Tisztességtelen ajánlat (1993) 78

Indecent Proposal
118' · amerikai · dráma, romantikus 16

Diana és David már régóta szerelemben élnek együtt, ám egy napon rádöbbennek: anyagilag teljesen tönkrementek, ami David karrierjét is elvághatja. Megmaradt pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni, sikertelenül. A kaszinóban azonban felfigyel Dianára egy jóképű milliomos, aki 1 millió… [tovább]

Angol
angol

Képek 4

Szereposztás

Robert RedfordJohn Gage
Demi MooreDiana Murphy
Woody HarrelsonDavid
Seymour CasselMr. Shackleford
Oliver PlattJeremy
Billy Bob ThorntonDay Tripper

Kedvencelte 10

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Ez egy remek film…tanulságos…érdemes megnézni. Régen láttam, de még mindig élénken él bennem a story.

Junes 

A döntés előtti párbeszéd maradt meg bennem leginkább. Vajon végülis ki hozta meg azt a döntést, hogy elfogadják a milliomos ajánlatát? A nő, vagy a férfi? Ki akarta valójában, és ki volt az, aki csak azt mondta ki, amit szerinte a másik hallani akart?
Vajon valóban fel lehet dolgozni egy ilyen döntést később? És miért mindig csak akkor jön rá az egyik fél, hogy mit veszített, amikor a másik már nincs ott?
A pénz valóban megváltoztatja az embereket, illetve a kapcsolatokat? Az, ha sok van, illetve annak hiánya is?
Más volt így érett fejjel megnézni ezt a filmet, mint anno, amikor először vetítették a tévében sok-sok évvel ezelőtt.


Népszerű idézetek

Dániel

Valaki egyszer azt mondta: ha valamit nagyon akarsz engedd el, ha visszajön akkor örökre a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt igazán a tiéd.

Dániel

Soha nem volt pénzünk úgy, hogy azzal töltöttük a szabadidőnket, hogy David megmutatta nekem kedvenc épületeit, de néha azért kedvem lett volna megkérdezni, hogy mit bámulunk egy hülye autómosón. Ő azt válaszolta volna, nem is hülye csak használd a szemedet. Megtanított rá, hogy másképp lássam a dolgokat

Dániel

Emlékszem egyszer még fiatal koromban mentem haza felé a moziból v. nem tudom honnan a metrón. Szembe velem ült egy lány, és emlékszem a ruhájára. Itt elől végig gombok egészen idáig. Soha olyan gyönyörűt még nem láttam, akkor még szégyellős voltam. Amikor visszanézett rám, elkaptam a szemem. Aztán kicsit később megint visszanéztem és ő állta a tekintetem. Mikor eljött az én megállóm, leszálltam, az ajtó bezáródott, és ahogy a kocsi távolodott, ő kísért a szemével és alig észrevehetően elmosolyodott. Borzalmas volt. Szerettem volna feltépni az ajtót, minden este vissza mentem ugyanabban az időben, heteken át, de soha többé nem láttam. Ennek már harminc éve, de nem múlt el egyetlen napom sem azóta, hogy ne jutott volna az eszembe. Nem akarom, hogy ez megismétlődjék velem.

Dániel

Egyszerűen féltem, hogy vágyódsz utánam. A legjobban attól féltem, hogy igazad van, ha vágyódsz utánam. Mert úgy éreztem, hogy ő a jobbik. De most már tudom, hogy nem, csak több pénze van.


Hasonló filmek címkék alapján