Tini Nindzsa Teknőcök (Tini Nindzsa Teknőcök 1.) (2014) 82

Teenage Mutant Ninja Turtles
97' · amerikai · akció, kaland, vígjáték 12

1 díj · 4 jelölés

New Yorknak segítségre van szüksége. A bűn a Fürge Láb klán képében rátelepedett a metropoliszra, és a vezetőjük, a titokzatos Zúzó mindenkit a kezében tart, legyen az tisztviselő, rendőr vagy politikus. A jövő kilátástalannak látszik, mígnem váratlanul felbukkan a csatornából a Tini Nindzsa… [tovább]

magyar

Szereposztás

Tony ShalhoubSzecska mester (hang)
Noel FisherMichelangelo
Alan RitchsonRaffaello
Jeremy HowardDonatello
Johnny KnoxvilleLeonardo
Megan FoxApril O'Neil
William FichtnerEric Sachs
Will ArnettVernon Fenwick
Whoopi GoldbergBernadette Thompson
Abby ElliottTaylor

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

christine 

Én is megyek szemben az árral, de nekem ez tetszett. Bár a teknőcök viselkedése nem mindig jöttek be, de alapjáraton viccesek voltak a poénok.
Megan karaktere számomra túl… túl bágyadt volt, túl ártatlan, hogy úgy mondjam, nem volt elég tökös. Mintha a sorozatban jobban az lett volna.

Leah 

Én . Nem . Ezt. Egyszerűen. Nem. A-a.
Fejfogós, fejrecsapós jelenetek tömkelege és Michelangelo ovis szintű „poénjai".
Megan fox mint April. Eh…

Az egészben az elején az intro és a outro rajzok-animációk tetszettek.
(plusz a liftes jelenet – meg amikor Don fellöki a hegyoldalban a kocsit.)
Holnap kövi rész :D

Traclon 

Miért kell a gyermekkorom összes nimbuszát lerombolnia a XXI. századi filmgyártásnak…?
Ennek a förtelemnek végképp semmi köze nincsen az eredeti Tini Nindzsa Teknőcökhöz, köszönő viszonyban sincs sem a az 1987-es rajzfilmsorozattal, sem a ’90-es és ’92-es filmekkel, sem a képregénnyel, semmivel. A karakterek förtelmesek, visszataszítóak, ha így néztek volna ki a teknőcök gyerekkoromban, valószínűleg az első találkozás után sikítva menekültem volna a közelükből. De más egyéb problémák is vannak a filmmel – az egész sztori, a fürgelábak klánja, a nindzsa harcmodor megjelenése a főhősök életében, minden csak lóg a levegőben…
Az egyetlen, ami igazán látványosra meg lett csinálva, és tényleg tetszett, az a hegyoldalban lefelé száguldós jelenet (gondolom 3D-ben még nagyobbat üthetett), ez az egyetlen, ami kissé felhúzza a csillagok számát is.

agi89

Moziban láttam a második rész trailerét és teljesen bezsongtam tőle, így nyilván meg kellett nézni az első részt mielőtt megyünk a moziba. :D

Nem tudom mi van bennem fordítva bekötve, hogy ennyire szeretem azokat a filmeket amit a többség lehúz. De nekem ez (is) piszkosul tetszett.
Jó, persze látom a hibákat, de nem érdekelnek illetve gyorsan megszoktam a teknőcök külsejét és nem botránkoztam meg rajta.

Annyira olyan ez a film, amiért én leülök a tv elé vagy beülök a moziba.
Kikapcsol, megnevetett.
Érzelmileg egy könnyű film. Nekem sokszor erre van inkább szükségem, nem kell mindig a nagy dráma.

Biztos vagyok benne, hogy meg fogom még nézni. :)

Hippoforaccus 

Míg az első trilógia annyira műanyag szagú volt, hogy egy életre beleette magát az orromba a szaga, ez a másik irányba meg, mert annyira túltolták a CGI látványt, hogy attól fájdul meg az ember szeme.
A történet nem rossz és vannak benne jó poénok, de valahogy nem az igazi ez a kigyúrt gengszter stílus, amit a mutánsok képviselnek. Zúzó pedig nem, hogy vicces, de egyenesen nevetséges :)

Törpillaa 

Gyerekkorom nagy kedvence voltak a Tini nindzsa teknőcök imádtam.
Mielőtt mentem volna suliba mindig megnéztem sose hagytam ki egy részt sem, és lehet nem csak én voltam így anno. :)
De nekem ez a film nagyon tetszett.
Először féltem megnézni nem tudtam mire számítsak, de kellemesen csalódtam. Igaz nem olyan mint a régi Tini nindzsák, de kövezetek meg nyugodtan nekem akkor is TETSZETT. Imádom őket.
Vicces volt és nekem bejöttek az akciójelenetek főleg a havas része mikor zuhantak. Az nagyon jó volt. Bírtam Michaelangelo-t olyan vicces volt. Raffaello, Donatello, Leonardo még mindig ugyanúgy nagy kedvencek.
Megan Fox és Will Arnett is jó szerepet kapott.
Bírtam Vernonként, de April kicsit naiv és az elején zakkantnak tűnt. :D
Zuzó és Eric Sachs kicsit gyenge volt mint főgonosz. De Zuzó harcolni azért tud.
Szecska mester is kicsit kevesebb volt, de azért jól bunyózott.

Tamás 

Semekkora Tini Nindzsa Teknőc rajongó nem vagyok, ez az első amit valaha láttam, és a játékidő alatt tanulgattam a neveiket. Kicsit a hangsúlyok mintha eltolódtak volna, mert konkrétan April a főszereplő, a teknősök pedig egy nagy massza, menő akciójelenetekkel és lazulós beszólásokkal. A film képi világa minőségét illetően kidolgozott, de ízléstelen. A sötét helyszíneken ronda pofával vicceskedő teknőcök egyszerűen csak vérgagyi hangulatot teremtenek :D Az akciók azért kárpótoltak, bár a hószánkázós jelenet is nagyon bugyuta volt. És a bunyókon kívül a film igazából nem szólt semmiről. Sok helyen a saját koncepcióját röhögteti ki, ami nem vall valami nagy önbizalomra. :D

ppayter 

Ez valami förtelmesen szr. Teljességgel megfoghatatlan számomra az a jelenség, hogy (tizenkét éves fiúknál érettebb) emberek mennek és megnézik, ráadásul nem azért, mert kíváncsiak, hogy vajon még rosszabb-e, mint elképzelték. (Az.) Pozitív skálán értékelhetetlen, de ha egyszer nem lehet negatívba menni és a nulla csillag nem számít bele az átlagba, kénytelen vagyok megtisztelni eggyel.

kage_sama

Inkább nosztalgiázásra alkalmas film azoknál, akik még gyerekkorukban a rajzfilmszériát követték. Néha egész értékelhető poénokat szült, hogy mind a négy teknős más személyiséggel rendelkezik. Megan Fox pedig jól megfogta April karakterét. Egy nézésre mindenképpen érdemes.

King_Diamond

Egy darab részt nem láttam még ennek a rajzfilmsorozataiból, talán nem is véletlenül. A régebbi filmeket sem láttam. Ezt most megnéztem, egyszer még éppen meg lehet tekinteni, többszöri nézésre viszont nem ajánlott. A látvány egész jó volt, a tini nindzsák jól néztek ki, Szecska mester sem volt rossz, illetve Zúzó is kemény lett. A szereplők elmentek, Megan Foxon rendesen meglátszik, hogy már nem az a kis hamvas tinilány, mint aki a Transformersben volt. Pedig még csak 28 éves, igaz, ahogy olvastam, már van két gyereke. William Fichtnert jó volt látni újfent, de Csernák János hangja egyáltalán nem illik hozzá. Kevés volt benne az akciódús jelenet. Engem az idegesített, hogy becézgették egymást a teknőcök, „Leo bajban van!”, stb.
Moziban megnézve lehet egy kicsit látványosabb lett volna az itthoni nézéshez képest, ha jó volt a 3D-je. Ettől függetlenül ez nem sokkal jobb egy közepes filmnél, Michael Bay és Jonathan Liebesman ennél sokkal jobb filmet/filmeket is csinált(ak) már. A 100 Folk Celsiusnak van egy száma a teknőcökről, Négy tini nindzsa címmel, az többet ér, mint ez a film.
6/10


Folytatása

Összehasonlítás

Tini Nindzsa Teknőcök


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján