Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Haspók 

Egynek elment, de a filmnél nem jobb. A rövid epizódok miatt simán legyűrhető kb 2 és fél óra alatt, ami az előnyére szolgál. Kiszámítható volt és tényleg semmi újat nem hozott, de unalmasnak sem mondanám. Az első rész volt gyengébb, a többinél nem éreztem késztetést arra, hogy csekkoljam hány perc van még hátra belőle :)

Bazil 

Jack Bauer visszatért, még ha csak egy paródia erejéig is.
Mert ez egy 24 paródia volt, és csak így tudott működni számomra ez az új, modern, mobilos formátum. Mert nyolc percbe mi fér bele? Ezt komolyan gondolta valaki, hogy ennyi idő alatt értelmes sztorit lehet elmesélni? Egy régi és talán jobb világban 20 perc alatt egy árva szó nem hangzott el, és a kedves mozilátogató megbabonázva bámult a vászonra, ahol lassan, megfontoltan történtek a dolgok, és közben szólt a zene, és 20 perc után eljutottunk a főcímig, mégsem volt unalmas. És azt sem nagyon értem, hogy valaki tényleg a telefonja pár négyzetcentiméterén néz filmet? És ezzel meg van elégedve?
Szóval lehet, hogy ez nekem túl modern formátum.
A viszonylag magas csillagszám meg azért született, mert annak ellenére, hogy elképesztően leegyszerűsített és infantilis a megvalósítás (mondom, hogy paródia, ugye annak készült? – kérdezem reménykedve), azért feszültség az van benne, végül is egy adrenalinbomba az egész. Egy 24 parafrázis, de szerencsére nem tart 24 óráig, megelégednek a kedves alkotók egy reggeltől estig tartó – kissé eseménydús (és így teljesen valószerűtlen) nappal.
Úgy kell felfogni, hogy ez egy film, két órában, mert hiába van 14 részre szétdarabolva, a lejátszó folyamatosan ugrik a következő részre, és hál istennek stáblistával, főcímmel nem nagyon foglalkoznak, így 1-2 másodperc múlva már megint menekül valaki, felrobban egy bomba, Jack Bauer (bocs, nem emlékszem a karakter nevére) pedig ismét megmenti a világot. És etcetera etcetera 14-szer 8 percben.
Talán ha rendeztek volna ebből egy normális sebességű filmet, és nem néznék óvodásnak a nézőt, akkor még komolyan is vehettem volna.

Emerson 

Időhiányban és sorozatnézési válságban szenvedők mentőöve. Végre el tudom mondani, hogy jeee, végignéztem egy sorozatot. A 8 perces epizódok olyan kurták voltak, hogy viccbe fordult át az egész. Mindent meg akartak mutatni spoiler Nem tudom, hogy jobban működött volna-e real time-os 24 utánzatként… valószínű kaszáltam volna az elején, vagy ki tudja. Jack Bauer Kief miatt végigszenvedtem volna.
Nem mondom, hogy hiányérzetem van, mert minden sablont felsorakoztattak, de így – idő hiányában – nem tudtam kedvemre fröcsögni, hogy mekkora sületlenség volt az egész.

Kiskakukk 

Mi a… MI AZ ÓTVAROS ISTEN NYILA VOLT EZ?!!!
Jézusom!

Alapjáraton nem lett volna rossz, normális FILMKÉNT, és nem egy ilyen kapkodós infantilis sorozatként. (De tényleg, ez a Qubi formátum óriási mellélövés…)

És a szövegkönyv… Magassságos Isten. Én bírom Kiefer Sutherland-et, de amit itt a szájába adtak szöveg, az valami gyalázatosan sz.r és amit ő maga is művelt… Mint egy hiperaktív tasmán ördög, ami legurított négy energiaitalt… Annyira bolog voltam, mikor Boyd karaktere valahol az elején kiütötte és eszméletlenül elterült, na mondom, „Van Isten!”, erre fél perc múlva meg felriadt, felpattant és folytatta az ámokfutását.

Tele van baromságokkal. (Metrólopás…)
Legalább lett volna jó a látványvilág, de még az is rossz, ilyen steril környezetet legutoljára a Barátok köztben láttam…

Kapkodós, steril, bugyuta, nem tudok rá semmi jót mondani.

Mindenki leülhet, egyes! (Kiefer, te nem! Te szépen odamész a sarokba és kukoricán fogsz térdepelni, közben pedig elgondolkozol azon, mit tettél!)

(A 3 csillag kizárólag Boyd bájos pofikájáért jár, bár ő is végig olyan fejet vágott, mint aki gyomorrontást kapott.)


Hasonló filmek címkék alapján