Kedvencelte 5

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

krlany 

Nyomozós sorozat. Ugyanúgy, mint a Wallandernél, itt sem sok akció van, hanem inkább agymunka. Lassan, sejtelmesen hömpölyög a történet, általában két rész egy eset. Gyönyörű a táj, a víz, szívesen eléldegélnék a szigeten. A sorozat zenéje is rendben van. Az operatőrt tudnám még kiemelni, nagyon jól komponáltak a képek, szinte képeslapba illők.

3. évad
Nos, ez nem volt olyan jó, mint az előzőek, bár még mindig jó ez. Itt most az egész évad egy ügyről szólt, és elégé hullámzó teljesítményt nyújtottak az epizódok. Az eleje ígéretes volt, majd leült, a 4. részben fogtam a fejem, hogy ennyi hülye rendőr a világban nincs, majd az utolsó két rész újra felpörgött… A tájat és a zenéjét még mindig bármeddig nézném/hallgatnám, és még nyomozás sem kellene hozzá.:)

13 hozzászólás
negoti 

(SOHA nem fogom megunni ezt a sorozatot) Attól különleges ez a sorozat, hogy Shetland-en, azon belül Lerwick, játszódik, ami nem a civilizáció közepe és nem gondolná az ember, hogy egy relatíve kis közösségben gyilkosságok. Ebben még sincs semmi különös, hisz mindenhol vannak rossz emberek. A különleges hely, a karakterek (a színészek), az ügyek együtt teszik sikeressé ezt a könyvsorozatból lett filmsorozatot.
6. évad: A sorozat, a történetek semmit nem veszítettek a"bájukból". Jó lenne, még sok évad! (Már leforgatták a 7. évadot is! )

Emerson 

4. évad
Újabb évad, ami nem könyv alapján készült és ez sajnos megint látszott a történetvezetésen… azt hittem legalább tanulnak a DCI Banks féle bakiból, de nem – oké, ott más volt az alkotó, de azt a sorozatot is sikerült eltolni, amikor már nem könyvalaphoz nyúltak, hanem elkezdtek mindenféle hülyeséget irkálni kreativitás címén. A történelem ismétli önmagát…
Kicsit úgy voltam vele, mint a Wallander utolsó évadával. Képtelen voltam megnézni a záró epizódot… itt is húztam-halasztottam, egyszerűen nem akartam beesni az asztal alá, hogy mit műveltek az egyik kedvenc sorozatommal. Pedig az eleje jól indult. Még agyaltam is pár rész erejéig, hogy vajon ki a gyilkos és mi a motiváció spoiler, amikor beütött a krach. Keverjük bele a mai politikát és csináljunk propagandafilmet. Oké, biztos én fújom fel a dolgot, de én nagyon erőltetettnek éreztem ezt a spoiler. Próbáltam a tájra koncentrálni ami még mindig gyönyörű, de azzal sem segítettek, hogy átruccantak spoiler A zárásra már elfelejtették a fölösleges kitéről, amivel az évad fele elment és próbáltak odacsapni, de ez kissé felemásan sült el. Azért annyira nem vagyok csalódott, mert amit akartam, megkaptam: Shetlandet és nagy adag skót akcentust.
Azon még mindig röhögök, amikor az egyik fickó nevét mondták – Robert Downey – én meg hümmögtem, hogy jaj, hát nem tudtatok volna valami kreatívabb nevet adni szerencsétlen párának? Mindenki RDJ-re fog asszociálni, erre kiderült, hogy Robert Downing az illető, csak a parasztos skótos akcentussal ez Downey-nak hangzik. Na jó, ez lehet, hogy csak nekem vicces…

5. évad
Elképedve néztem, hogy mennyire nyögve-nyelős lett ez az évad. Az is lehet, hogy ott hibáztam, hogy közvetlen Baptiste után néztem, amihez ugyan köze nincs, de nagyon hasonló volt a téma (spoiler) Nem tudom, melyik sorozatot írták meg előbb, de tulajdonképpen nem is lényeges csak bosszantó volt a sok hasonlóság. Abban viszont mindenképp volt különbség, hogy Baptiste esetében 5 percenként szívroham kerülgetett, itt viszont alig ment 60 fölé a pulzusom. Ha már volt is valamiféle feszültség, akkor 2 másodperc alatt lerendezték a dolgot. Komolyan? Oké, nem kell mindig riogatni és széttépni az ember idegeit, de ne aludjak már el egy üldözéses jelenetnél… aztán ott volt a szappanopera jelleg, persze lehetett volna durvább is, de kicsit eltolódott a mérleg nyele és nem a jobbik irányba. Ez a sok üresjárat nem tett jót az amúgy is alacsony pulzusszámomnak. És hát a fő problémám: spoiler. Kezdem rühelleni ezt a fickót. Ha berakják valamik sorozatba, garantált, hogy ő a gonosz. spoiler
Hosszas számolgatás után nem tudok adni 6 csillagnál többet erre az évadra. Ebből 3 csillag azt a 3 barit illeti, akik a száguldó autó elől egyszer csak eltűntek, mint a kámfor. Bocs a spoilerért, de ekkora CGI-ra nem számítottam. Ez is mintapéldája volt annak, hogy oldották meg a feszült helyzeteket. Csettintés, volt, nincs.

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján