Greenland – Az utolsó menedék (2020) 74

Egy elhidegült házaspárnak össze kell fognia, hogy fiukat és magukat is biztonságba juttassák, miután véletlenszerűen kiválasztják őket, hogy egy földalatti bunkerba költözzenek egy az űrből érkező óriási objektum elől, ami 48 óra múlva mindent elpusztíthat a Földön.

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Gerard ButlerJohn Garrity
Morena BaccarinAllison Garrity
Scott GlennDale
David DenmanRalph
Holt McCallanyTwin Otter Pilot
Roger Dale FloydNathan Garrity
Randal GonzalezBobby
Hope DavisJudy Vento

Kedvencelte 1

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A film arról szól, hogy idióta szereplők hülyébbnél hülyébb dolgokat csinálnak. Mintha olvastak volna egy „ezt-ne-tedd-vészhelyzet-esetén” könyvet és csak azért is megtennének mindent, ami ellent mond a józan észnek. Irtó szánalmas jelenetek vannak benne és nagyon elhúzták; elég sok az üresjárat és az ismétlődő cselekmény. A katasztrófa és annak „megoldása” tipikus volt, ami nem baj, de látványban nem nyújtott nagy élvezetet, ráadásul az egész valahogy kurtán furcsa lett. De arra mindenképpen jó volt, hogy anyukámmal morális kérdésekről diskuráljunk.

Mr_White 

A film teljesen új alapokra helyezi a katasztrófafilm műfaját. Nincs benne kutya.

1 hozzászólás
Laren_Dorr 

Az a helyzet, hogy az első egy óra remek volt. Az üstökös nem is szerepelt, csak egy család szemszögéből nézhettük végig, ahogy széthullik a civilizáció, ők pedig egy olyan reménytelen helyzetben találják magukat, hogy azt mondod, nem létezik, hogy ebből happyend lesz. Dráma és karfaletépős izgalom. Remek volt. Hanem aztán jön a film második fele, ami olyan ordenáré giccsbe, kliséhalmazba meg ostobaságokba fordul, hogy nem hiszed el, ezt ugyanaz az ember írta. Pedig az a csóka írta, aki a Buried-et, ahol másfél órán keresztül csak Ryan Reynoldsot nézed egy dobozban, mégis lerágod a körmöd, szóval ért a feszültségkeltéshez és hozza is a formáját az első órában. Úgy képzelem, a fejesek leszóltak neki: Figyu, ez mégis egy katasztrófa film, tegyél bele üstököst is meg látványos becsapódásokat, meg hosszú érzelmes összenézéseket. Biztos mondták, hogy kutyát is, de arra szerencsére már nem volt hajlandó.
Most hogy csillagozzak egy filmet, aminek 9 pontos az első fele és 4 pontos a második?

Irasalgor

Ettől függetlenül katasztrófafilm kedvelőknek- és nem kedvelőknek egy kiegyensúlyozott szórakozást fog nyújtani az alkotás, hiszen izgulni tényleg lehet a szereplőkért, s bár az alap konfliktus meglehetősen bugyuta- és irreális események sorozatából indul ki, de a – nagyon enyhén –, Last of Us-jellegű erőszakos társadalom narratíva meglehetősen korrekten kerül lefestésre. Más kérdés, hogy a film második fele átvált klisébe és megszokásba, ami a néző lelkének jót tesz, de sajnos az alkotás emlékezetességének nem, ami miatt egy egyszer megnézhető, korrekt alkotást fog látni az, aki bizalmat szavaz a filmnek.

Értékelés: 7/10

csokidani 

Epphogy nezheto, tipik egysejtu amcsi film. Arra pont jo lesz, hogy evente tizszer leadjak az erteelklubbbon. Nem erdemes elkezdeni cincalgatni, mert betelik vele az internet (ketszer is).

ftamas

Ha nem merülünk bele, akkor nem volt vészes. Gerard Butler szerencsés, hogy ilyen filmben szerepelhet, mint B kategóriás színész.

iamwiki 

WOW. Nagyon jó volt. Érdekes, akciódús. Néhol én a képernyő előtt agyon izgultam magam, hogy mi fog történni. Geralt Butler nagyon illett a védelmező apa/férj szerepére.


Hasonló filmek címkék alapján