Senki nem szabadul élve (2021) 38

No One Gets Out Alive
85' · angol · thriller, horror, rejtély

A papírok nélküli, kétségbeesett mexikói nő beköltözik egy lerobbant clevelandi panzióba, ahol nyugtalanító zokogást hall és kísérteties látomások várják.

angol · magyar

Szereposztás

Cristina RodloAmbar
Marc MenchacaRed
David BarreraBeto
David FiglioliBecker
Joana BorjaSimona
Mitchell MullenRilles
Alejandro AkaraCarlos
Vala NorenFreja
Moronke AkinolaKinsi

Kedvencelte 1

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát az utolsó 5, 10 percet leesett állal néztem, mert nem tudtam eldönteni, hogy ez most komoly-e vagy vicc akar lenni, és most, hogy vége még mindig nem tudom, mi a jó spoiler Nem igazán fogott meg engem ez a film, se eleje, se közepe, se vége, jórészt a sztori annyira semmitmondó, és olyan hülyén van kidolgozva a szálak, hogy semmi értelme az egésznek. Logikátlan. spoiler A rendező belenyúlt ebbe is, abba is és csinált egy kusza f.s filmet, ami nem szól semmiről, mert semmi értelme, a szereplők mind felejtősek, a lény pusztítóan ronda, a látvány, a helyszínek is elhanyagolhatóak, mert nincs rendesen felépítve a háttér sem, ahogy az alapsztori is annyira döcögős, hogy már full rázós és vontatott lesz a film útja, mire kiér a végére, és még azt is jól elszúrja, mert kiszámítható, és így megkapjuk az eredményt, hogy tök felesleges, és hiába volt létrehozni ezt a filmet, mert nem állja meg a helyét se thriller, se horror műfajban, bár a végén akad egy kis trancsírozás, de tuti nem gondolta ezt a rendező 100% komolyan, mert az egész egy nagy vicc, nem lehet még komolyan venni sem. XD

5 hozzászólás
Ascyra 

Nagyon sajnálom ezt a filmet, de főleg az íróját. Valószínűleg mindenképpen könyvben olvasandó, mert a filmet sikerült majdnem minden szempontból elrontani. A képeit és a hangulatát igyekeztem élvezni, minden más silányságát kompenzálva, de sajnos így sem tudnám közepesnél jobbra értékelni, és gyanítom, még így is túllövök a csillagok számával.
Inkább a hibáit sorolnám fel, röviden:
– teljesen felesleges előtörténet és drámai szál (anya-lánya), minek? Totál felesleges és idegesítő mellékzönge.
– A rendező nem tudta eldönteni, hogy minimálban vagy reneszánszban forgasson. Van, hogy a két stílus vegyíthető, de itt groteszk és nagyon kusza, katyvaszos. Nem tetszetős, hanem fárasztó.
– A lény. Ez komoly?
– Semmit sem indokol, semmit sem támaszt alá. Kaptunk egy mézes-szilvás marhapörköltet. De miért ez a kombó? spoiler
Egyetlen pozitív dolog azért mégiscsak akad: úgy voltam vele, hogy – és itt megkövetném egyúttal azokat, akikkel vitába szálltam a netflixes horrorokat megvédve anno – hogy ha netflix, ráadásul ez szinkronizált, akkor munka mellett, odapillatgatva fogom megnézni. Noshát, a film nagy részét sikerült mégis figyelemmel követni. Hogy ennek mi az oka? Ha kínoznának sem tudnám elmondani. De valami mégicsak van benne.
Mindenki döntse el maga, de nagy tüzijátékra egyáltalán nem kell apellálni.

UViki 

Ez mégis mi volt? Kapkodtam a fejem, kerestem a logikát, ami nincs. Egy nagy rakás nulla az egész. Én ehhez a nevemet nem adtam volna, nem hogy szerepeljek is benne.
Nem ajánlom, egyáltalán sem. Unalmas és értelme sincs.

Kiskakukk 

Szembemegyek a többséggel: nekem nagyon tetszett. Szép kivitelezésű, hangulatos, véres wtf horror. Helyenként meglepően naturális.

Értelmezhető allegóriaként is egy kiszolgáltatott társadalmi réteg kizsákmányolására.

silverstark92

Hú, de nagyon alacsony ennek a filmnek a pontozása, pedig amúgy nem egy rossz alkotás, nekem kifejezetten tetszett. Én abszolút tudatlanul mentem bele ebbe a filmbe, nem tudtam, hogy ez egy olyan könyv alapján készült, ami már régóta a TBR listámon van. Ez csak utólag derült ki számomra.
Kellemes meglepetés volt számomra, igazából nem reméltem, hogy tetszeni fog, aztán mégis. A sztori néhol lyukacsos, vagy csak én vagyok túl hülye hogy összerakjam és szimplán csak akkor nem figyeltem mikor kellett volna, na mind1.
A színészi alakítás szerintem teljesen rendben volt, az atmoszféra számomra telitalálat és a végén a meglepi…hát na, én nem számítottam ilyesmire, szerintem jól nézett ki :)
Nekem ez egy erős nyolcas, bár ha majd egyszer rá tudom venni magam, hogy elolvassam a könyvet lehet azt fogom jobbnak találni.

2 hozzászólás
farkasbetti

Számomra ez teljesen értékelhetetlen volt. A végén amikor előjött az a gonosz lény vagy nem is tudom mi, akkor nekem a HS játékból egy Shaman lap jutott eszembe róla.
Borzasztóan rossz film volt. Azt hiszem a régi klasszikus horroroknál fogok maradni, mert mostanában csak rossz horrorokba futok bele.

EeNii

pontosan az ilyenek miatt nem nézek gyakran horror filmeket… elég nagy baromság volt :/


Hasonló filmek címkék alapján