Somnakaj (2021) 1

Balladai éjszaka. Egy lassan kialvó tűz parazsa halovány fénnyel pislákol. Valahol a távolban ősi roma éneket játszik egy hegedűs. Táncosok bizonytalan körvonala sejlik fel, s ahogy közelednek, egyre jobban hallatszik a lábdobogásuk. Egyre több hangszer hangját halljuk, a táncosok közül kiválik… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Trokán AnnaSomnakaj
Kovács AntalGojma
Falusi Marianndoktornő
Papadimitriu AthinaZsáró
Vadász GáborMisi
Balogh LajosSanyi tata
Oláh JózsefMisi barátja
Szilvási IstvánPetőfi
Szakcsi Lakatos BélaBéla bácsi
Kathy Horváth LajosLajoska

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ez egy nagy katyvasz. Össze vannak hányva a jelenetek, a színészi játék sokszor kifejezetten béna, nagyon amatőr… És ezt most nem azért mondom, mert romákról szól, hanem ez tényleg egy fércmű.
Engem az is zavart, hogy tele volt látványosan nem romákkal is, akikről a legnagyobb jóindulattal sem bírtam elhinni, hogy azok. (Azt viszont elismerem, hogy nagyon ügyesen táncolt mindenki.)

Szóval, tényleg nem értem, hogy ez a produkció tulajdonképpen minek-miért készült el… Hasonló színvonalon mozog, mint egy általános iskolai előadás. Pff. Csak azért, hogy teletömjék autentikus roma zenékkel meg táncokkal, azért felesleges volt… Akkor tartsanak Roma Folklór Estet, annak is több értelme van / lenne.

A Csak egy szög dalon viszont elismerem, kibuggyant a könnyem. És most megint kedvem lett Moha 4 órás nagy cigánydrámájához, ahh. Na, az viszont jóóó!…


Hasonló filmek címkék alapján