Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Londonna 

Szerintem jobb, mint az operettszínházas, viszont ennek ellenére sem lesz ez az én műfajom. A zenei betétek egy jelentős része eleve lapos / tucat, ami pedig igazán jellegzetes és dallamos, azt nem viszik túlzásba. A karakterek többsége sem túl érdekes, pláne a színpadi verzióban. (A filmen legalább voltak olyan merészek, hogy kicsit árnyaltabbak legyenek a szereplők. Itt viszont ebből alig érzékelni valamit. Bár nyilván ez lehet részben a rendezés és a színészek hibája is, bár látva az Operett Színház-féle feldolgozást, ilyen tekintetben ott is kb. ugyanezt gondolom.)
Az egyedüli jó és értékelendő karakter ebben az egész katyvaszban Herskovics. Már a filmben is ő volt a favoritom, Kabos szenzációsan hozta, ahogyan Mikó István sem tudott vele hibázni. És CsZ sem. Sőt. Abszolút kiváló alakítás, a tökéletest simán négyzetre is emeli általa. Az improvizáció pedig esetében csak még többet dob az egészen. Elképesztően szórakoztató. Hangban és mozgásban hibátlan, ha szeretnék se tudnék belekötni. (Tegyük hozzá: én mindig szeretnék, lételemem a „kötekedés”, de ami jó, az jó. Ami pedig… Túl jó, az túl jó. És tudom, hogy ezzel a rendező, Forgács Péter is teljesen egyetért. :D)
Volt szerencsém látni a Szulák Andreás és a Janisch Évás szereposztást is, és megmondom őszintén, hogy én lepődtem meg a legjobban, hogy nekem utóbbi sokkal jobban tetszett. (Pedig még gyengélkedett is a művésznő.) Hangban is jobban illett a karakterhez, meg valahogy az egész sokkal cukibb volt vele. Úgyhogy, ha választani kell, én rá voksolnék.
A főfőszereplők tudnak énekelni, van hangjuk, elismerem. De sajnos ez engem sosem hatott meg, ha ennyire nem érzek semmit a tartalom okán. Nekem ez így kevés, sajnálom. Nem elégít ki, hogy zenét hallgatok, én mély történéseket várok. Nem felületeseket. Meg sokkal nagyobb árnyaltságot. Ezért is fordulhatott elő, hogy a második harmadik nézéskor sok helyen már – konkrétan – unatkoztam. Vártam, hogy leperegjen egy-egy jelenet és jöjjön egy olyan, amit szeretek. És gonosz is voltam, mert tényleg csak néhány dalnál tapsoltam. Plusz átvillant a koponyámon, hogy valószínűleg meglincselnének, ha Jonel dalát követően belecsörömpöltem volna tenyérrel, jelezve általa mélységes megelégedettségemet. (Aki nem tudja / érti: Jonel arról énekel az ominózus dalban, hogy hogyan „hágja meg” a főhősnőt. Itt senki nem tapsolt, pedig erős dal, én meg odáig voltam és nehéz volt visszafogni magam, hogy ne üssem össze két tenyeremet, szegény Molnár Eriket biztosítva elismerésemről. :P) Hmm.
Mindent összevetve egynek elment, de bizonyos jeleneteket leszámítva nekem ez inkább altató. Akik / amik viszont jók, azok tényleg azok. Vagyis részemről csakis Herskovics 4eva' ! :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

♪ Nézzen mélyen a szemembe,
s vallja be kérem, mennyit ér egy házasság,
ha csak a gond, a córesz van az asztalon?…
Azt mondom én, mind őrült, aki belevág! ♪

Londonna 

♪ […] ez a Herskovics egy kész professzor lett!
Lám, egy tudós méri nektek a bort!
Hisz' pár nap alatt kikupálta ezt a leányzót;
Úgy ám, ki lehetne jobb?! ♪


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján