Terminátor – Sarah Connor krónikái (2008–2009) 35

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
44' · amerikai · akció, sci-fi, dráma, sorozat 16
2 évad · 31 rész

Ez a történet ott kezdődik, ahol a Terminátor 2. befejeződik. John és édesanyja, Sarah viszontagságai nem érnek véget a kegyetlen T-1000-es robot likvidálásával. A Skynet hatalmasai újabb és újabb gyilkológépeket küldenek a nyomukba, hogy elpusztítsák Johnt, a jövő emberiségének reménységét.… [tovább]

angol

Szereposztás

Lena HeadeySarah Connor
Thomas DekkerJohn Connor
Summer GlauCameron
Richard T. JonesJames Ellison ügynök
Garret DillahuntCromartie
Peter MensahPerry
Brian Austin GreenDerek Reese
Garret DillahuntCromartie / John Henry
Shirley MansonCatherine Weaver
Leven RambinRiley Dawson

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Csupán azért kap 9-et, mert elkaszálták, de az évadzáró már magában briliáns. A szereposztás tetszett, a sztori ütött, bár helyenként leült, de ez nem számított, mivel mindig függőben maradt egy szál és az keltette a feszültséget, plusz Bear McCreary zenéi ismét elvárzsoltak, ahogy eme kiegészített Terminátor univerzum karakterei és története is, ezáltal pedig jobb, mint a 3. vagy 4. film.

Jella 

Na kérem szépen.
Így, ezzel kellett volna folytatni az első két filmet! A harmadik és negyedik kicsit megölte a franchise-t, de ez a sorozat megmentette (legalábbis számomra).
Kár, hogy elkaszálták, mert remek lett a lezárás. Valahogy eredetibb ötlet volt így megoldani, mint az, hogy John évekig bujkált a világban.
Az egyetlen, ami kicsit zavart benne, az a töménytelen időutazó ellenálló és kiborg, mert nincs ennyi időalagút az univerzumban. :D

piciszusz 

Hát egy évad megnézése után is baromira nem klappol valami, valamilyen szinten megértem, hogy lelőtték a sorozatot. Inkább Summer Glau és Lena Headey miatt nézem.
Második évad után kijelenthetem, hogy megérte abbahagyni a készítőknek.

Andro 

Az első két film fantasztikus. A sorozat nekem rettentő gyenge volt, kaszáltam is.

Annie04

Nem, nem, nem. Nekem ez kevés. Vannak szép pillanatai, de kellett volna egy kicsit több tőke, hogy jobb legyen ez a sorozat.
Engem leginkább az bosszantott, amikor John és Cameron közt próbáltak valami románcfélét sugallni.

LukeSkywalker 

Bárcsak ebből készült volna a harmadik Terminátor mozifilm…
Josh Friedmant, a sorozat alkotóját azóta felkérte maga James Cameron, hogy dolgozzanak együtt az Avatar-folytatásokon. Azért ez mindent elmond arról, mennyire hű ez a sorozat Cameron eredeti víziójához.
A hangulat nagyon hasonlít az első Terminátoréra és a televíziós produkció kisebb költségvetése sokat dob a produkció színvonalán. Persze ez közel sem jelenti azt, hogy ne lenne rengeteg akció és „esemény”, csak éppen nem tudnak a filmeknél igen gyakori túlzás hibájába esni, ezért nem száll el soha a történet és mindig a karakterábrázolás marad a középpontban. Imádom azt az apokaliptikus világvége-hangulatot, ami az első két filmhez hasonlóan áthatja az egész sorozatot. A szereplőkkel együtt mi is tudjuk, hogy a világ hamarosan véget ér, hogy közeledik az armageddon, és hogy semmit nem tehetünk ellene.
És ez a női terminátor százszor hitelesebb és jobban megalkotott figura, mint a pocsék harmadik mozifilmes. Cameron és John kapcsolata nagyszerűen kitalált, folyamatosan fejlődő, változó, és pengeélen táncoló, anélkül, hogy egyszer is átesne az akár általunk már kívánt túlfélre.
Bear McCreary zenéje valami eszméletlen jó. Szerintem még maga Brad Fiedel se tudna benne kivetnivalót találni, leszámítva, hogy nem ő írta. McCreary úgy tiszteleg Fiedel klasszikus ritmusa és melódiája előtt, hogy közben megalkotja a saját Terminátor zenei univerzumát, ami legalább olyan feszült, kőkemény és megkapó, mint az első két filmé. Olyan jó, hogy simán használhatták volna bármelyik új résznél. Le a kalappal. E sorok írójának alkalma nyílt személyesen is köszönetet mondania érte Bearnek.
A TTSCC egy elsőosztályú preapokaliptikus sci-fi dráma, ami annyira jó volt, hogy a Fox a 2. évad után törölte, és még azt sem engedték meg az alkotóknak, hogy ne a levegőben hagyják lógva a történetet, hanem legalább méltón lezárhassák.
Egyetlen pozitívuma a történéseknek, hogy Lena Headey, aki bitang jó Sarah Connor volt, így szabaddá vált és szerepet kapott egy akkor induló kis költségvetésű szerény HBO-sorozatban, amit úgy hívnak, Trónok harca.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Nincs sem hatalom sem irányítás, nincs menedék, csak a család és a test melyet Istentől kaptunk. Reménykedjünk, hogy ez mindig elég lesz.

Kemiviki 

Az emberi büszkeség, akár csak a szülőké, elhiteti velünk, hogy amit mi alkottunk, azt irányíthatjuk is. Legyenek bár agyagból, vagy fémből, az ellenünk törő szörnyeket magunk alkotjuk meg. Gyermekeink is mind ötvözetből vannak, saját tökéletlen testük anyagából. Varázslattal keltjük életre őket, de sosem tudjuk pontosan, mit fognak tenni.

LukeSkywalker 

Sarah Connor: A jövőben a fiam vezeti a harcot a Skynet, egy, a világ elpusztítására programozott komputerrendszer ellen. Gépeket küldött vissza az időben. Néhányat azért, hogy megölje a fiamat. Egy pedig azért ment vissza, hogy megvédje. Ma azért harcolunk, hogy megakadályozzuk, hogy Skynetet létrehozzák. Hogy megváltoztassuk a jövőnket. Hogy megváltoztassuk a fiam végzetét. Az emberiség megmentéséért folytatott háború most kezdődik!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján