Sötét elmék (2018) 86

The Darkest Minds
105' · amerikai · sci-fi, thriller 16

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A 16 éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen… [tovább]

angol
Magyar
magyar

Képek 13

Szereposztás

Mandy MooreCate
Amandla StenbergRuby
Patrick GibsonClancy Gray
Harris DickinsonLiam
Mark O'BrienRob Meadows
Gwendoline ChristieLady Jane
Skylan BrooksCharles Meriwether (Dagi)
Lidya JewettRuby (kisgyerekként)
Miya CechSuzume (Zu)
Catherine Dyerigazgató

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 189


Kiemelt értékelések

Kedves_Könyvek 

Kiherélték a könyvet.
(és még szépen fogalmaztam)

brena

Számomra tökéletese vissza adták amit átéltem a konyvben :) tetszett. Ujra fogom nézni!

desertangelable 

Régen nézem és olvastam már tini disztópiát, ezért ez kimondottan jól esett most. :) Nem volt ez olyan rossz, de a szokásos hibái megvannak, amik ezekre a filmekre jellemzőek, ennek ellenére egyszer simán meg lehet nézni.

Marcsi0603

Egynek elment, de sajnos nem nyűgözött le, és a könyvhöz sem hozta meg a kedvem. Nem éreztem igazán egyedinek a világot, és egyszerűen nem hiszem el, hogy a szülők mindezt hagyják. A folytatást, ha lesz, meg fogom nézni, de biztosan nem az elsők között.

Gothic01

Egy olyan adaptációnak tartom, ami azon kevés alkotások közé tartozik, amire az író bizony büszke lehet.
A karakterek személyiségét illetően azt gondolhatnátok, nem érhetett meglepetés a regény ismeretében, de egy kivételével megdöntötte ezt a következtetést, aminek határozottan örültem. A filmes Ruby messze túlszárnyalta a könyves Ruby-t, ami a karakternek és a filmnek is egyaránt a javára vált, ha így ki is maradt, az a lassú lefolyású karakterfejlődés, ami során a lány megerősödött. A könyves Ruby ostorozta magát, szörnyetegnek tartotta magát, tele volt bizonytalansággal, és bár gyorsan tanult, nem volt olyan veszélyesen balek, mint Liam, a cselekmény oroszlánrésze lezajlott, mielőtt el tudta fogadni a képességét, illetve önmagát. Ezzel szemben a filmes Ruby esetében eleve készen kaptam egy erős, belevaló csajt. Megvoltak a maga kifakadásai, a szándékai a kis csapattól való elszakadásra, ez nem vitás. Ellenben, ha húzós helyzet alakult ki, akár az egyszerű felnőttek, akár más túlélők, akár a Trónok harca Brienne-jeként ismert Lady Jane miatt, akkor Ruby hezitálás nélkül alkalmazta a képességét, hogy mentse a többieket vagy éppen saját magát, és nem csinált belőle akkora problémát, hogy mire képes. Ez pedig nekem nagyon-nagyon bejött, szembetűnően építően is hatott a sztorira. Örültem neki, hogy egyes jelenetek, mint például Ruby kikerülése a túlélőknek fenntartott táborból, majdhogynem szó szerint úgy ment végbe, mint a könyvben. Nagyon tetszett a jellegzetes „bandázós” jeleneteknek a kivitelezése, az áruházban történő körút vagy az, amikor Zu öltöztetős babát csinált Ruby-ból, amikor Liam oda akarta adni Ruby-nak azt a nyavalyás zoknit… A bensőséges hangulat a karakterek között remekül átjött. Ha hibát akarnék keresni a színészi gárdában, akkor én Patrick Gibsonra irányítanám a dartz nyilaimat, aki tényleg, egyáltalán nem volt Clancy-s. Könyves Clacy egy karizmatikus, manipulatív jellem. Filmes Clancy meg egy nyálas alak, aki egyszerűen… sok. Összességében egy rendkívül pozitív élményként könyveltem el magamban ezt a filmet, és remélem, hogy a sorozat második két részét is vászonra fogják vinni.
Teljes értékelés a blogomon:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/08/the-darkest-…

lafayette

Azon kivételes alkalmak egyike, amikor a film jobban tetszett, mint a könyv. Valószínűleg azért, mert most nem kellett Ruby gondolatait olvasnom..
Ami meglepett, hogy egészen hűen követte a film a könyvet.

1 hozzászólás
KyKy

Nem volt ez rossz. Nem tudtam semmit a filmről, a cím és a szereplők miatt akartam elsődlegesen megnézni. Az alapelképzelés nagyon tetszett, csak sajnos rohadtul nem volt kifejtve, helyette belevágtunk nagyjából a közepébe, így pedig hiányérzetet hagyott maga után. Arról nem beszélve, hogy az egész dolgot megkérdőjelezi a tény, hogy szerintem ezt a szülők nem hagynák a gyerekeik esetében, legalábbis nem tudom elképzelni.
Látványilag ott volt, a történetben több lehetőség lett volna, a karakterek közül Liam és Dagi nagyon tetszett, Ruby túlzottan Mary Sue-s lett, amellett, hogy a film alatt többször is megállapítottam, hogy milyen csodálatosan szép ez a színésznő, a karaktere nem volt nagy durranás.
Összességében azt mondom, egyszer jó volt, érdekes, kíváncsi vagyok a folytatásra, de azért mély nyomot nem hagyott bennem.

Lex

Helyén kezelve a filmet azt kell, hogy mondjam, nem volt ez annyira rossz. Tipikus YA kategóriás, semmi újat nem mutató darab, de azért tagadhatatlanul lekötötte a figyelmem. A cselekmény kiszámítható, messziről bűzlött az összes csavar, de végig tudtam nézni (míg a könyvet igen korán félbehagytam). Tetszett Amandla Stenberg alakítása, szerintem nagyban hozzáhárult ahhoz, hogy érdekeljen a film. És a folytatást is kíváncsian várom. :)

EeNii

Már vártam a filmet, mivel a könyvet nagyon kedveltem, és mostanában egész jó könyvadaptációk jöttek ki, így annyira nem is tartottam a dologtól.
Őszintén szólva újra fogom még nézni (mivel kamerás felvétellel tudtam csak megnézni), de amennyit láttam belőle az bejött :) Kicsit az a tipikus YA film, de ez pont így a jó. Szerintem adta a könyv hangulatát, talán színesebb volt is volt. Sajnáltam, hogy kihagyták pár kedvenc jelenetem, de filmeknél nem vehetik be az összeset, mert akkor még holnap is a monitor előtt ülnénk.
Remélem folytatják majd a filmet, és nem hagyják félbe, mint a legtöbb könyvadaptációt, amiket szeretek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján