Tengeri farkas (2009–2009) 5

Sea Wolf
180' · kanadai, német · kaland, minisorozat 12
2 rész

Van Weyden, a könyörtelenül szókimondó író, apja vagyonából éli úri életét minden különösebb erőfeszítés nélkül. Egy nap azonban hajótörést szenved egy csinos tolvajnővel együtt, végül a zseniális, de őrült Wolf Larsen kapitány Kísértet nevű hajóján kötnek ki. Van Weyden úrnak hamarosan rá kell… [tovább]

magyar

Szereposztás

Sebastian KochWolf Larsen
Tim RothDeath Larsen
Neve CampbellMaud Brewster
Stephen Campbell MooreHumphrey Van Weyden
Andrew JacksonJohnson
Hirdetés

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Emerson 

Már a film elején látszott, hogy messze elrugaszkodik a könyvbeli történésektől. Rögtön megismerkedhettünk Death Larsennel, aki Jack London regényében csak megemlítés szintjén volt jelen. A szereplők összeválogatása – majdnem – tökéletes volt, egyedül Stephen Campbell Moore lógott ki a sorból, az egyik főszereplő… A könyvben felépített karaktert meg sem közelítette. Mondjuk ez részben a gyenge forgatókönyv miatt volt így. Az egyedüli (hatalmas) pozitívum, hogy a testvérpárharcra volt kiélezve a film cselekménye. Koch (Wolf Larsen) és Roth (Death Larsen) hatalmasat alakított. Már csak ezért is érdemes végigseggelni a két és fél órát. Amiket viszont erősen hiányoltam:
– a nyitójelenetet a könyvből, vagyis a két hajó összeütközését, ami által a főszereplő hajótörötté válik (ehelyett hősünk a fedélzeten kérdőre von egy kufircoló párt, mire a férfi átlöki mérgében a korláton és potty máris a vízben van. Low budget…)
– a Ghost egy nyamvadt schooner volt?!? Lehet, hogy el vagyok tájolva, de én valami nagyobbra számítottam…
– Johnson szétverése szemléletesre sikerült oké, no de a többi? Hol voltak a csonkolások? A cápatámadás?
– fókavadászatról szinte szó sem volt (egyetlen jelenetet leszámítva)
– a filozofálgatás hiányáról már nem is beszélve.
Csalódás volt. És ebben hasonlított a könyvre, mert az is, amilyen jól indult, annyira el lett bagatellizálva a végére. A könyv nagyjából 20 évig volt a várólistámon (még nagymamámtól koboztam el, hogy majd egyszer elolvasom…), a filmet pedig 4 éve vártam. Azt hiszem kicsit túlérleltem mindkét műfajt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján