Star Wars: A Rossz Osztag (2021–2024) 72

A történet egy különleges klónokból álló alakulatot követ, akiknek neve 'Bad Batch'. Tagjai a 99-es Klónerő elit katonái, rendkívüli képességekkel rendelkeznek. A csapat különféle harcokba és kalandokba keverednek szerte a galaxisban. A sorozat cselekménye ott folytatódik, ahol a Klónok háborúja… [tovább]

angol
angol

Képek 13

Szereposztás

Dee Bradley Bakerklónok (hang)
Ming-Na WenFennec Shand (hang)
Andrew KishinoSaw Gerrera (hang)
Archie PanjabiDepa Billaba (hang)
Michelle AngOmega (hang)
Ben DiskinAZI-3 (hang)
Matthew Woodharci droidok (hang)
Freddie Prinze Jr.Caleb Dume (hang)
Ian McDiarmidDarth Sidious (hang)
Bob BergenLama Su (hang)

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

FélszipókásŐsmoly 

Erős 7 csillag. :) Már az elején megkavarták a korábbi kontinuitást Kanaan előtörténetének átírásával, de aztán szerencsére nem piszkálgattak bele másba már. Aztán: több olyan részt tartalmazott, ami csak helykitöltő volt, lassan haladt a főszál is, de nem volt egy olyan rész sem, ami ne tetszett volna valamiért. Mindegyikbe tudtak valami jót csempészni, akár a humor, akár a történet, akár a szereplők tekintetében. A kedvencem Omega lett (bár személy szerint falramászok az új-zélandi, „majd minden magánhangzót í-ként ejtek” akcentusától), a klóncsapat többi tagjából pedig Wrecker, aki nagy melák, látszólag elég egyszerű gondolkodású, de nagyon is helyén van a szíve. Hunter profi, a többiek geekek, kevésbé társaságiak, de Omega rajtuk is alakított valamennyit, csapatból családdá lettek. A mellékszereplők egytől-egyig remekül illettek a történetbe, a világról / korszakról alkotott ismereteimet is sikerült az alkotóknak gazdagítani (pl. bűnszervezetek, Kamino, birodalmi rohamosztagosok, kicsi rankor :D). Külön örültem, amikor felbukkant a kalapos fejvadász, vagy Ming-Na Wen karaktere a Mandalorianból. Összességében jó hétvégi élményt jelentett a sorozat. (Most várhatok 2022-ig a folytatásra.)

Victorious 

1.évad
Na a 2. évad előtt sikerült gyorsan bepótolnom.
Igazából eddig nem rossz, de nem is kiemelkedő.
Legnagyobb baja igazából kettő van:
1. kicsit talán sok volt a filleresebb rész
2. Sokszor abból áll, hogy vagy Omegát kell megmenteni vagy a csapat bénázik és ő segít nekik. Sajnos eléggé érződik, hogy Omega úgymond az új „Grogu”. Ez egy idő után unalmas tud lenni szóval remélhetőleg a második évad változtat ezen.
Ami jobban a főszálra koncentrált az kifejezetten tetszett, több ismertebb karakter is megjelent kisebb-nagyobb szerepben. A főcsapatot meg már a clone wars-ban is szerettem.
Meglátjuk mit hoz a folytatás.
2.évad
Elképesztő mennyire filler volt ez az évad. 16 részből legalább a felét kukázni lehetne annyira érdektelenek voltak. Ezen kívül volt 1-2 érdekesebb filler plusz pár ami azért jó volt és előre is vitte a történetet…
Az évadzáró után megvan az esély rá, hogy a következő évad nem követi el ugyanezt a hibát, remélem igazam lesz.

ChEebor 

Egyelőre nincs tovább, de lehet, folytatódik majd (a történetnek messze még a vége). És nem is lenne baj, mert tényleg egy jó sorozat, a Klónok háborúját veszi alapul a stílus, de jóval sötétebb, jóval komolyabb konfliktusok vannak benne, és immár ezeket a végén sem oldja fel egy szerencsés fordulat. Lehet, hogy a 16 rész egy kicsit sok is volt, mert a közepe felé már akadt egy-két kicsit uncsibb történet (pedig amúgy nagyon szeretem az ilyen jellegű epizodikus sorozatokat), de azt sem lehet mondani, hogy akár csak egy rész lett volna, ami teljesen el lett volna bénázva, szóval azért ment végig. Karaktereket szerettem, még Omegát is, és a végére azért Crosshair is lépett egy szintet.

2. Évad: Jól folytatja a sorozatot, úgy nagyjából két dolgot lehet kiemelni benne: egyrészt a szenátusra fókuszáló küldetés (alapvetően két részes, egy a hátteret, egy magát az akciót mutatja be), ami főleg azért működött, mert tökéletesen visszakanyarodott egy kis időre a Clone Wars világához. A másik pedig a Crosshairt bemutató részek, amik elindították a karaktert egy jobb irányba, jellemzően klasszikus, de igen hatásos hátterek előtt. A többi része alapvetően nekem hasonlított az elsőhöz, de nem baj, nekem az is maximálisan bejött. A vége viszont nagyon spoiler lett, bár az első fordulat után a többit szerintem már mindenki ki tudta találni. Kíváncsian várom a folytatást.

Szencsike 

2. évad (2023. március):
Tévedtem, 2023-ban kezdett a következő évad, megtippelni sem merem, hogy mikor érkezik a harmadik, ami igazán várós lesz. Továbbra is nagyon színvonalas sztori, egészen jól fogják meg a Birodalom első éveit. A csapat továbbra sem tétlenkedik, szépen haladt a főszál, és egészen jó kis filler epizódok voltak idén. Crosshair-nek adtak is, meg nem is megváltást, valóban talán neki alakult a legérdekesebben a sorosa. Izgalmas harmadik évad elé nőzünk, a csapatnak meg kell találnia egymást, így azt hiszem a kövi évadban már nem lacafacázunk a sztorival. Pabu klassz hely, remélem visszatérünk ide még.

1. évad: Örülök, hogy elkészült a sorozat, igaz SW-hez képest elég komorra sikerült itt-ott. Már a Klónok Háborújában is jópofa csapatnak tűntek, de ott ugye nem róluk szólt a sztori, viszont Echo ekkor csatlakozott hozzájuk. Ez a sorozat kifejezetten szerethetővé teszi ezt a furcsa csapatot, ahová bekerült Omega is. Nem tudom, hogy a kislányról mikor fogunk majd többet megtudni (legkorábban 2022-ben lehet tovább folytatni a találgatást), de őt is és a többieket is kifejezetten szerethetőre alkották meg. Crosshairrel nem igazán tudom, hogy mihez akarnak kezdeni, spoiler, nekem kifejezetten ellenszenvesre sikeredett a karaktere.
Jó volt az ismerősöket is viszont látni, bár voltak még hiányzók, de gyanítom hosszú lesz még ez a sorozat, hogy pár ismertebb karaktert megmutassanak még nekünk. Az animáció jópár epizódban igazán gyönyörűre sikeredett, látszik, hogy a Klónokhoz vagy a Lázadókhoz képest már egy jóval érettebb, karakteresebb sorozatról van szó.
A 16 részt épp elég volt, kellően egyensúlyozott a „halad a történet” és a filler epizódok között, de nem mondom, ennél több epizód már sok lenne ennek a sorozatnak.
Jó volt visszatérni az SW világába, de most csak várni kell 2022-ig…

Hippoforaccus 

Akármennyire is különlegesek a főszereplők, mégse tudok megbarátkozni velük úgy mint klónok. Tudom, hogy ez volt a cél, de túlságosan is egyediek lettek, amitől számomra megszűntek annak lenni, aminek kellene.
Vannak kifejezetten jó és elég lapos töltelék részek, mint általában minden sorozatban, és eléggé hangulatos is, és persze Star Wars, úgyhogy hol van már a második évad? :)

kogerdori

Összességében jó kis sorozatot kaptunk, a látványvilág nagyon szép lett, érződik, hogy sok munka volt a készítők mögött. Tetszett a csapat dinamikája, Omega remekül megtalálta a helyét közöttük. Kicsit sok volt a filler epizód, néha jobban érdekelt volna a főszál. Az évadzáró elég ütősre sikeredett, főleg az utolsó előtti rész, kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet, és még milyen vendégszereplőkkel találkozhatunk a későbbiekben.

Timi98 

Már a Clone Wars vége felé bejelentették a spinoff elkészítését, őszintén, nem annyira éreztem fontosnak egy külön sorozatot a 99-es klónosztagról. Bár azért a 'Bad Batch' szórakoztató kis része volt az utolsó évadnak és jó élmény volt megnézni.
Ez a sorozat végül is olyan, mintha egy kicsit más Klónok háborúja epizódokat néznék. A történet jónak mondható, szépen köti össze az eseményeket. Tetszett, hogy itt is megmutatják a 66-os parancsot (ahogy már a filmben, videójatékokban is), hiszen ez sorsfordító esemény volt a galaxis történelmében. Ezen kívül jópár kis 'kapocs' van megjelenítve más SW-os alkotásokkal. Igényesnek mondható, az animáció a megszokott minőséget hozza, a történet hullámzó, nekem legalább is volt olyan rész amely nagyon tetszett és volt pár unalmas is.
Azért volt jópár humoros rész is spoiler
Így végignézve az évadot elégedettek lehetünk, bár bekem a CW sokkal jobban tetszett.
Spinoff sorozatnál mindig félő, hogy a kis mellékszál túl nagy jelentőséget kap és ezzel nem fér be a már megteremtett univerzumba, felmerül a kérdés, hogy oké, de miért nem kerültek elő ezek a dolgok a filmekben? Ez itt eddig nem okozott problémát, meglátjuk a többi évad ezt hogy kezeli.

negoti 

1. évad: Nekem most ez a legleg! A legjobb, a legizgalmasabb, a legjobb részek (mindegyik, kivétel nélkül)! A csapat minden tagja egy egyéniség, Omega a legjobb helyre került (pont az ő jelenléte miatt nem csak a harcokról szól az egész) és a részekhez kapcsolódó újabb és újabb háttérinfók is jól meg lettek írva.
ui: A Rebels sorozat a nyomába sem ér.
A 2. évad számomra ugyanolyan élvezetes és szórakoztató volt, mint az első. A filler részek sem zavartak, mert egyszerűen csak tetszik a látvány, a néha könnyebb, néha tragikusabb hangulat, az osztag és Omega összekovácsolódása és a köztük levő kapcsolatok. Az eddigi animációs SW sorozatok között magasan vezeti a toplistát.
Dee Bradley Baker pedig megérdemelne egy szinkron hőse medált, mert ennyiféle hangon megszólalni, ehhez tehetség kell! :-)

hErkA

Tetszett, imádtam, de Omega a világ lehető legidegesítőbb karaktere. Tiszta Dad Batch.
Miatta jár a -2 csillag.


Népszerű idézetek

Kopaszkutya 

Good soldiers follow orders.

1. évad 7. rész – Hegek
FélszipókásŐsmoly 

Direct hit!
(miután Wrecker megdobott egy klónkatonát egy protontorpedóval)

1. évad 8. rész – Újra együtt
Kizi

Hunter: To be honest, things were clearer, when we were just soldiers.
Rafa: Take it from me. In the end, we all choose sides.

1. évad 6. rész – Leszerelés
Kizi

Hunter: Why is Omega hanging off the ship?
Tech: It is an unscheduled study break.

2. évad 1. rész – Hadizsákmány
Kizi

Fennec Shand: The only person you can rely on is yourself.

1. évad 9. rész – Elveszett zsákmány
Kizi

Phee Genoa: That's the life of a treasure hunter.
Hunter: Don't you mean „pirate”?
Phee Genoa: I prefer „Liberator of Ancient Wonders”.

2. évad 5. rész – Betemetve
Vatis

Cody: Árulj el valamit Célkereszt! Ezzel az új Birodalommal jobb hellyé tesszük a galaxist?
Crosshair: Katonák vagyunk. Tesszük amit tennünk kell.
Cody: Tudod, hogy miben különbözünk a rohamdroidoktól? Abban, hogy mi választhatunk. Saját döntéseket hozunk. És… együtt kell élnünk velük.

2. évad 3. rész – A magányos klón
negoti 

Cid Hunternek: „Te! A sötét, töprengő figura! Irány az irodám!”

1. évad 5. rész – Tombolás

Hasonló filmek címkék alapján