Tűzzel-vassal (1999) 13

With Fire and Sword · Ogniem i mieczem
175' · lengyel · kaland, dráma, háborús, történelmi

1647. Különös jelek gyülekeznek a végtelen sztyeppe fölött: háború lesz, olyan hatalmas és olyan kegyetlen, melyet nem látott még a világ. Kozákok, tatárok és lázadó lengyel nemesek a Hetman vezérlete alatt támadnak a civilizált Európára. Egyedül a büszke lengyel lovagok állíthatják meg őket: de… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Izabella ScorupcoHelena Kurcewiczówna
Michal ZebrowskiJan Skrzetuski
Aleksandr DomogarovJurko Bohun
Krzysztof KowalewskiJan Onufry Zagloba
Bogdan StupkaBohdan Chmielnicki
Zbigniew ZamachowskiMichal Wolodyjowski
Marek KondratII. János Kázmér király
Andrzej SewerynJeremi Wisniowecki herceg
Wiktor ZborowskiLonginus Podbipieta
Wojciech MalajkatRzedzian

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

para_celsus

Valaki mutassa meg ezt az alkotást a magyar filmkészítőknek, hátha megtanulják, hogy is kell történelmi kalandfilmet készíteni.

Kiskakukk 

Imádom! Gyerekként láttam először és bár akkoriban utáltam a történelmi filmeket, ez szerelem volt első nézésre. A lengyelek tudnak valamit. Azóta eltelt sok év, oda-vissza megnéztem magyarul és lengyelül is, a regényt is elolvastam. Persze itt is az adja a sava-borsát az egésznek, hogy egy szerelmi történet ível át a háborún. Remek karakterek vannak benne. Skrzetuski és Helena ugyan elég sablon szerelmespár, nade ott van Bohun, a forrófejű, agresszív, szerelmes kozák, akinek minden vásznon töltött perce aranyat ér. Aztán az alkesz Zagłoba, mint humor faktor, istenem, de jókat nevettem rajta. Főleg, mikor Wołodyjowskit hozza kìnos helyzetbe. :D

Minden térfélen akadtak szimpatikus karakterek, szerencsére a film elég pártatlanul kezeli a háborúban álló feleket. Durvaságból, vérből és látványos csatákból nincs hiány. Képileg, hangulatilag és rendben van a film.

Ajánlom mindenkinek, de főleg azoknak, akik a sok hollywoodi film helyett inkább valami európai gyöngyszemre vágynak. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján