Sötét elmék (2018) 201

The Darkest Minds
105' · amerikai · sci-fi, fantasy, thriller 16

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A 16 éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen… [tovább]

angol
Magyar
magyar

Képek 22

Szereposztás

Mandy MooreCate
Amandla StenbergRuby
Patrick GibsonClancy Gray
Harris DickinsonLiam
Mark O'BrienRob Meadows
Gwendoline ChristieLady Jane
Skylan BrooksCharles Meriwether (Dagi)
Lidya JewettRuby (kisgyerekként)
Miya CechSuzume (Zu)
Catherine Dyerigazgató

További szereplők

Kedvencelte 33

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Gothic01 

Egy olyan adaptációnak tartom, ami azon kevés alkotások közé tartozik, amire az író bizony büszke lehet.
A karakterek személyiségét illetően azt gondolhatnátok, nem érhetett meglepetés a regény ismeretében, de egy kivételével megdöntötte ezt a következtetést, aminek határozottan örültem. A filmes Ruby messze túlszárnyalta a könyves Ruby-t, ami a karakternek és a filmnek is egyaránt a javára vált, ha így ki is maradt, az a lassú lefolyású karakterfejlődés, ami során a lány megerősödött. A könyves Ruby ostorozta magát, szörnyetegnek tartotta magát, tele volt bizonytalansággal, és bár gyorsan tanult, nem volt olyan veszélyesen balek, mint Liam, a cselekmény oroszlánrésze lezajlott, mielőtt el tudta fogadni a képességét, illetve önmagát. Ezzel szemben a filmes Ruby esetében eleve készen kaptam egy erős, belevaló csajt. Megvoltak a maga kifakadásai, a szándékai a kis csapattól való elszakadásra, ez nem vitás. Ellenben, ha húzós helyzet alakult ki, akár az egyszerű felnőttek, akár más túlélők, akár a Trónok harca Brienne-jeként ismert Lady Jane miatt, akkor Ruby hezitálás nélkül alkalmazta a képességét, hogy mentse a többieket vagy éppen saját magát, és nem csinált belőle akkora problémát, hogy mire képes. Ez pedig nekem nagyon-nagyon bejött, szembetűnően építően is hatott a sztorira. Örültem neki, hogy egyes jelenetek, mint például Ruby kikerülése a túlélőknek fenntartott táborból, majdhogynem szó szerint úgy ment végbe, mint a könyvben. Nagyon tetszett a jellegzetes „bandázós” jeleneteknek a kivitelezése, az áruházban történő körút vagy az, amikor Zu öltöztetős babát csinált Ruby-ból, amikor Liam oda akarta adni Ruby-nak azt a nyavalyás zoknit… A bensőséges hangulat a karakterek között remekül átjött. Ha hibát akarnék keresni a színészi gárdában, akkor én Patrick Gibsonra irányítanám a dartz nyilaimat, aki tényleg, egyáltalán nem volt Clancy-s. Könyves Clacy egy karizmatikus, manipulatív jellem. Filmes Clancy meg egy nyálas alak, aki egyszerűen… sok. Összességében egy rendkívül pozitív élményként könyveltem el magamban ezt a filmet, és remélem, hogy a sorozat második két részét is vászonra fogják vinni.
Teljes értékelés a blogomon:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/08/the-darkest-…

Faythe

Nem értem ezt az alacsony százalékot, engem nagyon lekötött a film és a film hatására a könyveket is el akarom olvasni. Remélem folytatják a filmes megvalósításokat is! :)

christine 

Nem tudom, mennyire könyvhű, de első nézésre elég rendben volt a cselekmény, nem találtam benne vakfoltokat. A vége persze kiakasztó volt, a cselekmény és a látvány viszont nagyon ott volt, azzal levettek a lábamról. A szereplők is kitettek magukért, vagány volt látni a fejlődésüket.

UViki 

Szerethető film, jó karakterekkel. Bár Ruby döntéseivel nagyon sokszor nem értettem egyet, aranyos film volt, a vége viszont kiakasztóan igazságtalan.
Ezért jár a két csillag levonás.

Dombi_Petra 

Annyira, de annyira jó volt. Az elejétől, a végéig – kivéve a végét. Mi ez a befejezés? Még órákig eltudnám nézni, annyira tetszett a történet. Szeretem a természetfeletti filmek, főleg, ha fiatalokról szól, és ilyen jól megvan csinálva.

Kedves_Könyvek

Kiherélték a könyvet.
(és még szépen fogalmaztam)

brena 

Számomra tökéletese vissza adták amit átéltem a konyvben :) tetszett. Ujra fogom nézni!

viky0222 

Nem olvastam a könyvet, így semmit nem tudtam a filmról azon kívül, hogy YA disztópia. Ebből a szempontból teljesen tipikus, de szerencsére egészen jó a története és a karakterek, így nem volt különösebben zavaró. Azon kívül, hogy semmi meglepőt nem találtam benne, az első pillanattól fogva biztos voltam benne, hogy spoiler
Ami miatt levontam csillagot, az a történet kifejtése. Túl kevés a világfelépítés, alig tudunk meg valamit, így nehéz követni, nehéz ráérezni, miért is kellene szurkolnod a szereplőknek. Rengeteg a potenciál benne, de elég kezdetleges maradt. Kicsit az elején rászánhattak volna többet a felvezetésre, és adhattak volna többet pl. a spoiler Remélem lesz folytatása, és összeáll majd a kép.
Ruby spoiler
A szereplők jók, de nem kitűnők. Eléggé YA klisé az összes, attól függetlenül, hogy szerethetőek. De nem tűnnek ki a tömegből.
A színészek viszont tényleg jók voltak, Amandla Stenberg-et már az eddigi filmjeiben is szerettem, tehetséges színésznő. És a többiek is jól játszottak.
Nem lett kedvenc, de a könyvre kíváncsi lettem, úgyhogy már megérte megnézni.

victoria_m997

Most mindezt anélkül írom, hogy olvastam volna a könyvet (de ezek után a világért ki nem hagynám). Nem tudom megítélni, hogy milyen hiteles, mint adaptáció, de ez a film szerintem nagyon patent. Zseni színészek, drámai, lendületes, izgalmas történet, szuper befejezés, megható. Még könnyeket is hullattam érte. Nagyon de nagyon tetszett, mondhatjuk úgy is, hogy nagy kedvenc lett!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján