétség: a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül… [tovább]

Szereposztás

Gerard ButlerJake
Abbie CornishSarah
Ed HarrisDekkom
Andy GarciaPresident Palma
Robert SheehanDuncan
Jim SturgessMax
Alexandra Maria LaraUte Fassbinder
Eugenio DerbezHernandez
Mare WinninghamDr. Jennings
Drew PowellChris Campbell

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

kiruu 

Nagyon kevés sci-fit láttam, így nincs viszonyítási alapom, de ez szar. Sajnálom. Ez van. Nem sikerült meggyőznie, hogy a sci-fi műfaja lehet izgalmas és jó.
Az alap ötlet nem lett volna rossz. De ennyi. Fél óránként öt percig látványos katasztrófák, de ezeket kb az előzetesben is megtaláljuk.
Unalmas, lapos beszélgetések, családi drámák. Jójó, szép az űrbázis, meg minden, de harmadszorra az sem köt le.
A thriller vonalat nem is érzékeltem a filmben.
Nyilván a világmegváltó ügy itt is megvan és spoiler
Az egyetlen emberi reakció, amit ez a film kiváltott belőlem az a „Jaj, csak a kutya ne halljon meg” volt.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem ez tetszett. Nagyon látványos film, bár vannak hibái, azt én is észrevettem. Izgalmas, egy kis akció, krimi, és egy csipet romantika is párosul a katasztrófához. Egy kicsit néhány másik katasztrófafilm utánzatát láttam benne. Pl 2012, Holnapután, és egy kis Armageddon, Deep Impact. De nekem így is tetszett. A szereplők annyira nem fogtak meg, de a kislány cuki volt. Az űr, amit látni lehetett belőle még mindig látványnak sem utolsó.

Solo_Mayer 

Mostanában nagy divat savazni a látványfilmeket pusztán azért, mert látványfilmek, de miért ne szerethetnénk őket? Hisz az emberi szem éhezi a szépet, szeressük hát bátran ezt a kategóriát! Különösen, ha még jó története is van, márpedig a Geostormnak van, még akkor is jó, ha már unalmas a 'mentsük meg a Földet' koncepció. Ez a film engem odaragasztott maga elé, fel is került a kedvencek listájára, meg fogom nézni még egy párszor. Az egyetlen, amiről szívesen lemondtam volna, az a hülye testvérharc, ami akkor is folyt, amikor nem kellett volna. Ettől az apróságtól eltekintve imádtam a filmet látványostul, történetestül együtt.

5 hozzászólás
Saileach 

Hát, szóhoz sem jutok. Ez agyzsibbasztóan szar. Teljes technikai képtelenségek. Időjárást szabályozó globális műholdhálózat, halálsugár a fűtéshez (á la Jedha and Scarif), hanghullámos hűtés, többszázfős űrállomás, melyre a percenként felszálló űrsiklók leszállnak hangárokba (l. Star Wars) kerékfékkel, gravitáció keltés forgó kerékkel az űrállomáson ("mert a forgás dögös"), mindennek ellenálló űrruhák, a légüres térben lökéshullám, tenger a Szaharában, pár másodperc alatt megfagyó emberek, és kedvencem a 2 személyes időjárás szonda, ja és lámpája is van (hogy ne féljen a sötétben), minden űrbeli mozgás hiteltelen – s mindez már ezévben (2019-ben) megvalósulhat!!! Yupiii, már van miért élnem!
Egy csillagot a látványért, mert az látványos volt! :)

Bohemian 

Ez volt mindeddig a 3. film, amin elaludtam a moziban…

5 hozzászólás
csokidani 

Nem volt ez annyira szar mint ahogy mindenhonnan hallottam. Persze helyén kell kezelni, mert hát ugye ez tipikus öndicsőítő amerikai maszlag csak éppen egy kis űrrel megspékelve.
Apropó űr: Űrvihar a címe, de az ugye nem volt, így javaslom h változtassák meg a címét Majdnem űrviharra.
Amúgy legalább nem volt benne az a gagyi kínosság ami nagyon sok hasonló filmben benne van; jó lesz ismételgetni a ker Tv-kben évekig…

TejesMasni 

Nekem tetszett. Izgalmas és látványos film volt. Jól szórakoztam rajta, amolyan igazi katasztrófafilm. :) Mínusz egy csillag az amerikai sallangokért, de ezt leszámítva ötletes és nézhető kategória. A színészek jól hozták a szerepeiket. spoiler Jim Sturgess-t pedig egyre jobban bírom. :)

eNNBeus 

Nem kiemelkedő darab de egy vasárnap délutáni katasztrófafilmnek elmegy. Van benne dráma kutya kisgyerek sírás rívás minden ami kell.

Little_Monster 

Sok rossz film készül mostanában, de 2017-ben én ennél rosszabbat nem láttam. Unalmas, sablonos, kiszámítható, ráadásul az összes izgalmas részt már a trailerben láttuk. Emiatt nem volt érdemes leülni elé, mert sem a történet, sem a karakterek, a színészi játék meg aztán főleg nem ad hozzá semmi többet. Akciófilmnek gyenge, katasztrófafilmnek nevetséges. A felvonultatott helyzetek, azok megoldása és a párbeszédek pedig fájóan kínosak. Senkinek nem ajánlom, még annak se, aki a trailer alapján kedvet kapott, hiszen azzal már a filmet is látta.

dulkap 

Metacritic – 21; Rotten T – 3.6 (Az oldal százalékszámítása, amire a többség hagyatkozik a tökéletes félrevezetésről szól csak, ezért nem használom.) Innen tudtam, hogy nem lesz ez egy rossz film…
Nem is volt az pedig vannak a forgatókönyvnek hibái és bőd részei. Pl. megtudjuk, hogy Dubai-ban van a legjobb csatorna rendszer illetve a legszembetűnőbb, hogy spoiler.
Nagy fordulatoktól sem mentes, hiszen elég gyorsan sejteni lehet, hogy kik a ludasok.
Viszont mindezek ellenére egy elég pörgős történet, nincsenek benne üresjáratok és amikor kell, akkor látványos is. Ugyan akik egy szimpla eye-candy katasztrófa filmre számít annak lehet egy kis csalódás, mert ez inkább egy akció-krimi, de abból az élvezhetőbb fajtából.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján