Star Wars: Az álmok birodalma (2004) 31

Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy
151' · amerikai · sci-fi, történelmi, dokumentumfilm

Ki ne ismerné a több nemzedék kultuszfilmjévé vált Csillagok Háborúja eredeti, hatalmas sikerű filmtrilógiáját? A Csillagok Háborúja (1977), a Birodalom visszavág (1980) és a Jedi visszatér (1983) máig feledhetetlen élményt nyújt minden generáció számára. E sok év távlatából nemcsak… [tovább]

Szereposztás

Robert ClotworthyNarrátor (hang)
Walter CronkiteÖnmaga
George LucasÖnmaga
Steven SpielbergÖnmaga
Irvin KershnerÖnmaga
Carrie FisherÖnmaga
Ralph McQuarrieÖnmaga
Harrison FordÖnmaga
Mark HamillÖnmaga
Peter MayhewÖnmaga

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Pikachu

Hogy én ezt eddig miért nem láttam.. Bár most is nagy nehezen sikerült csak megnézni, a technikai gondok miatt, de nagyon megérte. Egyszerűen imádtam! Az összes felvételt, kulisszatitkot és új információt, amit az eredeti trilógia kapcsán adott ez a dokumentumfilm. Bepillantást kaphatunk a filmek megvalósításába és ami különösen tetszett, hogy nem csak a rendezőt, a szereplőket láthatjuk és hallhatjuk, hanem a többi embert is, akik ”csak” a háttérben dolgoztak, de nyilván egyikük nélkül sem lenne ugyanaz. Köszönöm, hogy bár csak ilyen formában, de én is részese lehettem ezáltal!

sipiarpi 

Jó volt látni a klasszikus hősöket, jeleneteket a kulisszák mögül. Sok érdekes új és már ismert információval gazdagodhatunk a filmekkel kapcsolatban. Nekem tetszett.

Negative_Singularity

Sokat gondolkoztam, mit is írhatnék ide… azt, hogy fantáziám szabadságát ettől a valósággá lett álomtól kaptam? Vagy, hogy gyerekkorom erkölcsi morál alapja ez a film volt? A fájdalmas keserűséget, hogy Lucas független filmesként harcolt mindvégig, most meg tudjuk, hogy mi történt…? Vagy, csak röviden, csillogó szemekkel mondva: ez varázslat!
Végül mégiscsak egy dolog jut eszembe:
Köszönöm.

nattyreach

Nagyon tetszett, sok gyönyörű pillanat volt rajta. Kedvencem: George Lucas azt mondja, botladoznak a színészek, ők meg lehurrogják. :D Jabba beső felépítése is szuper volt, és az alkotás minden folyamata, hihetetlen, hogy így megtudták csinálni a CGI előtt a jeleneteket. Kár viszont, hogy a 2. és a 3. részből nem volt több, simán lehetett volna egy órával hosszabb.

negoti 

Nagyon jó vizuális ismertető a klasszikus trilógia születéséről. Nem tudom mi lett volna a filmekből, ha Lucas nem ragaszkodik a függetlenségéhez. Valószínűleg a stúdió szétk*rta volna a filmet és valami rosszabbat csinált volna belőle, de szerencsére, ezt sosem fogjuk megtudni.

Nightmare

Nem is vártam többet. Egy egészen jó dokumentumfilm az eredeti trilógia elkészítéséről. A színészek, és George is szerepelt benne.

Timi98 

Nagyon jó, hogy betekintést nyerhetünk a film készítésébe, a szereplők meghallgatásába és Lucas munkálataiba, hogy hogyan is született meg ez a csodás univerzum ♥

levyzoltan

Lucas nem csak rendező nem csak fantasztikus filmeket csinált, generációk életébe hozott változást, új világot teremtett. Megmutatta a fény és a sötétség harcát ami mindenben benne van a legkisebb gyerekek számára is, reméynt mutatva, hogy mindig a fény győz a gonosz felett, ahogy a mai világunkban is pontosan ez történik.

lakatoszoltan01 

Szerintem is nagyon jó a film, érdekes a Star Wars kialakulása, annak buktatói és elkészültének menete. Az elején látható ’80-as plakáttervet látva nagy szerencse, hogy nem egy tucat író-rendező munkája, hanem tényleg valami őszintébb, emberibb és szerethetőbb mese lett. Én amúgy nagyon-nagyon szeretem az összes részt és kiegészítést (na jó, a Holiday Specialt én sem bírom).

Nálam azért nem 10 csillagos a dokumentumfilm, mert minimális a film hatásának bemutatása. Nincs részletezve a bevételi oldal, a világban való megjelenés, a film hatására fejlődő filmtechnika részletezése, a színészek utóélete,… szóval nagyon sok infót lehetett volna még elmondani, bemutatni, de érezhetően nagyon próbálták kerülni ezeket a részeket.


Hasonló filmek címkék alapján