Kedvencelte 17

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

schummyka 

Bevezetésként idéznék a Sorozatjunkie oldalról:
„1994 piszok jó év volt, főleg Hollywood számára – ott volt a bombonzabáló Forest Gump, ott volt a szavannák királya, két idióta akkor száguldott végig észak-amerika legkedveltebb síparadicsomán, egy zöld maszkot viselő arc átmulatta a teljes játékidőt, nem mellesleg egy Tarantino nevű figura valami kultfilmszerűséget tett le az asztalra. Erre mit lépett az ausztrál filmgyártás? Nos, elkészítette minden idők egyik legjobb tinisorozatát.”

1. évad
Hibátlan…minden egyes rész vmi egyedi konfliktusról szól – annyira jó (persze a korabeli viszonyokhoz képest'), hogy minden tanár szakos hallgatóval megnézetném ezeket a részeket.

2-3. évad
Kicsit romló színvonal, de még teljesen nézhető kategória.

4. évad
Ez eléggé gyenge lett…..kb csak „háttérzajnak való” – kis túlzással nulla történet, gyenge párbeszédek, lapos karakterek stb.
ja és az szomorkás zene minden részben a párbeszédek alatt…vicc:D
+1 fura dolog: szinte minden részben ég a (szemét) tűz az iskolaudvarokon található olajos hordókban – miért? :D

5. évad
Gyakorlatilag NULLA történet…ami említésre méltó esetleg: van egy diáklány, aki énekelget ééés ezt is leszinkronizálták – annyira „fa hang” lett így, hogy az hihetetlen :D szegény szinkron-lány..

6. évad
Első fele újra jó..! Már-már a sorozat legelső epizódjait idézi fel – újra van konfliktus, új helyszín (persze feltűnik pár új szereplő is, ami jó kis vérfrissítés – nagyon kellettek már friss arcok); ennek az évadnak az eleje tényleg okés.
40 részes ez a 6. évad és az a helyzet, hogy kb. 20. résztől megint ellaposodik, mintha eltűnt volna a forgatókönyvíró. Sajnos a vége pedig szinte paródiába hajlik…volt pl. egy diák, aki nem tudott olvasni (!!) és ez akkor derült ki, mikor felszólították egyik órán, hogy hangosan olvasson fel egy részletet…omg előtte több részen keresztül szerepelt már és a történet szerint ez egy végzős osztály – vicc…

7. évad
Sehol se találtam, pedig szívesen végignézném, hogy teljes legyen a kép'

Kis összegzés
Itt-ott találni cikkeket erről a sorozatról, hogy milyen jó/minőségi (--> a linkek részhez tettem is párat). Megnéztem a létező 7 évadból 6-ot (az utolsó szerintem el se jutott hozzánk – talán nem is baj így utólag) és azt kell mondanom, hogy ezek a dicsérő szavak sajnos csak az első 1-2 nagyon max. a 3. évadot illetik, utána hihetetlen minőségi romlás jött. Aki vmi okból ha most rátalálna, annak az első évadot mindenképp ajánlom, de a többi már nem érdemel szerintem teljes figyelmet (~ szóval csak ilyen háttérzajnak a sokadik monitoron elindítva érdemes "nézni").

Londonna 

Egy darabig néztem annak idején, de nem hagyott bennem mély nyomot, nem tudtam vele azonosulni. (És ez még így utólag sem megy, sőt… :D)

2 hozzászólás
Zoja009

Tiniként néztem így akkor még aktuális volt, ma már biztos unnám az egészet. Fiúk/lányok tini problémák sok részben.


Hasonló filmek címkék alapján