Űrvihar (2017) 34

Geostorm
109' · amerikai · akció, sci-fi, thriller 12

A klímaváltozás biztos és elkerülhetetlen. És semmi kétség: a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül… [tovább]

magyar

Szereposztás

Gerard ButlerJake
Abbie CornishSarah
Ed HarrisDekkom
Andy GarciaPresident Palma
Robert SheehanDuncan
Jim SturgessMax
Alexandra Maria LaraUte Fassbinder
Eugenio DerbezHernandez
Mare WinninghamDr. Jennings
Drew PowellChris Campbell
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 109


Kiemelt értékelések

Bohemian 

Ez volt mindeddig a 3. film, amin elaludtam a moziban…

5 hozzászólás
kiruu 

Nagyon kevés sci-fit láttam, így nincs viszonyítási alapom, de ez szar. Sajnálom. Ez van. Nem sikerült meggyőznie, hogy a sci-fi műfaja lehet izgalmas és jó.
Az alap ötlet nem lett volna rossz. De ennyi. Fél óránként öt percig látványos katasztrófák, de ezeket kb az előzetesben is megtaláljuk.
Unalmas, lapos beszélgetések, családi drámák. Jójó, szép az űrbázis, meg minden, de harmadszorra az sem köt le.
A thriller vonalat nem is érzékeltem a filmben.
Nyilván a világmegváltó ügy itt is megvan és spoiler
Az egyetlen emberi reakció, amit ez a film kiváltott belőlem az a „Jaj, csak a kutya ne halljon meg” volt.

meseanyu

Esős vasánap este egynek elment, de azért nem egy nagy szám. Láttam már ennél sokkal jobban megcsinált katasztrófafilmet is. Mondjuk unalmasnak nem mondanám, voltak benne kellőképpen csavarok is (bár sokszor kiszámíthatóak), meg látványos is volt, de valahogy még sem került igazán közel a szívemhez.

Little_Monster 

Sok rossz film készül mostanában, de 2017-ben én ennél rosszabbat nem láttam. Unalmas, sablonos, kiszámítható, ráadásul az összes izgalmas részt már a trailerben láttuk. Emiatt nem volt érdemes leülni elé, mert sem a történet, sem a karakterek, a színészi játék meg aztán főleg nem ad hozzá semmi többet. Akciófilmnek gyenge, katasztrófafilmnek nevetséges. A felvonultatott helyzetek, azok megoldása és a párbeszédek pedig fájóan kínosak. Senkinek nem ajánlom, még annak se, aki a trailer alapján kedvet kapott, hiszen azzal már a filmet is látta.

Zajec 

A katasztrófafilm része nem volt a legjobb, azért léteznek ennél sokkalta átgondoltabb (meg látványosabb) alkotások, de azt hiszem, itt nem is erről szólt a főszál – szerencsére. Sokkalta inkább az emberi hiúságról, hatalomvágyról, és arról az ősi alapösztönről, ami folyton a győzelem felé kanyarítja az utat, bármi áron alapon. Néha persze vannak kivételek, ezek tökéletes filmhősökként funkcionálnak, és bár nagyon igyekeztek kihangsúlyozni, hogy ez nem egyedül Amerika érdeme, ennek a filmnek sem sikerült lerángatni a piedesztálról a nagy-nagy USÁ-t. Nem mondom, hogy propagandafilm, azt se, hogy rossz volt, inkább amolyan egyszer nézős űrjáték, ahol fontos a NASA. Mert az ugye alapból létező vállalat. Viva la USA! Ja, nem. Őszintén nem értem, mit akartak ezzel a filmmel.

Nocharity

Ez pusztán egy látványfilm volt. Nem vártam tőle többet, nem is kaptam tőle többet, és nem is bántam. A sztori bugyuta, logikai alapja abszolút nincsen, a karakterek sablonok és harmatgyenge konfliktusokkal operálnak, de ettől függetlenül élvezhető a végeredmény, ha nincsenek elvárásaid. 3D-ben kifejezetten szép volt, a világűrös részeket különösen szerettem. Egynek elmegy.

Marcsi0603 

Plusz egy csillag a moziélmény miatt, de amúgy szörnyen csalódtam ebben a filmben. Nagy katasztrófajelenetekre vártam sok-sok király CGI-jal, ehelyett kaptam egy családi drámát. Túl sokat beszélgettem, nekem sok volt az uncsi akciórész, és a szereplőket sem sikerült igazán megkedvelni. Leginkább a Holnaputánra hajaz a film, csak abban több a katasztrófa, itt meg csak mellékes dolog, hogy hé, különben pusztul a Föld, de azért veszekedjetek csak…

Katyesz

Mondhatjuk, hogy egy szokásos amerikai katasztrófafilm, de mégis van mondandója. Igenis oda kell figyelnünk a bolygónkra. Csakis mi tehetünk érte, ha már ennyi mindent tettünk ellene. Nagyon jó színészekkel összerakott történet, nekem bejött.

Czkitty

Egy Holnapután-Függetlenség napja keverék volt ez a film, de ennek ellenére szerintem nem volt annyira rossz. Ugyan kiszámítható volt, de ettől függetlenül voltak részek, amit kifejezetten élveztem.
Nem valószínű, hogy újra meg fogom nézni, de egyszer megérte.
(Bevallom, sokkal rosszabbra számítottam)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján