Star Wars: Az álmok birodalma (2004) 23

Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy
151' · amerikai · dokumentumfilm

Ki ne ismerné a több nemzedék kultuszfilmjévé vált Csillagok Háborúja eredeti, hatalmas sikerű filmtrilógiáját? A Csillagok Háborúja (1977), a Birodalom visszavág (1980) és a Jedi visszatér (1983) máig feledhetetlen élményt nyújt minden generáció számára. E sok év távlatából nemcsak… [tovább]

Szereposztás

Robert ClotworthyNarrátor (hang)
Walter CronkiteÖnmaga
George LucasÖnmaga
Steven SpielbergÖnmaga
Irvin KershnerÖnmaga
Carrie FisherÖnmaga
Ralph McQuarrieÖnmaga
Harrison FordÖnmaga
Mark HamillÖnmaga
Peter MayhewÖnmaga

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Pikachu 

Hogy én ezt eddig miért nem láttam.. Bár most is nagy nehezen sikerült csak megnézni, a technikai gondok miatt, de nagyon megérte. Egyszerűen imádtam! Az összes felvételt, kulisszatitkot és új információt, amit az eredeti trilógia kapcsán adott ez a dokumentumfilm. Bepillantást kaphatunk a filmek megvalósításába és ami különösen tetszett, hogy nem csak a rendezőt, a szereplőket láthatjuk és hallhatjuk, hanem a többi embert is, akik ”csak” a háttérben dolgoztak, de nyilván egyikük nélkül sem lenne ugyanaz. Köszönöm, hogy bár csak ilyen formában, de én is részese lehettem ezáltal!

sipiarpi 

Jó volt látni a klasszikus hősöket, jeleneteket a kulisszák mögül. Sok érdekes új és már ismert információval gazdagodhatunk a filmekkel kapcsolatban. Nekem tetszett.

Negative_Singularity

Sokat gondolkoztam, mit is írhatnék ide… azt, hogy fantáziám szabadságát ettől a valósággá lett álomtól kaptam? Vagy, hogy gyerekkorom erkölcsi morál alapja ez a film volt? A fájdalmas keserűséget, hogy Lucas független filmesként harcolt mindvégig, most meg tudjuk, hogy mi történt…? Vagy, csak röviden, csillogó szemekkel mondva: ez varázslat!
Végül mégiscsak egy dolog jut eszembe:
Köszönöm.

Nightmare

Nem is vártam többet. Egy egészen jó dokumentumfilm az eredeti trilógia elkészítéséről. A színészek, és George is szerepelt benne.

Timi98 

Nagyon jó, hogy betekintést nyerhetünk a film készítésébe, a szereplők meghallgatásába és Lucas munkálataiba, hogy hogyan is született meg ez a csodás univerzum ♥


Hasonló filmek címkék alapján