Egy év az életünkből (Szívek szállodája) (2016–2016) 186

Gilmore Girls: A Year in the Life
90' · amerikai · dráma, romantikus, minisorozat 12
4 rész

A sorozat a hetedik évad fináléja után kilenc évvel veszi fel a fonalat, hogy lássuk, hol tartanak most kedvenc szereplőink. Szinte mindenki visszatér a képernyőre, hogy szórakoztasson minket. Minden epizód különböző évszakban játszódik, de egy éven belül.

angol
angol · magyar
angol · magyar
angol · magyar
angol · magyar

Képek 40

Szereposztás

Lauren GrahamLorelai Gilmore
Alexis BledelRory Gilmore
Keiko AgenaLane Kim
Kelly BishopEmily Gilmore
Scott PattersonLuke Danes
Sean GunnKirk Gleason
Yanic TruesdaleMichel Gerard
Milo VentimigliaJess Mariano
Michael WintersTaylor Doose
Matt CzuchryLogan Huntzberger

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Gilmore Girls – Szívek szállodája

167 tag · 81 karc · Utolsó karc: 2019. március 30., 13:56 · Bővebben


Kedvencelte 57

Várólistára tette 112


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Az az igazság, hogy nem voltam elájulva. Azt a bizonyos Gilmore varázst nem mindig éreztem. Akadtak olyan szálak a történetben, amiket egyszerűen nem tudtam hova tenni, kerestem a miérteket, de választ nem kaptam. spoiler
Én leginkább úgy éreztem, hogy ez a 4 rész csak amolyan bevezető epizód volt. Történt is valami, meg nem is. Hiányérzetem támadt. Megnyitottunk pár szálat, de lezárást nem sok kapott. spoiler Sőt a lehető legnagyobb pofont adták a végén. Az utolsó másodpercben!!! Itt most kihagynám azt a 1,5 órát, amíg feldolgoztam és magamhoz tértem a sokkból. Ezt se értettem. Azért tették be a legutolsó pillanatra, hogy még lehessen folytatni, ha a nép úgy kívánja? Vagy eredetileg is az volt a terv, hogy Rory önmagát keresve rohangál London és Amerika között, majd a végén robbantja a nagy hírt?

Szerintem sok szereplőnek egyáltalán nem volt haszna, csak azért kerültek be, hogy elmondhassák, hogy őket is bele szuszakolták. Igen, hiányoztak volna, ha nem jelennek meg, de ha erőltetett, akkor még rosszabb. Az egész mindenség alatt egyetlen olyan jelenet(sor) volt, amit úgy tényleg, igazán élveztem. spoiler

Van mit emészteni. Nem vagyok igazán megelégedve. Több kérdésem lett, mint ahány választ kaptam. De maradjunk annyiban, hogy a pörgős párbeszédek, a humor és a stílus maradt, ami a leglényegesebb. Anélkül már nem is lenne a sorozat önmaga. A 4 részt megnézve csak toporzékolni tudok a folytatásért, mert ez így kegyetlen volt. A készítők szépen lemészárolták a rajongókat. :D

3 hozzászólás
Pandalány

Ó, mennyire vártuk ezt a pillanatot és rögtön kaptunk 4x1,5 órát belőlük. Annyira örülök! ♥
Persze más, a szereplők a kb 10 év alatt változtak, a történet más, már nemcsak Stars Hollow a helyszín, nincs minden reggel a kávézóban Lor és Rory, de azért mégis ők a csodás Gilmore-lányok! :*
Olyan,mintha egy négy részes mozifilmet néznék, nem is a sorozatot, ugyanakkor valahogy mégis hozza a sorozat hangulatát, nem üt tőle el,a nagyvárosi jelenetek és a sok modern dolog (Facebook,Twitter,mindenféle mai hírességek említése) ellenére sem.
Ha akarnám, persze fel tudnám sorolni a történet furcsaságait,amikkel nem egészen értek egyet, de nem akarom. Ez így jó.

Honey_Fly 

Bele tudnék kötni egyes részletekbe de nem akarok. Ez a négy rész egy komplett, tökéletes Gilmore-élmény.

viky0222

Lassan hét hónap telt el, mióta kijött, és megnéztem. Akkor úgy éreztem, jól sikerült, de másnap már kezdett oszlani a köd, amit Stars Hollow visszatérése okozott, és egyre több minden tűnt fel, ami nem lett jó. Ezért is tartott annyi ideig, míg eljutottam az értékelésig. Mert nem tudtam, mit írjak, mit is gonolok valójában.

Mindenképp megvolt számomra a Gilmore Girls hangulat. Főleg az első részben. Jó volt újra látni mindenkit, viszont zavart, hogy a többség csak cameozott. Értem én, hogy ennyit vállaltak a színészek, de kicsit olyan hangulata lett, hogy mindenkit gyorsan bele akartak sűríteni. Ami végülis igaz, csak másképp is megoldhatták volna, amennyire híresztelték, mennyi mindenki tér vissza…

Történések szempontjából volt már probléma. Lorelai nem úgy viselkedett, ahogy azt tőle megszoktuk. Ugyan már, spoiler de elvesztegettek vele rengeteg időt. És ha már időpocsékolás. A Stars Hollow musical. Az első egy-két percben tetszett, mert olyan volt, mint régen, na de a tizedik percben már nem érdekelt. Most valahogy az Emily-Lorelai viták sem tetszettek, valahogy túlzásnak éreztem némelyiket, meg erőltetettnek. Rory és spoiler És ami nagyon nem tetszett még, az az utolsó „négy” szó és úgy a vége. spoiler

Rory. Na ő az, akit utáltam. Rettenetesen kiakasztott, már az eredetiben is, a hatodik évadban kezdtem megutálni, mert olyan fellengzős sznob lett, akiket közben elítélt. Felsőbbrendűnek tartja magát, annyira, hogy képes elmenni egy állásinterjúra készületlenül, mert akarják őt, és így biztos benne, hogy teljesen mindegy mit csinál, megkapja a munkát. Meg alapból is szerintem mindig azt várja, hogy mindent elétegyenek, mert megszokta.

Azért volt, ami tetszett. spoiler Ami mindent vitt, az Emily feljődése volt. Egyszerűen imádtam, ahogy lépésről lépésre haladt, és imádom, akivé vált, és ahová eljutott.

Összességében kicsit csalódtam, mert annyira nyomták, hogy mennyi mindenki visszatér, megtudjuk az eredeti utolsó négy szó tartalmát, minden szuper lesz. Erre kaptunk csomó töltelék jelenetet, hogy elmondhassák, hogy a legrandomabb szereplő is visszatért, közben pl. Lane-nek volt vagy két jelenete, és alig történt érdemleges. Sajnálom. :(

Little_Sunshine 

Sajnos nagy csalódás volt, nem hozta az eredeti Gilmore hangulatot, és voltak részek/jelenetek amiket kifejezetten untam :(

Fummie

Megkaptam-e a Gilmore Girls élményt? Igen. Itt volt mindenki, akit szeretek (vagyis hát nagyjából, a sajnálatos haláleset miatt Rory nagyapja nem kerülhetett bele), még ha csak egy jelenet erejéig is. Az idő nagy részében megvolt minden GG esszencia, minden, ami miatt imádom Stars Hollow-t és a lakóit.
Tetszett? Igen. És nem. Attól még, hogy visszahozták a várost, nem feltételünk hozták vissza azt, ami az alapjait adja ennek a sorozatnak, mégpedig a két főszereplő, Lorelai és Rory. Lorelai-jal az idő nagy részében nem is volt problémám, ő csak olyan volt, mint mindig. Azért neki is volt egy olyan dolga, amit nem tudtam hova tenni, mert teljesen nem vallna rá az ilyesmi. De leginkább itt Roryval volt problémám. A sorozatban én őt akkor kezdtem nem szeretni, amikor otthagyta az egyetemet, és szerintem az utolsó két évad nem is annyira jó, de itt aztán teljesen rorytlan volt. Olyan dolgokat csinált, ami abszolút eltér a karakterétől, és nem mentség rá, hogy idősebb lett.
Ami viszont a legjobban zavart az a vége. Mindenhol azt olvastam még azelőtt, hogy megnéztem volna, hogy „a legjobb lezárás ever” és „olyan szavakkal búcsúztak, amire mindenki várt”. Őőőőő ja… mondjuk ha megtudunk előtte még néhány dolgot. Emlékeztek a hetedik évad lezárására? Ott mindenki tudta, mi lesz, minden szál el volt varrva, nyugodtan mentünk aludni. Itt sejtjük a dolgokat, esetleg ki lehet találni, de ez így nem egy lezárás, ezt úgy hívják, hogy függővég. Úgyhogy köszönöm ezt a négy részt kedves készítők, de menjetek melegebb éghajlatra!

Charityy 

Csalódtam ebben a pár részben. Jó volt újra látni mindenkit, de ez már nem olyan volt, mint az eredeti sorozat. Kicsit a humor is kikopott belőle és a szereplők is megváltoztak. Tetszett így is, de sajnos nem igazán adta vissza az eredeti hangulatát.
Na meg egyáltalán mire volt jó ez a pár rész? Mert igazából nem történt semmi érdemleges, kivéve hogy spoiler Meg hát nem is volt sok közös jelenetuk a lányoknak, Stars Hollowban is alig voltunk. A végén persze elhintettek egy nagy hírt, ami folytatásra adhat okot, de ha nincs, akkor meg nem értem az egész lényegét..

Röfipingvin

Volt feeling, időutazás, mosolygás, keserédesség… De amúgy meg hatásvadász, erőltetés, és az utolsó mondat… á… a sorozat. Csak az eredeti sorozat.

Bory

Nekem tetszett! :) .Szebb lezárás, mint anno a 7. évad. Rory utolsó mondata azonban folytatásért kiált…( el is tudnék viselni mégegy ilyen 4 epizódot ) az az egy mondat bennem sok kérdést felvetett…bár szinte sejtem a választ. Nosztalgikus volt a Gilmore lányokkal! :) Sokan visszatértek ez jó pont! A legfőbb hiányzó szerintem mindenkinek ugyanaz.
Rory-t alapvetően most se sikerült megértenem, mit miért tesz, de úgy látszik valami nem változik ;-)

SPOILER ALERT! :) Jöjjön egy hosszabb, összeszedettebb vélemény a GG Friday-ről azaz A Gilmore Girls A Year in the Life-tól :) 10/9 -et kapott, alapvetően nagyon tetszett, de itt a szerintem bakikra, hibákra, rossz húzásokra is kitérek. Aki látta a összes részt, az olvassa csak el!!!!!!
Alapvetően Rory-nak nincs stabil állása, de utazgat. What? Kérdeztem én. Gondolat .
spoiler , megérkezik és máris levágnak Lorelai-al egy fordulatos Gilmore dumát. Megjelenik Emily is és Luke és felpörögnek az események. Luke és Lor még nem házasok, jöhet a nagy dobás. De ki az a Paul, akire senki sem emlékszik? Ja, hogy Rory épp nem szingli. Természetesen később, nem hazudtolja meg önmagát. Utazgatási során, mikkor Londonba jár spoiler. Nem tehetek róla akármennyire se volt jó húzás Paul, Logan-t sose bírtam.
Nos alapvetően itt elmondhatjuk már, azt a tényt, hogy Rory mit sem változott. Talán egyetlen egy normális reakciója is bármire szeretett nagypapája spoiler . Rory már az eredeti GG-ben sem volt őszínte a kapcsolataiban. spoiler Nos itt vagyunk 9 évvel később és Rory mit sem változott, talán kicsit sótlanabb lett. A humorérzéket nem osztogatják a sarkon, de az hogy elröppen sem természetes. Az, hogy Lor spoiler a korai miatt nem meglepő, inkább a hozzáállása miatt. Luke NEM-je már jóval élethűbb. Azonban az kicsit se lep meg, hogy spoiler Paris. Ez annyira illett rá.
Paris abban a kevés szerepében nagyon is hozta a régi formáját. Szerettem őt, újra látni. Ugyanolyan idegesítő volt, mint régen.
Itt emelném ki, ha már említettem a Logan szálat, egyáltalán nem tetszett. Az tény, hogy hülyén nézett volna ki, ha Rory egyik exe nem jelenik meg, de ennek ellenére is too mutch volt Loganből. Rory-t végképp nem értem, spoiler Jesus Rory! Egyébként az más kérdés, hogy mindketten akkor is orrba – szájba spoiler
Rory-ra Logan nem mindig volt ám jó hatásra. Paul elég hamar elfelejtődött, mint ahogy a filmbe se emlékszik rá senki. Logan bár 4 részen keresztül ott virít, őt is elég hamar elfelejthetjük spoiler. Alapvetően Jess, megint segít Rory-n a felbukkanásával és a könyv ötletén. Rory valahogy mindig neki vagy még talán Dean-nek nyílik meg.
Jön a könyv ötlete, és Logan ajánlata is spoiler ezt a lány nem fogadja el. Gyakorlatilag itt már se Paul, se Logan, ha úgy vesszük, és Dean még mindig nem bukkant fel. A legszebb Richard spoiler Rory végül nagypapája irodájában spoiler Luke és Lor sokat vitáznak, és hogy Lor egyedül utazik el ez furcsa spoiler. A szenzáció, Mr. Kim, akire mindenki kíváncsi volt, mint Columbo feleségére. spoiler A szituáció gyenge, és felesleges. Ezt Lane esküvőjén kellett volna elsütni!!! Sokkal élethűbb lett volna! spoiler, amiért régebben leszólta Emily Lort, érdekes párbeszédeket alakít ki köztük.
Mégegy meglepő: Paris spoiler , Doyle- tól. Hmm, részben érthető, nehéz lehet Paris Geller-el már csak pár percre is egy szobában tartózkodni.
Rory eközben csak még idegesítőbb lesz, az egyetlen egy „ dolgozni” vágyása a spoiler. Christopher csak az utolsó részben, de spoiler. Nem hiányzott!!!!
Gyakorlatilag spoiler poor thing :( Chilton-os részek viszont nagyon jók. spoiler . Kavarjuk fel csak egy picit az állóvizet Rory-nál, szószerint belefut
spoiler Sose szerettem, egy ugyanilyen cameo, kicsit több elég lett volna Logan-ből is. Itt a beszélgetés alapján, kiderül, hogy Rory és Dean se lesznek már együtt. Marad Jess. Aztán hát Sookie belőle meg többet akartam. Szintén érthetetlen dolog számomra az utolsó mondat. spoiler Felesleges momentum volt. Hacsak nem készít a Netflix még 4 ilyen részt, hogy Rory is spoiler . Lor és Luke esküvője sokkal szebb, befejezés lett, mint anno a 7. évad.
És amit mindig is sejtettem: Mitchel spoiler , de így szeretjük. Emily-t azonban végig imádtam, ellenben a sorozatban! Farmerbe volt a legjobb! Bár spoiler No és persze, hogy spoiler akart Emily, imádtam!!!! És, hogy fejlődősképes Luke és az ő kapcsolata. Még akkor is, ha Richard rendelkezett így spoiler az nagyon szép volt.
Kirk a kihagyhatatlan idiótizmusával, szintén üde színfolt volt. Tetszett nagyon a vége, teljesen addig amíg Rory ki nem mondat az utolsó mondatot. Így nem lehet valamit befejezni, így folytatásért kiált az egész.
Ennyi :) Ha valami érdekel, hogy mit gondoltam róla, de kimaradt akkor kérdezd meg.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Zsu

He’s like a superhero, but his power is that you can’t remember him no matter how much time you spend with him. Kind of like every Marvel movie ever.

Hana

Lorelai: I don't believe you wanted a portrait of Dad so massive, it doesn't fit on the wall!
Emily: Well, I did.
Lorelai: A portrait so big, Peter Jackson could hang it at the Argonath!!!
Emily: Yes, he could.
Lorelai: You don't know what the Argonath is!

(1. rész)

Zsu

Paris: It’s kill or be killed. I’m not talking about The Art of War. No, that’s a tiptoe through the tulips compared to what you’ll find beyond these walls. Betrayal, deception… and that’s just in the bedroom!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján