Egy év az életünkből (Szívek szállodája) (2016–2016) 226

Gilmore Girls: A Year in the Life
354' · amerikai · dráma, romantikus, minisorozat 12 !
4 rész (epizódhossz: 86')

A sorozat a hetedik évad fináléja után kilenc évvel veszi fel a fonalat, hogy lássuk, hol tartanak most kedvenc szereplőink. Szinte mindenki visszatér a képernyőre, hogy szórakoztasson minket. Minden epizód különböző évszakban játszódik, de egy éven belül.

angol · magyar
angol · magyar
angol · magyar

Képek 40

Szereposztás

Lauren GrahamLorelai Gilmore
Alexis BledelRory Gilmore
Keiko AgenaLane Kim
Kelly BishopEmily Gilmore
Scott PattersonLuke Danes
Sean GunnKirk Gleason
Yanic TruesdaleMichel Gerard
Milo VentimigliaJess Mariano
Michael WintersTaylor Doose
Matt CzuchryLogan Huntzberger

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Gilmore Girls – Szívek szállodája

184 tag · 80 karc · Utolsó karc: 2022. január 4., 19:26 · Bővebben


Kedvencelte 74

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Az az igazság, hogy nem voltam elájulva. Azt a bizonyos Gilmore varázst nem mindig éreztem. Akadtak olyan szálak a történetben, amiket egyszerűen nem tudtam hova tenni, kerestem a miérteket, de választ nem kaptam. spoiler
Én leginkább úgy éreztem, hogy ez a 4 rész csak amolyan bevezető epizód volt. Történt is valami, meg nem is. Hiányérzetem támadt. Megnyitottunk pár szálat, de lezárást nem sok kapott. spoiler Sőt a lehető legnagyobb pofont adták a végén. Az utolsó másodpercben!!! Itt most kihagynám azt a 1,5 órát, amíg feldolgoztam és magamhoz tértem a sokkból. Ezt se értettem. Azért tették be a legutolsó pillanatra, hogy még lehessen folytatni, ha a nép úgy kívánja? Vagy eredetileg is az volt a terv, hogy Rory önmagát keresve rohangál London és Amerika között, majd a végén robbantja a nagy hírt?

Szerintem sok szereplőnek egyáltalán nem volt haszna, csak azért kerültek be, hogy elmondhassák, hogy őket is bele szuszakolták. Igen, hiányoztak volna, ha nem jelennek meg, de ha erőltetett, akkor még rosszabb. Az egész mindenség alatt egyetlen olyan jelenet(sor) volt, amit úgy tényleg, igazán élveztem. spoiler

Van mit emészteni. Nem vagyok igazán megelégedve. Több kérdésem lett, mint ahány választ kaptam. De maradjunk annyiban, hogy a pörgős párbeszédek, a humor és a stílus maradt, ami a leglényegesebb. Anélkül már nem is lenne a sorozat önmaga. A 4 részt megnézve csak toporzékolni tudok a folytatásért, mert ez így kegyetlen volt. A készítők szépen lemészárolták a rajongókat. :D

3 hozzászólás
Pandalány

Ó, mennyire vártuk ezt a pillanatot és rögtön kaptunk 4x1,5 órát belőlük. Annyira örülök! ♥
Persze más, a szereplők a kb 10 év alatt változtak, a történet más, már nemcsak Stars Hollow a helyszín, nincs minden reggel a kávézóban Lor és Rory, de azért mégis ők a csodás Gilmore-lányok! :*
Olyan,mintha egy négy részes mozifilmet néznék, nem is a sorozatot, ugyanakkor valahogy mégis hozza a sorozat hangulatát, nem üt tőle el,a nagyvárosi jelenetek és a sok modern dolog (Facebook,Twitter,mindenféle mai hírességek említése) ellenére sem.
Ha akarnám, persze fel tudnám sorolni a történet furcsaságait,amikkel nem egészen értek egyet, de nem akarom. Ez így jó.

Honey_Fly 

Bele tudnék kötni egyes részletekbe de nem akarok. Ez a négy rész egy komplett, tökéletes Gilmore-élmény.

Dreamer_ 

Sajnos nagy csalódás volt, nem hozta az eredeti Gilmore hangulatot, és voltak részek/jelenetek amiket kifejezetten untam :(

viky0222 

Lassan hét hónap telt el, mióta kijött, és megnéztem. Akkor úgy éreztem, jól sikerült, de másnap már kezdett oszlani a köd, amit Stars Hollow visszatérése okozott, és egyre több minden tűnt fel, ami nem lett jó. Ezért is tartott annyi ideig, míg eljutottam az értékelésig. Mert nem tudtam, mit írjak, mit is gonolok valójában.

Mindenképp megvolt számomra a Gilmore Girls hangulat. Főleg az első részben. Jó volt újra látni mindenkit, viszont zavart, hogy a többség csak cameozott. Értem én, hogy ennyit vállaltak a színészek, de kicsit olyan hangulata lett, hogy mindenkit gyorsan bele akartak sűríteni. Ami végülis igaz, csak másképp is megoldhatták volna, amennyire híresztelték, mennyi mindenki tér vissza…

Történések szempontjából volt már probléma. Lorelai nem úgy viselkedett, ahogy azt tőle megszoktuk. Ugyan már, spoiler de elvesztegettek vele rengeteg időt. És ha már időpocsékolás. A Stars Hollow musical. Az első egy-két percben tetszett, mert olyan volt, mint régen, na de a tizedik percben már nem érdekelt. Most valahogy az Emily-Lorelai viták sem tetszettek, valahogy túlzásnak éreztem némelyiket, meg erőltetettnek. Rory és spoiler És ami nagyon nem tetszett még, az az utolsó „négy” szó és úgy a vége. spoiler

Rory. Na ő az, akit utáltam. Rettenetesen kiakasztott, már az eredetiben is, a hatodik évadban kezdtem megutálni, mert olyan fellengzős sznob lett, akiket közben elítélt. Felsőbbrendűnek tartja magát, annyira, hogy képes elmenni egy állásinterjúra készületlenül, mert akarják őt, és így biztos benne, hogy teljesen mindegy mit csinál, megkapja a munkát. Meg alapból is szerintem mindig azt várja, hogy mindent elétegyenek, mert megszokta.

Azért volt, ami tetszett. spoiler Ami mindent vitt, az Emily feljődése volt. Egyszerűen imádtam, ahogy lépésről lépésre haladt, és imádom, akivé vált, és ahová eljutott.

Összességében kicsit csalódtam, mert annyira nyomták, hogy mennyi mindenki visszatér, megtudjuk az eredeti utolsó négy szó tartalmát, minden szuper lesz. Erre kaptunk csomó töltelék jelenetet, hogy elmondhassák, hogy a legrandomabb szereplő is visszatért, közben pl. Lane-nek volt vagy két jelenete, és alig történt érdemleges. Sajnálom. :(

Charityy 

Csalódtam ebben a pár részben. Jó volt újra látni mindenkit, de ez már nem olyan volt, mint az eredeti sorozat. Kicsit a humor is kikopott belőle és a szereplők is megváltoztak. Tetszett így is, de sajnos nem igazán adta vissza az eredeti hangulatát.
Na meg egyáltalán mire volt jó ez a pár rész? Mert igazából nem történt semmi érdemleges, kivéve hogy spoiler Meg hát nem is volt sok közös jelenetuk a lányoknak, Stars Hollowban is alig voltunk. A végén persze elhintettek egy nagy hírt, ami folytatásra adhat okot, de ha nincs, akkor meg nem értem az egész lényegét..

Valcsa

Furcsa, hogy imádom ugyan a Gilmore Girls-t, mégis csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem még ezt a 4 epizódot is. :) Anno valamiért csak az első részig jutottam – na most pótoltam a lemaradást. :)
Nehéz bármit is írnom, tekintve, hogy tényleg kb. 13 éves korom óta részei a Gilmore lányok az életemnek: velem voltak a középiskolás éveimben, vittem őket magammal dvd-n a főiskolai koliba, és most Rory-val közel egyidősen, felnőttként, a párommal közös házunkban (nemrég költöztünk be) is őket néztem. :) Újra és újra és újra. Igazából annyi változott, hogy már egyre inkább tudok azonosulni Lorelai-jal is, de a Rory-ság valószínűleg örökké megmarad bennem is. :))
Szerintem ezt a 4 részes kis miniszériát igazán azok fogják érteni és értékelni, akik végigélték Gilmore-ékkal azt a 7 évadot. :) Mert bizony ez inkább egy nosztalgia-évad lett. 9 évvel az eredeti sorozat befejezése után megjelennek benne újra az egykori szereplők (olyan egészen apró szerepekkel bíró, ugyanakkor felejthetetlen mellékszereplők is, mint Miss Celine, Emily stylist-ja. :)) És nem mellesleg ő alakította Drellát is, a hárfást: azóta is nagy szívfájdalmam, hogy ő nem szerepelt anno többször, mert az övé is egy nagyon színes karakter volt). És sajnos olyan színész is van, aki már nincs az élők sorában, ezért nem szerepelt a minisorozatban, de úgy gondolom, az ő karakterét is méltóképpen írták ki a sorozatból, szép emléket állítva ezzel a színésznek is spoiler. Bár szerepük szerint magát a karaktert gyászolják a színészek, de némely jelenetnél azért nagyon látszott, hogy mennyire valódi a gyászuk, a színész irányában is, és ez nagyon meghatott spoiler.
A történet maga nem egy nagy szám ebben a minisorozatban, ugyanakkor melengette a szívemet, hogy újra láthatom őket, ennyi év múltán is. :) Nagyon jó volt nosztalgiázni velük.
A vége pedig… Na ott azért volt egy csattanó. :) spoiler
Kíváncsi vagyok, vajon lesz-e egyszer folytatása a minisorozatnak, és választ kapunk-e minderre a kérdésre, vagy ez volt a végszó a Gilmore lányok történetében. :)

2 hozzászólás
Fummie

Megkaptam-e a Gilmore Girls élményt? Igen. Itt volt mindenki, akit szeretek (vagyis hát nagyjából, a sajnálatos haláleset miatt Rory nagyapja nem kerülhetett bele), még ha csak egy jelenet erejéig is. Az idő nagy részében megvolt minden GG esszencia, minden, ami miatt imádom Stars Hollow-t és a lakóit.
Tetszett? Igen. És nem. Attól még, hogy visszahozták a várost, nem feltételünk hozták vissza azt, ami az alapjait adja ennek a sorozatnak, mégpedig a két főszereplő, Lorelai és Rory. Lorelai-jal az idő nagy részében nem is volt problémám, ő csak olyan volt, mint mindig. Azért neki is volt egy olyan dolga, amit nem tudtam hova tenni, mert teljesen nem vallna rá az ilyesmi. De leginkább itt Roryval volt problémám. A sorozatban én őt akkor kezdtem nem szeretni, amikor otthagyta az egyetemet, és szerintem az utolsó két évad nem is annyira jó, de itt aztán teljesen rorytlan volt. Olyan dolgokat csinált, ami abszolút eltér a karakterétől, és nem mentség rá, hogy idősebb lett.
Ami viszont a legjobban zavart az a vége. Mindenhol azt olvastam még azelőtt, hogy megnéztem volna, hogy „a legjobb lezárás ever” és „olyan szavakkal búcsúztak, amire mindenki várt”. Őőőőő ja… mondjuk ha megtudunk előtte még néhány dolgot. Emlékeztek a hetedik évad lezárására? Ott mindenki tudta, mi lesz, minden szál el volt varrva, nyugodtan mentünk aludni. Itt sejtjük a dolgokat, esetleg ki lehet találni, de ez így nem egy lezárás, ezt úgy hívják, hogy függővég. Úgyhogy köszönöm ezt a négy részt kedves készítők, de menjetek melegebb éghajlatra!

evé

Jó volt újralátni őket, de egy kicsit fájt is, hogy mit műveltek a kedvenc sorozatommal és a szereplőkkel. Egy kicsit mindenki irritált. Maradok az alap sorozatnál.


Népszerű idézetek

Zsu 

He’s like a superhero, but his power is that you can’t remember him no matter how much time you spend with him. Kind of like every Marvel movie ever.

Lorelai: I don't believe you wanted a portrait of Dad so massive, it doesn't fit on the wall!
Emily: Well, I did.
Lorelai: A portrait so big, Peter Jackson could hang it at the Argonath!!!
Emily: Yes, he could.
Lorelai: You don't know what the Argonath is!

(1. rész)

Zsu 

Paris: It’s kill or be killed. I’m not talking about The Art of War. No, that’s a tiptoe through the tulips compared to what you’ll find beyond these walls. Betrayal, deception… and that’s just in the bedroom!


Népszerű triviák

S_Bíborka 

Rory ugyanannyi idős ebben a sorozatban, mint Lorelai volt az eredeti sorozat első évadában.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Szívek szállodája – Egy év az életünkből (2016–2016)

Szívek szállodája – Egy év az életünkből (2016–2016)

3 hozzászólás
S_Bíborka 

A legelső „híres Gilmore Girls sor”, amit a nézők a Tél elején hallanak, a „Kérlek, Luke. Kérlek, Kérlek, Kérlek, Kérlek…”, amiben Lorelei kávéért könyörög Luke-nak. Ez a sor ugyanaz a legelső sor, ami a Gilmore Girls pilot epizódjában elhangzott.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Szívek szállodája – Egy év az életünkből (2016–2016)

Szívek szállodája – Egy év az életünkből (2016–2016)

S_Bíborka 

2015. június 6-án az ATX Televíziós Fesztivál és Szórakoztató Központ Gilmore Girls Reuniont rendezett Amy Sherman-Palladino és a szereplők nagy részének részvételével, ahol a rajongók is részt vettek Austinban, TX-ben. A találkozó során a moderátor Jessica Shaw megkérdezte: „Van olyan mondat, amit a legtöbbször idéznek vissza nektek?”. Lauren Graham, Alexis Bledel és Kelly Bishop nem igazán tudták, mit mondjanak, így a rajongóik hangosan kiabáltak nekik néhány híres idézetet, hogy segítsenek nekik. Bevallották, hogy nehezen emlékeztek arra, hogy valaha is mondták azokat a bizonyos sorokat annak idején. Így aztán a rajongóik elkiabálták az adott sorok szövegkörnyezetét. Ez lehet az oka annak, hogy az első, „Tél” című epizódban egy csomó idézetet hallunk az eredeti Gilmore Girls sorozatból, mielőtt a legelső jelenet megjelenik a képernyőn.

[www.imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Szívek szállodája – Egy év az életünkből (2016–2016)

Szívek szállodája – Egy év az életünkből (2016–2016)

2 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján