Touken Ranbu (Touken Ranbu - Movie 1.) (2019) 2

Touken Ranbu: The Movie · 映画刀剣乱舞 (Eiga Touken Ranbu)
101' · japán · akció, fantasy, történelmi

A 2205. év. Saniwa-nak, a bölcsnek hatalma van legendás kardok életre keltésére. Ezeket az életre keltett kardokat nevezik Touken Danshi-nak.
Saniwa tájékoztatja egyik Touken Danshi-ját, Mikazuki Munechika-t a Time Retrograde seregének tervéről, miszerint meg akarják változtatni a… [tovább]

japán
japán

Képek 13

Szereposztás

Suzuki HirokiMikazuki Munechika
Aramaki YoshihikoYamanbagiri Kunihiro
Kitamura RyouYagen Toushirou
Wada MasanariHeshikiri Hasebe
Iwanaga HiroakiNihongou
Sadamoto FumaHonebami Toushirou
Shiina TaizouFudou Yukimitsu
Hirose TomokiUguisumaru
Yashima NoritoHashiba Hideyoshi
Yamamoto KojiOda Nobunaga

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Az első stage play szintén a Honnoji incidenst dolgozza fel, viszont ott eléggé máshogy alakultak a dolgok. és nem is értettem pontosan Nagyon szépen köszönöm a fordítást, @Netta88! :)

A történet önmagában is megállja a helyét, és a karakterek személyiségét is visszaadja. A film eléggé Mikazuki központú, amit egy kicsit sajnáltam abban a tekintetben, hogy az én kedvenc szereplőm – Mutsunokami – nem volt benne, és Yamanbagiri sem kapott most nagyobb szerepet. Viszont nagyon kedvelem Mikazukit is, valamint Suzuki Hiroki nagyon jó alakítást nyújtott spoiler. A kontaklencséjének a színe kicsit természetellenesen nézett ki, viszont a kosztümök nagyon jól néztek ki. A harcjelenetek legtöbbször nagyon jók és pörgősek voltak, néha a cgi kicsit béna volt, de alapjáraton egész jól megoldották. A többi kard is nagyon cuki volt, bár sajnos nekik annyira nem volt idejük kibontakozni. Annyira nem shippelek ebből a sorozatból senkit sem, de most tényleg kaptunk pár érdekes Mikazuki x Hasabe jelenetet, ami kicsit megingatott, mert meglepően cukik lennének együtt, pedig nem gondoltam volna.

11 hozzászólás
Netta88 

Egy ideje kerestem már a filmet, és néhány napja rá is akadtam, és mivel feliratot is találtam hozzá (hamarabb, mint ahogy a videót megtaláltam), így nem volt kérdés, hogy le is fordítom.
Az animéket még nem láttam, így nem tudom összehasonlítani, illetve megmondani, hogy adaptálja-e az anime cselekményét vagy nem, de mint – önálló- film, nekem nagyon tetszett. A cselekmény érdekes volt, pláne mert egy kissé átírták a történelmet, ezzel fordulatokat beletéve a filmbe. A történet menete talán egy kicsit kiszámítható mondjuk én csak pislogtam, hogy „Ez most mit csinál? Miért csinálja? , de szerintem izgalmas volt. Emellett tele van jóképű fickókkal, kell ennél több az ember lányának? XD
A nevektől féltem, hogy nem fogom tudni megjegyezni mind, illetve a szereplőhöz társítani, viszont Uguisumaruén kívül meglepő módon mindenkiét hamar sikerült megjegyeznem, és mire kész lettem a felirattal, már az övét is sikerült megjegyezni. x) A jelmezek egyébként karakter hűek és szépek. Tetszettek az ellenfelek jelmezei is, és a cgi sem zavaró szerintem.

A cselekmény mellett Mikazuki Munechika, vagyis Suzuki Hiroki, miatt érdekelt nagyon a film, de őszintén meglepetésként ért maga a karakter személyisége, mert bár ismertem Mikazukit képekről, figurám (nendo) is van belőle, teljesen másképp képzeltem el őt. Én egy kissé szétszórt embernek hittem, aki sokat bohóckodik, ehelyett kaptam egy egészen komoly, szinte titokzatos fickót, ami egyébként nem volt baj, csak meglepett. :D Jó sokszor el is kalandoztam Mikazuki szövegrészének fordítása közben, emiatt is, meg mert jól megfigyeltem Hiroki-t, és meg kell mondjam, még mindig fura a kék kontaktlencsével, habár ez egy fokkal sötétebb volt, mint a Noragamiban Yatonak. Mint írtam összehasonlítási alapom nincs, így nem tudom, hogy a játéka mennyire volt karakter hű, de szerintem jól alakította a szerepét.

Mikazuki mellett Heshikiri Hasebén akadt meg a szemem és lopta be magát a szívembe a kis kételkedő stílusával. Jót nevettem az egyik válaszán, és jó páros voltak Nihongouval, akin egyébként szintén jót nevettem, mert az öltözéke és a lándzsája miatt amin amikor épp nem harcolt valami szőrmés védőruha (?) volt húzva, amitől úgy nézett ki, mint a portörlő egy takarító munkásra emlékeztetett. XD És ha már nevetés Yamanbagiri is aranyos volt, amikor egyébként végig cuki volt ő is a harc kezdetekor látszott, hogy alig bírta előrántani a kardját. Ez épp csak egy pillanatra látszódott, de pont kiszúrtam. XD
Amúgy ha már megemlítettem a párosokat, ha akartam volna sem tudtam volna, nem shippelni őket, mikor a google olyat fordított nekem, hogy Mikazuki azt mondja Hasebének: „Nem kaphatsz meg.” Mire én: Oké… (๑˃ᴗ˂)ﻭ
Egyébként japánról fordítottam, és már rohadtul nem tudom mi volt a szöveg, de nagyon nem ez, az biztos. Mondjuk az sem volt semmi, amikor ezt a mondatot fordította: „Téged szolgálok azzal, hogy eldobom az életed." xD

A többi fiú is nagyon cukker volt, főleg Honebami, akinek a nevét anno kapásból Homibarinak olvastam, aki olyan kis elveszett báránynak tűnt végig, és ez az arcára is ki volt írva. Hát egyem meg őt is. :D Yagennel egyébként annyira nem szimpatizáltam az elején, nem tudom miért, de végül őt is megkedveltem, és a színész arcát is sikerült megjegyeznem: egyből felismertem őt a Nanatsu no Taizai Stage Play-ben. x)

A másik színész, akit már láttam más szerepben is – vagy mondom úgy, hogy akit megjegyeztem, hogy láttam már másban is, mert a film megnézése előtt Kitamura Ryout vagyis Yagent is láttam már az Akatsuki no Yona Stage Playben, mint Kija, de nem ragadt meg, ahogy Wada Masanarit sem ismertem fel, hogy ez előtt, mint Fehérvérsejt láttam a Hataraku Saibouban – az Shiina Taizo. Rá is kíváncsi voltam egyébként, de sajnos nem sok szerepet kapott a filmben. Vicces amúgy, hogy a karakterek, akiknek a szerepében eddig láttam, vagy enni szeret nagyon vagy inni. :D

Oda Nobunagáról, a haláláról és úgy az egész Sengoku korról nem sokat tudtam eddig, kivéve azt, amit az Ikemen Sengoku játékból megtudtam, szóval a film nézése közben egy kicsit mélyebbre kellett ásnom magam a témában, mert kissé zavaros volt, főleg az átírások miatt, és nem csak maga a történelem átírása miatt, hanem egy-két név miatt is, mint Hashiba Hideyoshi. A játékban ugyanis Toyotomi Hideyoshi van, ahogy a legtöbb animében is, de mint kiderült Toyotominak volt több szamuráj neve, meg beceneve, köztük a Hashiba is.
Akechi Mitsuhide leszármazottját viszont nem tudtam beazonosítani, mert egyik fiát sem – a lányát meg pláne nem- úgy hívták, ahogy a filmben megnevezik, így ő valószínűleg kitalált személy esetleg a fogadott fiát, Hidemitsut keresztelték itt át.
Mindenesetre tanultam egy kis japán történelmet is, aminek egyébként nem valószínű, hogy utánaolvastam volna csak úgy, szóval már ezért is megérte megnézni és feliratozni a filmet. Ráadásul még kíváncsibb lettem erre a korra, úgyhogy majd nézek még más feldolgozásokat is, amik ezt a kort veszik alapul.
A filmet meg csak ajánlani tudom, mert szerintem egy jól összerakott kis történelmi akció fantasy. :)


Folytatása

Összehasonlítás

Touken Ranbu - Movie


Hasonló filmek címkék alapján